C4 1.6 BlueHDi 120

Začel/a rsm23, Januar 26, 2016, 09:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Danes opravljen prvi servis pri nekaj manj kot 25tkm: zamenjali olje, dva filtra in preverili kaj občasno ropota zadaj desno. Skupaj 225€

hahehihoh

Uh, kar dragi so tile Citroen servisi ...

zlikovski

Misliš da so druge znamke kaj cenejše!? Močno dvomom. Se pa strinjam, da za menjavo olja in filtrov dati tak denar je pa za moje pojme pravo nategovanje strank.

garac

@rsm, 225€, a si nor? zakaj pa nisi olje s seboj nesel in filter olja in kabine? Te cene servisov so res obupne
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Hahah. Vidim, da je ratala prava debata ;)

Takole bom rekel: Servis v LJ pod kozolcem pride ca 130€, pri neuradnem serviserju 150-180€. Zdaj če nočeš problemov z garancijo (avto ima podaljšano jamstvo na 5 let), pač pelješ k pooblaščencu. Je res, da obstaja EU direktiva glede garancije...samo če se pojavi problem, potem v praksi najbrž brez odvetnika težko kaj dosežeš - cenovno si potem na istem.  

A še malo podžgem? Predračun je bil 220€. Račun 235€. Na pripombo oz. vprašanje glede olja, ki so ga dali noter oz. napisali na delovni nalog so reagirali tako, da je vodja servisa povedal, da olja, ki je specificiran po servisni in Citroen Service bazi... v SLO noben pooblaščenec ne vliva in zagotovili, da ne vpliva na garancijo. Potem so pač sami od sebe dali 10% popusta na delo in kupon za pranje. Torej efektivna cena ca. 217€.
Cena servisne ure je mislim da 46€; materiala okoli 118€+DDV

Drugič bom nesel olje iz Lidla, samo moram trofit tapravi teden ko bo v akciji; ker baje mora bit extra virðinsko vlito sicer lahko FAP filter razžene.

MSrougeZX

Še dobro da nimajo vsepovsod neuradni serviserji  ljubljanskih cen...res pa je, da tudi plače niso drugod ljubljanske. Pri nas pride servisna ura 20-25€. Servis za 1.6HDi na 40k km je stal okoli 80€. Na uradnem bi bil 190€. Normalno da pelješ avto na uradni dokler ima garancijo, kasneje pa kako kdo. Lani sem recimo plačal za 1uro dela na Renault servisu 30€, kar se mi zdi ugodno napram Citroenu.
Kako pa je v primeru, da peljem avto pod garancijo na uradni servis na hrvaško ali madžarsko? Ker urno postavko imajo nižjo, tudi material malenkostno, pa tudi obvladajo svoje delo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

Za tujino nebi vedel, ampak garancija je vpisana v Citroenovi bazi, tako da bi moralo biti OK. A ni nedavno nekdo celo pisal po forumu, da je imel zastonj servis, ker je v Citroen bazi bilo tako vneseno...
Sicer ni relevantno, ampak moj prejšnji XM (TCT iz MS oz Kozine) je imel v servisni knjižici od novega štemplje od Citroen Servisa v Buzetu - bil je letnik 1998 (da ne bo kdo mislil, da je bilo to še v YU).

Strogo v LJ, torej na servisih Avtomerkur, Vis in Trobec, so ure večinoma okoli 45€. Malo ven, je pač ceneje. Èe se ne motim ima Jerovšek okoli 35€.

Naj povem še to, da je avto pač bil servisira na točno določenem pooblaščencu (ki pač ni najcenejši) z razlogom - ker je pač ob nakupu bil vzet paket, ki vključuje določene ugodnosti. Npr tudi določen nivo popusta na zavarovanje. In kolikor sem okoli spraševal je bila razlika glede na njihovo ponudbo kar velika - vsekakor precej več, kot bi prihranil z servisom na kakšnem "cenejšem" pooblaščencu.

garac

kupon za pranje, naj si zataknejo analno. Èe bo želel opran avto, da bom že zapeljal v pralnico, ali pa celo sam opral, saj tista čistila se mi valjajo po garaži, jih bo treba porabit.
Pri nas na vasi je servis občutno cenejši, le včasih je zoprno, ko se kak vijak v senu zgubi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

iGameR

Citat od: zlikovski;216864Misliš da so druge znamke kaj cenejše!? Močno dvomom. Se pa strinjam, da za menjavo olja in filtrov dati tak denar je pa za moje pojme pravo nategovanje strank.

Mazda CX5
-20.000 km: 194 EUR
-40.000 km: 265 EUR
-60.000 km: 292 EUR
-80.000 km: 270 EUR
-100.000 km: 184 EUR
-120.000 km: 480 EUR
:take_picture:

Gox

A nova C4-ka nima več "analognega" števca okoli? (v števcu, okoli digitalne številke)

Bishop

Citat od: MSrougeZX;216878res pa je, da tudi plače niso drugod ljubljanske.
Tole je pa spet ena bučka. Nisem iz Lj, vendar tam delam pa ti povem, da so na vašem koncu plače zelo podobne ljubljanskim(vem, ker imam pol familije na Štajerskem).:BigThumbs:
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

MSrougeZX

Lendava ni štajerska. Prekmurje je druga pesem. Pa tudi razmišljanje in ravnanje z denarjem je drugačno kot v LJ ali v kakem večjem mestu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

hahehihoh

Seveda,  gotovo se v mestu porabi več denarja kot v rovtah. Tako je tudi prav.

Bishop

Citat od: MSrougeZX;217266Lendava ni štajerska. Prekmurje je druga pesem. Pa tudi razmišljanje in ravnanje z denarjem je drugačno kot v LJ ali v kakem večjem mestu.
dobro vem, kje je Lendava. Drugače imam pa ženo prekmurko :)
V večjih mestih je vse dražje,plače so pa približno enake kot pri vas. Pa pustimo zdej to debato, ne paše zraven:AngelPray:
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

rsm23

Citat od: Gox;217260A nova C4-ka nima več "analognega" števca okoli? (v števcu, okoli digitalne številke)

Ima, samo je kakor vem to odvisno od opreme. Tisti, ki imajo števec z nastavljivo barvno kombinacijo ga imajo. Torej za Shine izvedenko lahko potrdim, da ima, za nižje nivoje opremljenosti pa nebi vedel.

Kar se teh izvedenk opreme tiče je (bilo junija) podobno kot pri C5kah. Shine izvedenka je prišla z gretjem sedežev vred (kar je sicer bilo doplačilo 260€) in še neko drugo zadevo.
Torej podobno kot v SLO praktično ni možno kupiti nove C5 Exclusive brez navigacije, hifi-ja in xenona. Razen seveda, če prav posebej naročiš avto po svojih željah.