c5 par uprašanj

Začel/a simons, Januar 19, 2016, 09:32:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

simons

Pozdravleni po dolgem času
Pred nekaj dnevi sem nabavil C5 2.0 HDI letnik 2004.........to je moj prvi hidravličar in po zelo dolgem času dizl,zato bo mogoče komu čudn uprašanje.
Prvič mi je čudn ker skoraj nikoli ne zagori lučka za predgretje niti za sekundo edino danes je posvetila za 4 sekunde ko je bilo - 10 sej avto normalno vžiga  samo pri prejšnem dizlu mi je zmer posvetila tud če je bil motor topu.Sej ni panike samo firbec.
Zdej pa uprašanje za hidravličarje (pa ne bit jezni) kaj je pojnt regulacije nivoja.....ok če ga do konca dvignem grem lahko po celem snegu pa tudi ko grem na vikend ne bom nasedu kot do sedaj.....ampak kaj pa če ga spustim do konca...kaj imam od tega saj se ponovno dvigne na svoj nivo.

Drugač je avtek zakon.

fifk

Èe ti avto dobro vžiga se ne sekiraj. Zelo redko boš videl to spiralo pri novejših dizlih. Ni to Golf 2, ko si moral čakat 10 sekund, sploh pozimi.

Za hidravliko pa ne vem, ti bodo pa drugi odgovorili..

simons

Ja itak to sta zgolj uprašanja iz radovednosti,ker avtek res drugač lepo dela ima 215000 km in od prve familije z vso znano zgodovino.

Citroenovc

Tudi iz max se ti bo spustil, ko bop šresegel 10km/h in iz srednje, ko boš presegel 40km/h.

Max in Min sta načeloma servisni višini. In pa MAX za res počasi (do 10km/h) prelezt čez kako oviro. takrat je podvozje totalno trdo in temu primerno tudi bolj obremenjeno vse skupaj.

Za kak sneg prelezt pa to bo v večini primerov več kot dovolj srednja pozicija (do max 40km/h).
OK

LP
Primož

Romzi

Point regulacije nivoja je v tem, da je kljub zelo mehkemu vzmetenju (dolgi hodi) avto stalno na isti višini, ne glede na obtežbo vozila (pri fedrih je vedno nek kompromis med udobnostjo in med nosilnostjo oz. posedanjem pod obtežbo). To, da ga lahko po želji spustiš ali dvigneš je bolj zato, ker pač lahko. Ajde, pri karavanu je recimo fino, da lahko rit spustiš ko nalagaša kako robo v prtljažnik. Dodatno so še neke prednosti pri HA3+ (če ima tipko "sport"), da se avto nekoliko spusti pri večji brzinah (aerodinamika, lega na cesti) in v določenih pogojih tudi strša vzmetenje (ko se avto pač tako odloči).

simons

A zdej boš pa ravn ti pametn Romzi :emot74:

........pa preden popizdiš poglej moj ime in kraj.....pa da ti še namignem da ....nam je skupno to kar imaš pripeto na tvojem C5 pol ti bo pa že valda jasn.

Pa da se držim teme..sej mi je vse jasn glede avtomatike da drži isti nivo,to je super samo tole ročno mi je precej neuporabno ampak mogoče mi pa kdaj prav pride.

Romzi

Citat od: simons;213966A zdej boš pa ravn ti pametn Romzi :emot74:

........pa preden popizdiš poglej moj ime in kraj.....pa da ti še namignem da ....nam je skupno to kar imaš pripeto na tvojem C5 pol ti bo pa že valda jasn.

Pa da se držim teme..sej mi je vse jasn glede avtomatike da drži isti nivo,to je super samo tole ročno mi je precej neuporabno ampak mogoče mi pa kdaj prav pride.
Haha. Kombi ti laufa? A si pol prijavljen tudi na Pugi in Fiat forum - ker še dons ne vem a maš Ducato, Jumper ali Boxer :gimme_money:
Btw. spuščanje/dviganje ti lahko pomaga ravno pri prikoli, če je treba čez kako večjo grbino, da ti ne podrajsa po tleh. Evo - uporabno!  :BigThumbs:

Citroenovc

Citat od: Romzi;213965Dodatno so še neke prednosti pri HA3+ (če ima tipko "sport"), da se avto nekoliko spusti pri večji brzinah (aerodinamika, lega na cesti) in v določenih pogojih tudi strša vzmetenje

Vsi C5 se malenkost dvigajo na slabši cesti in malenkost spustijo nad določeno hitrostjo.

HA3+ je sam dodatno aktivno - ko omenjaš stršanje vzmetenja ipd ...
OK

LP
Primož

zlikovski

Evo zdaj pe ima še jaz eno vprašanje, prejšnjič sem menjal sklopko, koš lamela in potisni ležaj, kajti prejšnji potisni ležaj mi je bil nekam glasem in sem se zato tudi odločil menjat.
stara lamela je bila še v zelo dobri formi, koš bolj tak tak, potisni ležaj pa že bolj proti koncu.

In zdaj lahko povem nekje 1000Km spet slišim potisni ležaj v prostem teku.
Ko stisnem sklopko utihne, ko pa spustim pa ga spet slišim.

Kako je pri vas, se tudi sliši v prostem teku?

Lahko pa povem da tile novi potsni ležaji kot sem gledo so čista repa, dajo not igličaste ležaje za aksialne obremenitve, dejansko pa rabiš radilane, da nebom našteval naprej.

xpuser

zlikovski

Dozdaj je bil mir ko sem menjal, ampak se spet pojavlja ta klasičen zvok potisnega ležaja.

fifk

Zanimivo,  meni je na enem od prejšnjih avtov mal pel potisni ležaj, ampak samo ko sem pritisnil pedal, ob spuščenem pa je utihnil. Baje je samo ob pritisku obremenjen, ne bom pa trdil..

simons

Sedajle ko sem se vračal iz službe sem zaslišal neke čudne zvoke izpod haube,kot nek napol suh ležaj ali nekaj podobnega,ko stisnem sklopko se zvok okrepi.Èe držim sklopko in dodam gas je slišat ko ena stara turbina.Tko da je pri men tud pomoje potisni ležaj.......ampak do sedaj ga ni blo nikol slišat.
Se je že začel sranje....po enem tednu odkar mam avto.:Hammer3:

garac

ja ponavadi nihče ne proda avta, ker je super druper ohranjen in ni treba na njem nič popravljat. Ko kupiš rabljen avto je treba še kak ojro v žepu imet za popravila
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Verjetno je še prva sklopka.Zdaj je samo vprašanje h komu peljat.