Xenon kit

Začel/a Xandrej, April 15, 2007, 02:09:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Razlagajte si kakor hočete v sloveniji ni močno homogirat xenon kita. Bodite 100%, da so Naši ?e probali. ?e ene 300 uporabnikov na avtomobilizmu kateri imajo xenon kite niso morali homologirat xenonkitov... V navadne fokuse. Vsaj do sedaj ni ?lo... ?e pa je to se spremenilo v 14 dneh pa ne vem. Ampak mislim, da bi ?e homologirali ogromno ljudi pa jih ?e ni. Zdaj pa ne vem ve?...

hadei

Citat od: Xandrej;13177Ne vem kako stvar homologirač ?e zraven ni TUV papirjev... In noben Xenon kit ga nima.

Tako kot vidite udele?enci te debate, da TUV za XENON kite obstaja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Zato pa je cena tega kita tudi temu primerna.

:-)

neyc

sodelovcu oz zdaj ?e ex, je ded na RTI-ju reko, da je dovolj potrdilo o strokovni vgradnji (npr. avto city), pa da je snop svetlobe nastavljen...

zdaj ko pa je ona gospa na žalteru pa se zna zakomplicirat... men je tud za strednje luči pravla da ne gre, pa so na koncu vseen vpisali... sam vstrajen moreš bit...

garac

en oglas z bolhe. Ponuja original ?arnice citroen s tovarne v nem?iji? Ne razumem, a to jih en zemo vsak dan da v ?ep eno par? Pa v nem?iji? A to philips, al citroen v nem?iji?

XENON ?ARNICE ORIGINAL CITROEN PHILIPS D2S IN D2R  Shrani kot zanimiv oglas

?ARNICE SO ZA VSA VOZILA CITROEN,KI IMAJO XENONSKE ?AROMETE,SO ORIGINAL PHILIPS D2S IN D2R 35W IZ TOVARNE AVTOMOBILOV V NEM?IJI!SO NOVE IN ZAPAKIRANE,ZELO KVALITETNE IN VZDR?LJIVE!!PRAVA BELA SVETLOBA!!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

PIMPED.VTR

Nekak ne morem mimo te teme, brez da bi komentiral.

Govorim iz prakse, ker prazne slame ne mislim klatit.

Sam sem 2 leti nazaj prvic kupil Xenon kit, namontiral sam ter se vozil skoraj leto dni. Leto dni nazaj sem zaradi pokvarjenih balastov vzel KAIXEN kit, najboljsi xenon kit gi ga je trenutno mozno kupiti, prav tako z nevem kakimi certifikati in papirji. Na LPP IN RTI so me prijazni gospodje prav tako prijazno zavrnili, da se kita ne da homologirati, pa ce se ne glavo postavim, saj je za "zakonsko" delovanje xenon zarnic potrebno pranje zarometov ter avtomatsko uravnavanje snopa, kar pa pri xenon kitu vsekakor ni zraven. Ce si boste malo bolje pogledali oglase na internetu boste videli da skoraj vsak "posten" prodajalec navede da xenon kit NI legalen, ker ga enostavno ni mozno homologirati. Razni pokvarjenci ki se jim gre samo za to da prodajo cimvec skatel zarnic pa valda da bojo napisali vse neumnosti polek.

Tokrat ima Xandrej prav, ceprav sem tudi sam zacuden, ker je se pred letom dni odlocno nasprotoval Xenon kitom in mogoce na malo vulgaren nacin odgovarjan na konkurencnem forumu. Xenon kita se NE DA homologirati, ce pa zeli kdo biti se bolj pameten kot nekdo ki je bil zavrnjen pri obeh institucijah v SLO, pa mu predlagam da polozima stavo v visini 200 ? na mizo in se greva skupaj prepricati ;)

LP!

garac

jaz pa stavim da lahko homologirač drekec na zadnji havbi ?e imaš pravi priimek, denar žal ne pomaga, kot je ?e boga nekje zapisal, denar ne kupi vsega.
Prijateljev recimo, lahko si kupiš babo, ampak prijateljev ne. Jaz imam tule gor ene prar pravih modelov in to je ve? vredno ko money money in me ne brigajo razni kot pravi? konkuren?ni forumi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

PIMPED. VTR....nobeden ne trdi drugače na tem forumu, razen jaz, ker so mi na RTI-ju tako odgovorili. Zdaj, ?e mlatijo ONI prazno slamo, sem jo tudi jaz. Danes sem tudi klical na LPP v LJ, vendar jih od 09.00 do 12.30 nisem uspel dobit (dolga jutranja kava).
V glavnem je tukaj bolj tekla debata, da je potrebno tak?no napravo kot je XENON KIT homologirati. Zakonsko gledano. ?e pa jo NE, pa se vsak vozi na lastno odgovornost, in nobeden izgovor ne pride v poštev, ?e bo nekdo kaznovan.
?e se nekaj ne da homologirat, pa? (zakonsko gledano) ne sme? uporabljat.
Tudi pi?tolo si lahko kupiš brez papirjev, ker jo je pa? močno dobiti v daNašnjem času.....ne sme? pa je imet (zakonsko gledano).
Vse te omenjene stvari pa seveda lahko imaš tako, da te ne dobijo. Logi?no.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Tale je tako po?ten, da je napisal, da rabiš za vpis ?e pranje luči in avtomatsko nastavljanje višine.

Kako pa sploh deluje to avtomatsko nastavljanje višine?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

Da ima snov svetlobe skozi enako vi?ino luči karkoli se z avtom dogaja. Tudi ko recimo sPelješ se xenonke pomaknejo dol pa gor vglavnem skozi te?ojo k pravilni višini snopa.

CitroX

Zanimivo se je debata razvnela.
Ali ste mogoče upoštevali močnost, da se xsenon kita ?e ?red kratkim ni dalo homologirat, sedaj pa so kakšne predpise spremenili?
Se spomnite, kak problem je bil včasih zamenjati motor na avtu, tudi, ?e je ta bil enak? Danes to ni ve? problem.

Verjetno se xsenona ni dalo homomogirat, sedaj so pa kon?no izvedli (beri dobili) kake meritve, ki dokazujejo ustraznost, posledi?no pa je močna tudi homolomogacija.

Vsako sr....e se da urediti, samo meritve so potrebne - ?e si seveda pripravljen plačat, da jih naredijo. Vse se da testirat. Vsaka homologacija je prav to, le da meritve ne izvajajo, ker certifikati (TUV ?e hočete) to dokazujejo. ?e doma narediš svoj avto, ga lahko homologirač in registrirač, kljub temu, da nimaš nobenih papirjev o ustreznosti - seveda jih nimaš, zato pa bodo ustrezni organi to preverili in strestirali in se odločili o ustreznosti.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

hadei

Hm, po?teno povedano. Nekaj je tudi na tem, da. Bomo videli, ko dobim ?e LPP na telefon. Danes mi ni uspelo. So imeli podalj?ane kave, pa niso imeli časa. Sem mislil, da samo v MB mu?kajo, pa vidim, da tudi v LJ.
[SIGPIC][/SIGPIC]

PIMPED.VTR

No, jaz sem povedal kak je na stvari, do danes se noben ni vpisal xenona v homo kartoncek, pa ne govorim bedarij, sem namrec eden izmed konstantnih tekmovalcev na showih, in sem v koraku s casom.

Drugace pa vem da je POTREBNO homologirat, jaz sem pac vzel v zakup, na Audiju luci porazno svetijo, in ker se dosti vozim ponoci je bil Xenon kit nuja.

garac

pimpe vtr, ?e bi si avto kupil bi xsenon al pa orenk luči ?e serijsko imel
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

di ?e si avto sam narediš mora biti v skladu z vsemi zakoni pravili, mora bit to ono tretjo itd. Xenon kita na navadnih fokusih bi lahko tudi po tistem postopku ampak v pravilu piše, da ima avtomatsko nasavljiv snop svetlobe to pa bolj te?ko narediš doma sam... Tak, da ta bo bolj te?ka.