Xenon kit

Začel/a Xandrej, April 15, 2007, 02:09:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Citat od: Xandrej;13133Te pa? ne...

Glej eno je zakon drugo je praxsa...

načeloma nobenemu do sedaj ki ima vgrajen Xenon ni nih?e težil ?e niso luči bile preveč modre... Enako je s spoilerji ?e bi vsi meni normalne nebi nih?e težil ter z vsemi dodatki...

Tudi ?e vdari? luč se v 5 minutah Xenon kit vzame ven da? noter kao original ?arnico in to je to pol pa cenitev in je.

Kdo hoče komplicirat bo kompliciral kaj ?e? vedno je tak v ?ivljenju.

Jaz sem ti napisal kako je po zakonu in kaj lahko voznika doleti. Pusti prakso. Tudi za vsak najmanjši kos spojlerja velja isti ?len, kot sem ga zgoraj navedel. Ne gre se tukaj za normalno ali ne, ker je to "normalno" tak-tak. Dejstvo je, da je nekaj nehomologirano in s tem tudi kaznivo. In tako kot je rekel GARA?, vedno je enkrat prvič.
In verjami nobeden se potem ne bo izgovarjal, da je ANDREJ rekel, "načeloma nobeden do sedaj...", ko bo moral plačati 208, 65?.
Jaz samo pišem glede zakona kako in kaj, in ne "načeloma", ker ta "načeloma" je dokaj visoka cena, ki jo lahko plačajo. Zato ne zavajaj ljudi, glede homologiranja. Naj se vsak sam odloči kaj bo naredil in naj kasneje sam nosi posledice glede na lastno odločitev.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

ANDREJ v ?em je tvoj problem. V zgornjih postih je bilo nekaj vprašanj v zvezi homologacije in podobno. Jaz sem razložil kako je zakonsko predpisano in nič drugače. Tu ni odgovora na PRAKSO in podobno, vendar strikno kako je zakonsko predpisano. In dvomim, da bi koga odvrnilo od nakupa tega, ker bo pa? dal ?e kakšen ? za homologacijo in uredil tako, da bo vse imel po predpisih. Mater narediš iz muhe slona.

Jaz ne razumem, kaj je tebi vedno tako te?ko nekaj razumet. Zakonsko je predpisano tako kot sem zgoraj napisal in nič drugače. Ti pa zaradi mene obesi na avto vse močne okraske, ki jih je močno dat na vozilo in pla?uj visoke kazni, ?e tako želiš.
NIKAKOR pa NE ZAVAJAJ ljudi.

XENON KIT je potrebno zakonsko obvezno homologirat.

Homologacija za XENON KIT z novim homologacijskim kartonom pa je 56,70?.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Dajte umirit strasti, prosim. V redu je, da debata poteka in, da ima vsak svoje mnenje vendar ostanimo na realnih tleh in na dejstvih. Razna ugibanja in trmoglavljenje ne koristi nobenemu.

V tej debati sta dve neizpodbitni dejstvi, in to sta:

1) XENON KIT je najboljša varianta kar se tiče osvetlitve in s tem izboljšane varnosti in.....

2) XENON KIT je zakonsko potrebno homologirati

Vsak pa se naj sam odloči kaj bo storil.
Osebno bom prej ali slej nabavil XENON KIT, ker je zelo dobra rešitev, vendar ga bom tudi homologiral, ker je cena homologacije ob?utno ničja od kazni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Legalno ga nemoreš homologirat to sem hotel razložit...

hadei

Na RTI-ju so razlošli drugače. Sedaj pa ne vem ali si ti bolj pameten od njih ali pa oni nimajo pojma kaj delajo.
Me pa zanima kako izgleda nelegalna homologacija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Za vsako predelavo, dodelavo avta rabiš TUV papirje se pravi papirje na katerih piše, da je to skladu s pravili za ta in ta avto itd itd... Pri Xenon kitih tega ni zraven...

Pri Petrinih lučeh C2VTS so bili zraven papirji in tuv-i in vse pa so bili problemi taki, da si mrtev zraven...

No ?e ?e komplicirajmo pol pa naj bo tak kot treba. Tam na RTI sploh ne vejo kaj je xenon kit kaj šele, da bi ga lahko homologiral. kateri je bil ?e tam bo vedel o ?em govorim. Lahko pa se vsak znajde kakor hoče.

hadei

S tabo je kot z malim otrokom....nikakor prit do konca. Sicer sem se ?e pri izjavi BOGE zadržal vendar, tebi očitno vedno treba dat prav, ?e ne boš tarnal do nezavesti. nimaš prav in prenehaj ?e enkrat s tem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Xenon kita se ne da homologirat... Imaš ga lastno odgovornost. Po zakonu ga nesme? imet... Vsak pase naj sam odloči ?e si ga bo vgradil ali pa ne.

garac

http://www.jh-lj.si/index.php?p=4&k=87  V ponedeljek pokli?em in se preprižam, ali pa bom poslal mail, da bo dokazljivo, ker imam tega mlatenja prazne slame ?e dovolj.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Jaz sem danes poklical na RTI MARIBOR kjer opravljajo homologacijo delov na vozilih, ker me je zanimala cena, ki sem jo navedel v nekem zgornjem postu. ?enski sem ?e enkrat razložil za kaj se gre in je pritrdila, da se XENON KIT homologira. Sedaj ali tam res ne vejo kaj delajo in samo pobirajo denar ali pa....
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ne vem kako stvar homologirač ?e zraven ni TUV papirjev... In noben Xenon kit ga nima.

Pa veselo branje:

http://www.avtomobilizem.eu/viewtopic.php?t=38134&postdays=0&postorder=asc&start=0

garac

Naj ga homologirajo, imaš papir in mir s policaji. Osebno raje plačam LPP, RTI, kot močem v modrem in se prerekam z njimi? Osebno dam policistu vedno prav
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

?e ni tuv je to eno kitajsko sranje od xenona. Na koncu ti bo ?e avto pogorel. kako je z gretjem xenonk? Pozimi ti bodo luči zamrznile, da sploh nič ne boš videl. Zato je pomoje zraven tudi pralnik žarometov pri novih vozilih.

In ne mislim brat drugih forumov, naj nakladajo en drugemu kar hočejo. Papir in forum vse prenesta. Nakladanje na forumu je eno, praksa pa drugo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Eden od primera z nekega XY hrva?kega foruma. Sedaj pa ali sem jaz nepismen ali pa gre za drugo stvar kot je XENON KIT. In sicer...

"Evo ovak s obzirom da sam danas postavio kit na swifta,zanima me vase misljenje o tome,ovaj moj je h4 bi xenon 8000 k,bit ce i slika.cijene su razlicite,od 1500 pa na dalje,xenon ima certifikat:tuv,iso 9001-2000,e 13,e 4,rohs,(ako slucajno ima zainteresiranih moze na pp.),ustvari najvise pitam jel su misljenja podijeljena kao kod svega naravno,(nema busenja rupa po autu i rezanja instalacija)."
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

In ?e eden oglas za XENON KIT iz neke Nizozemske strani....z TUV-om.

Pilot Xenon Kit

Prijs: ?215.00
 (incl. 19 % btw)

kenmerken van PILOT Xenon :

- tot 3x meer zicht (ong 250 mtr. Halogeen is 90 mtr)
- waterdicht
- dubbel afgeschermde bekabeling
- minder stroomverbruik ,35 watt (halogeen 55 watt)
-
2 jaar volledige garantie
- 8 x langere levensduur dan halogeen (bij normaal gebruik ca. 8 jaar)
- minder snel vermoeide ogen

- EEC,TUV, E11, ISO 9001:2000 goedkeuring
- luxe toevoeging aan uw auto
- zeer eenvoudig te monteren(plug and play
systeem)

set word compleet geleverd met:

2 x pilot Xenon lampen
2 x ballast
2 x bevestegings platen
bevestegins boutjes en moertjes
duidelijke handleiding
[SIGPIC][/SIGPIC]