C4 1.6 BlueHDi 120

Začel/a rsm23, Januar 26, 2016, 09:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Aha, zanimivo, sem mislil da imajo vse ...pol pa vidim v oglasu, da so ene brez, pa z oranžnim displejem.

Pa tudi komande na volanu so mi zanimive ..ene imajo vse 4 sklope, ene samo dva zgoraj ... ene pa nič na volanu. Imajo pa ročico ob volanu. (kot prejšnji modeli, C3, DS3, C5)

Torej je opcija, komande NA volanu in OB volanu :)

rsm23

Včeraj je bilo eno leto od kar je pri hiši. Do sedaj brez izrednih dogodkov ali kakršnih koli drugih težav.
Stanje kilometrov tako kot na sliki. Podaljšano zavarovanje (polni kasko) in registracija...skupaj 635€.

rsm23

Da malo posodobim. Par dni nazaj je bilo 15 mesecev. V tem času naklofanih 42tkm.

Zaenkrat še brez nekih problemov. Pojavil se je prvi čriček...občasno zna na slabših cestah malo zavibrirat steklo števca.

Zanimivost je to, da se še ni prižgala lučka za AdBlue. No morda se je zadeva malo skalibrirala (nazadnje sem pisal, da se je prižgala dosti prej kot bi bilo treba). No druga opcija je tudi, da ob prvem polnenju v fabriki ne natočijo polnega rezervoarja.

Blaž

Pozdravljeni,

tudi sam sem lastnik C4 120 blueHDI Shine. Avto je trenutno star 3 mesece, bližam pa se 9kkm.
Zaenkrat sva z ženo z avtomobilom zelo zadovoljna. Motor je močan in prožen, zvočna izolacija je dobra, tudi ob večinoma avtocestni vožnji porabo brez težav drživa na cca. 5L/100km. Motor se nekoliko slabše počuti le v zelo nizkih vrtljajih, kjer pa načeloma itak ne voziva. Očetov i30 1.6 crdi je v območju pod 1500obr/min veliko bolj miren.

Nekoliko me jezi le brenčanje armature, ki je slišno ob nekoliko hladnejših jutrih, ko se segreje zračnik za sušenje vetrobranskega stekla. Zvok pri določenih obratih (1600-1800) spominja na čmrlja, ujetega v plastičen kozarček:) Baje so nekateri modeli imeli težave z ropotom armature ob vetrobransko steklo, kar naj bi že tovarniško reševali z namestitvijo gume/penice v vmesni prostor. Lahko pa bi bila tudi cev za zrak, pa cevi klime, pa... :)  Prav tako pa so mi na servisu že odpravili črička, ki se je nahajal v držalu senčnika na voznikovi strani. Verjetno je težava tudi v tem, da je v avtu res tiho in slišiš prav vsako stvar. Ima mogoče kdo še kakšen predlog, kaj bi lahko bil vzrok ropota?

Če odštejem teh nekaj malenkosti, je avto zaenkrat res super. Mogoče ob priliki naredim kakšno fotko;)

xpuser

Kaj še bo če že pri 9000 črička in brenči :) naj ti dobro služi.

Blaž

Saj pravim, glede tega sem kar preveč občutljiv, se pa C4 glede na ostale avtomobile čisto dobro drži:)

rsm23

Po parih mescih ne-prisotnosti na forumu (verjamem, da me nihče ni ravno pogrešal xD) je čas za kak update.
Oktobra pri ca 45tkm dolitih nekih 15 litrov AdBlueja. Cena na Petrolu na Barju še vedno ista.

V začetku decembra narejen servis na 50tkm pri Jerovšku. Strošek 228€. Na 50tkm se namreč menja naftni filter, ki ni ravno poceni - 45€ (toliko v vednost, ker se bo ziher našel kdo, ki se bo obdregnil ob to kako je lahko Jerovšek dražji od Ljubljanskih pooblaščencev = Ni dražji, ampak cenejši).
Sicer pa so naredili še nadgradnjo programske opreme, dolili neko malenkost AdBlueja itd.

Trenutno prevoženo okoli 53tkm. Zaenkrat brez težav/posebnosti.

hahehihoh

Super, ko ga boš prodajal sem tukaj :D

Kakšno imaš kaj porabo? Servis pa ni tako drag.

Katero olje pa vlivajo notri? 0W30 ali 5W30?

rsm23

Poraba po BC na 10tkm se giblje okoli 5.2 +/- 0.1. Tudi preračunano na roke ni nekega odstopanja.
Èe pa gledam posamezni tank je v primeru vožnje samo po AC (oz drugače rečeno, če je povprečna hitrost vožnje tekom celega tanka 80 km/h+) poraba okoli 5.4.

Olje so tako ob prvem servisu na Visu kot tudi sedaj pri Jerovšku dali 5W30. Baje naj 0W30 sploh nebi imeli oz. je mišljeno samo za prvo (tovarniško) vlivanje.

kapo852

Citat od: rsm23;228826Po parih mescih ne-prisotnosti na forumu (verjamem, da me nihče ni ravno pogrešal xD) je čas za kak update.
Oktobra pri ca 45tkm dolitih nekih 15 litrov AdBlueja. Cena na Petrolu na Barju še vedno ista.

V začetku decembra narejen servis na 50tkm pri Jerovšku. Strošek 228€. Na 50tkm se namreč menja naftni filter, ki ni ravno poceni - 45€ (toliko v vednost, ker se bo ziher našel kdo, ki se bo obdregnil ob to kako je lahko Jerovšek dražji od Ljubljanskih pooblaščencev = Ni dražji, ampak cenejši).
Sicer pa so naredili še nadgradnjo programske opreme, dolili neko malenkost AdBlueja itd.

Trenutno prevoženo okoli 53tkm. Zaenkrat brez težav/posebnosti.

Zdravo,

malo bom posmetil temo :

prvi servis 15tkm  110€ (olje, oljni filter Adblue)
drugi servis 30tkm 209€ (olje, oljni filter, filter kabine ter naftni filter + ADblue

Vpoklic za zobnik in zobati jermen!:BigThumbs:

Lp
K

rsm23

Malo mi ne gre skupaj BlueHDi motor in servis na 15tkm. Si ziher?
Po servisni knjigi so servisi za BlueHDi 120 na 25tkm. Da nimaš kakšnega drugega motorja?

kapo852

Citat od: rsm23;228984Malo mi ne gre skupaj BlueHDi motor in servis na 15tkm. Si ziher?
Po servisni knjigi so servisi za BlueHDi 120 na 25tkm. Da nimaš kakšnega drugega motorja?

Ne imaš ti prav, uradno je na 25tkm, vendar na mojo željo delamo kar na 15tkm.
V "moji" praksi se je izkazalo, da je olje do 15tkm še dobro!
Itak so pa stroški servisa "vsaj zame" dokaj nizki. Vsaj trenutno:BigThumbs:

hahehihoh

Neumnost...

No, če se ti tako boljše počutiš je że ok.

Xandrej

Neumnost zaradi 50 evrov kolko stane olje pa filter... 1x na leto? 1.6 Hdi so imeli na začetku velike problene z motorji ker so imeli predpisano na 30k kilometrov in je šlo vseskup v franže.

Ti kr lepo delaj na 15 k pa bo to šlo 100 let... :BigThumbs:

Čojko

Vedno delate znanost iz tega olja. A ste že kje videli kakšen novodobni avto z 200+km, ki bi prekomerno pil olje? Danes vse drugo crkuje, samo motor ne.

Na števcu imaš indikator do servisa in ko te opozori ga pelješ tja.