EAT6 ali ročni

Začel/a airpir, December 23, 2015, 08:47:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

airpir

hvala za ponudbo testne vožnje, vendar novih ni več z robotiziranim in mi je to potemtakem brezpredmetno, bi pa z veseljem probal 2.0 ( aktualni model)z ročnim če ga ima kdo iz primorske ali pa okolice lj.
vw bmw pa je z enako opremo +10.000 € (bmw šw več) kar pa zame ni sprejemljivo.
Robotiziran oz. at napram ročnemu pa sem prepriča nda je poraba +1l, in verjetno tudi ploščice 1xprej zamenjaš...., po drugi strani pa je comfort po mestu neprimerno večji...

Odisej

robotiziran ne pije 1L več....AT ja, robotek pa ne, ker to je samo robotek za sklopko in prestavo....moraš se ga pa navadit.

Èe kupuješ GP, potem bi jaz vzel 2.0(150) ... se mi zdi za tako gajbo ravno pravi in je vožnja bolj udobna in je manj prestavljanja. Pri porabi pa ne boš čutil razlike proti 1.6...tako da sta tam-tam

airpir

po mojem bi moral v povprečju 2.0 vs 1.6 biti tam-tam glede porabe, sem pa prišel tudi do inf., da naj bi bili 2.0 motorji manj problematični ( pa že 1.6 so baje zelo ok,)saj v bistvu imam avto že zaaran in pride konec februarja začetek marca. motor bo 2.0, do 08.01. pa se lahko še izmišljujem glede opreme-menjalnikov. Bom pa verjetno prvič kupil avto katerega nisem vozil - 2.0 ročni (vozil samo 2.0 at in 1.6 ročni).

Odisej

Jaz lahko rečem za golfa 6 karavan, ki sem ga imel (oba)....1.6(105) in 2.0(140) sta pila enako ob enaki vožnji (oba ročna). Testnega golfa 7 sem pa peljal 2.0(150) pa je imel manjšo porabo kot 1.6(105). Res pa je da je bilo v 2.0 bistveno manj dela in lepša vožnja.
GP 2.0 je zelo podoben, navora je dovolj tako da ni treba ves čas prestavljat...recimo AC, daš v 6to in ni potrebe po menjavi, tudi čez cestninsko 60km/h.... poraba po BC mi kaže 6,8 ... realno ko pa zračunam je pa 7.2-7.5 pa ga ne šparam oz ne merkam. Vozim čisto normalno in mi je vseeno za porabo.
Èe se še da, vzemi xenon ali LED, sej ne vem kaj majo novi...meni so teli smerni žarometi super. Pa bodi vesel, da ima nov model boljšo musko :-)

airpir

odisej, a ti imaš zadnjo verzijo picassoja ali predzadnjo? glede porabe se strinjam oz. sem pričakoval to kar si sam napisal.kako se ti pa po mestu menjalnik obnaša, npr. te mnajše rondoje lahko v 3. spelješ ali moraš šaltat do 2 ali celo 1? Pa  križišča tam s cca 20-30km/h lahko s 3 spelješ? jaz sem k osnovni intense opremi še kar nekaj dodal: xenon,jbl ozvočnje, 3d paket, lounge paket, citypaket.....

Odisej

Imam prejšnjo verzijo letnik 2010. Krožna se da odpeljat s 3 tjo, ker je dovolj navora, če se ne ustaviš seveda. Èe se ustaviš moram bit 1, lahko tudi druga, samo potem sklopka trpi...nima smisla. Tako da odvisno od krožnega...2 ali 3 komot. Po mestu se lepo pelje, ni treba takoli prestavljat :-)
Boš zadovoljen sigurno, boš videl. Ko je treba po gasu stopit pa tut potegne in vleče...
Fino da si JBL vzel, jaz ga nimam pa bom delal upgrade, ker original muska je za en dre...

airpir

pred leti sem imel focusa 1.8tdci in me je ful živciralo ker sem moral pri nizkih hitrosti stalno do 2 ali celo prve šaltat (potem sem imel astro benz 1.6 in sem lahko v 3 vozil od 10km/h naprej), posleddično je ogromno šaltanja po mestu, po pložje si moral obvezno v 1. vozit, testiral sem mazdo 6 in jo komot v 3 voziš (recimo rodoji po btcju, seveda kadar ni gužve), to da  pa z mesta v  1 spelješ je pa itak samoumevno. ja muzika pa je za moje pojme iz jbl vrhunska.

Odisej

ne boš mel težava...ker res lepo vleče, je dovolj navora...se po BTC vozim in ni panike... :-)

airpir

hvala na inf, skoraj 100% bom na ročnem ostal..

Odisej

Kdaj ga dobiš?
Jaz od avtomatikov nisem vozil še novega v GPja tako da ne vem, vem pa da je DSG meni zakon med avtomatiki. Samo se mi zdi da PSA nima tako dobrih avtomatikov. Je pa res, več ko je navora lepše se tudi avtomatik pelje.
Vem pa da ko pravijo da avtomatik več popije...no spet lahko rečem samo za DSG in ročni na 105 konjskem TDI-ju ... pijeta enako, če ne DSG če malo manj..ampak ni razlike velike.
Skratka med 7 in 7,5 se boš vrtel s porabo, kar se mi zdi za tako gajbo in 2.0 mlinček kar lepa poraba...

garac

sem imel na voljo par dni oba Blue HDI 150. Bi vzel avtomatik, ker nisem dirkač
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

airpir

kje pa si preizkusil obe varianti, to je moja pobožna želja. Sem vozil at od znanca in se pelje zelo lepo (napram zafiri at), slabše pa kot novi glc ali pa audi a4(te sem vozil), kar pa je tudi razumljivo. EAT6 je primerljiv z mazdinim at. se mi pa zdi da je vožnja z at preveč "sterilna", enostavno se mi zdi kot da uživam ko sam (ne)prestavljam (recimo pred ovinkom, ali pa močnejše pospeševanje pa iz 3. v 5.itd...),je pa res da kar se tiče udobja je at zakon. auto naj bi bil konec februarja začetek marca. porabo ročnega pričakujem cca 6 in EAT6 okrog 7. 1.6 ročni mi je na testni vožnij po Bc pil 5,6, pa lahko rečem da sem ga na par mestih kr pritisnil da sem videl kaj mlinček da od sebe... Razlika v praksi med obema menjalnikoma je sigurno cca 1l, morda v nekih izjemnih(laboratorijskih) razmerah kot tovarniška 0,2dl.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

airpir

sem klical nimajo trenutno 2.0

sl1