EAT6 ali ročni

Začel/a airpir, December 23, 2015, 08:47:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Odisej

odlično...veliko srečnih kilometrov!!:emot112:

airpir

hvala, predvsem upam, da bom čim manj na izrednih servisih:)
kot berem imajo ti citroeni precej napak(ic), upam da so dvignili kvaliteto...., sicer ima avto 5 let garancije ampak sem navajen da avto dela ( z zafiro v 100.000 km nisem imel niti ene okvare, z astro pri 115.000 edino...)

Odisej

Samo kolikor sem slišal s temi zadnjimi modeli ni nevem kakšne panike....no če ne drugega imaš vsaj motor dober in trpežen :-)

Jaz sem imel z Golfom Variantom 6 (letnik 2010) v 5 letih in prevoženih 170.000km točno 18 servisov ?!?!? od tega je bila večina izrednih...bi ga najraje zapeljal v graben.

airpir

no saj zato sem šel nazaj na citroena, ker smo mi všeč, mi je všeč vožnja in ker so baje dvignili kvliteto in naj bi bil zadnji picasso najboljši citroen do sedaj. kakšna napaka/okvara mu bo že oproščena, bolj me bi sekiralo da se kaj pojavi(elektronika, dpf erg ali kaj v podvozju, nosilci motorja, pač znane hibe preostalih) in da ne znajo tega zrihtat...ampak ne bom si delal preglavic na zalogo.... kar se pa VW tiče in Nemcev nasploh pa je po mojem njihova pregovorna kakovost malce vprašljiva, oz v štartu vse kar konkretno preplačaš in potem dejansko več  pričakuješ, vpr. pa če to tudi dobiš. Moj oče je imel čez 50 avtov iz vseh vetrov in kar se kvalitete tiče so bili Japonci zakon.

zlikovski

Sem glih danes slišal en dober vic ali pa resniko, kak vzameš, se pa glasi:
Pes, avto in zvočniki morajo biti Nemški.
Za ženo pa je vseeno od kod je!

airpir

po mojem je pa glih za ženo pomembno od kje je oz. še bolj kam gre:)

ekola zadnji tank me je pa že pozitivno presenetila poraba po bc 6,3, dejansko 6,0

Odisej

Jaz sem mojega pomeril ta kestel in je popil 6,8 (po BC pa 6,5). Mešana vožnja  pa po AC kar hitro.
Sem kar zadovoljen...ker kakorkoli obračaš mašina 2 litra je 2 litra :-)

Koliko pa spraviš nafte vanj....jaz bi si sicer želel malo večji rezervoar....50L še nisem natankal...

airpir

prvič se tankal  45 l ker je snežilo in nisem hotel tvegat...,drugi tank pa točno 50l in narejenih 832 km (torej bi komot prevozil še 50do80 km, pri 800 me je rezerva prvič opozorila)
ja se strinjam rezrvar bi lahko imel 65-70l.

zakl

Dober domet ... sam z mojim preko 700km z enim tankom (cca50l) še nisem naredil... :/ običajno začne svetit lučka pri 680km

Bishop

Jaz naredim s svojim 2.0 aut med 720 in 760km, bolj malo AC, več mesto in takam med 50 in 52 litri.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Čojko

... pa smo spet pri porabi.

Odisej

Men je pa bistvo da se dobr pelem.....za porabo mi pa dol visi :-)

airpir

ali veste če obstajata ti dve funkciji v GP 2016 (danes sem opazil da bi mi prav prišle):
1. da ko vžgeš avto  je nastavljena max glasnost po izbiri ( napr. da ko poslušaš neki ful naglas in ko naslednjič vžgeš avto da te kap ne zadane) v zafiri sem imel nastavljeno da je bil radio ob prvem zagonu npr na max 10 od 100...
2. da preko ključa odpreš/zapreš vsa 4 šipe....

ja poraba je pa itak večna tema, mene načeloma tudi ne zanima oz. svoje vožnje ne prilagajam glede na porabo ampak glede na vse preostale dejavnike....

ppeterlin

Zdravo, za max glasnost nebi vedel, če se da naštimat je najbrž kje v nastavitvah radia, za zapiranje oken držiš gumb za zaklenit na dalinjcu nekaj časa in se začnejo okna zapirat. Za odpirat pa žal pri citroenu niso pomislili :(

Gox

Pri C4 II (2011) so mislili tudi na odpiranje :) prav tako držiš gumb na daljincu pa gredo dol ...