c5 par uprašanj

Začel/a simons, Januar 19, 2016, 09:32:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Realno napaka na vbrizgu goriva. Lahko je karkoli. Tester bo treba.

Romzi

Aja, še to: glede na to da ste ravno menjali sklopko, bi malo pogledal tam okoli menjalnika in nad njim, da ni ostalo kaj iztaknjeno/nepriklopljeno. Se zgodi.

simons

Tester za domačo uporabo imam na srečo doma,ker sem ga mogu nabavit ko sem bil nekaj nesrečnih tednov lastnik VelSatisa 2.2 dci,ampak pustmo to mojo napako.
Javlja mi 2 napaki una prva je bila že prej druga pa se je pojavila sedaj.Ko po guglu pobrskam kaj naj bi to pomenilo je velikokrat omenjen egr.

Romzi

To maš 2.0 HDI stari model? 110 konjev? Pri teh redko crkne EGR, ni pa nemogoče. Imaš mogoče odklopljenega ali pa je blindiran oz. je blindiran vakuum ki ga krmili? A ti zaradi opozorila avto meče v safe mode ali normalno pelje? Èe se ti ljubi do mene zapeljat, lahko pogledava na testerju (Lexia), kaj bi lahko bilo. Èe imaš Boschev ECU, bi znal pa tudi kakšno malenkost več narest  ....

Romzi

Po opisu napake bi lahko bilo:
- EGR
- air dozer (če ga imaš)
- slab MAF senzor ali pa ti nekje fovš zrak vleče. A je MAF priklopljen? (sem 99% da ga je bilo potrebno odklopit ko so menjali sklopko)
tle nekje

simons

Ja Romzi imam prvi model 110 kojnov.al clo 108 če smo natančni.
Prej sem na hitro pogledal če je kaj odklopljenega,pa ni blo vodeti,avto vleče normalno,ne kadi,poraba normalna........bom jutri mal plastike dol pobral da mal bol pogledam,druagač se pa komot dobiva pa skup mal podiplomirava.

zlikovski

P0341 je lahko okvara senzorja na odmični gredi, ampak če ta nebi delal pomojem avto niti nebi šel, ker neve v katerem položaju je.
Najbolje je če kje dobiš ta senzor in ga menjaš in vidiš potem zadevo.
Nahaja se pa ob pokrovu ventilov, ponavadi na desnem kraju boš videl gre k njemu en kabel, prišraufan z enim inbusom.
Menjaš ga v par minutah.

P0400 je pa kot ti je že prej omenil lahko je zapacan EGR lahko je blindiran in ga niso odprogramirali in potem to javlja, lahko da je tudi egr ventil crkno.

Saj imaš tudi na tem testerju opcijo klik klik in stestiraš elemente in vidiš če se odzivajo.

simons

Kva pa če napake pobrišem,ker pomoje če katero stvar odklopiš in potem nazaj priklopiš javlja napako,vsaj tako mi je moj mehankar rekel pri prejšnjem avtu ko sem odklopol maf senzor,ko sem nekaj delal.

zlikovski

Ja če odklopiš pa poženeš motor ti napiše napako.

simons

Danes zjutraj sem brisal napake in tista za senzor se je takoj vrnila una druga za egr pa zaenkrat še ne.Bomo videli.

zlikovski

Èe je stalna napaka, se nega pobrisat, ali pa pride takoj nazaj.
Ta EGR pa najbolje zablindirat, dela samo nesnago v motorju.

jumper1

Verjetno se je poškodoval senzor glavne gredi ki je privijačen na menjalnik in ti zato javlja napako.

zlikovski

Ja tu sta dva senzorja en na zvonu, se pravi pri vztrajniku in ta na odmičnoj na glavi ventilov, en je da daje signal za iskro, drugi pa pozicija motorja.

Tiki

@Zlikovski, kolikor sem prebral je HDi...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlikovski

aha ;)
Saj pomojem more imeti zgoraj ta senzor, za pozicijo mašine.