Xenon kit

Začel/a Xandrej, April 15, 2007, 02:09:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Pa saj to vemo in bi se radi preprižali na lastne oči ali ušesa. Saj bomo potem rekli...ANDREJ prav si imel. Vendar šelimo zvedet direktno kako in kaj je urejeno na tem področju. Mirno kri.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

No prešitaj si ?e enkrat vprašanje od garaža:

Citiram:

Ali je potrebno tralalala....

Pa ne gre se za to, ali imam prav ali ne vsi se zmotimo, živimo v zmoti ali kakorkoli vedno se nekdo od nas posuje s pepelom... Kaj ?e?...

Odisej

....hehe

Sem klical na Citroen Slovenija in je tip rekel, da za xenon kit ne rabiš vpisa v homologacijski karton?ek, ?e ima xenon kit homologacijo po kateri je bil narejen test o ustreznosti EX.... (npr. E4,....). Pravi pa da je vse ostale predelave (feltne, spojlerji,...) potrebno vpisat.

?e te ustavi policaj, mu ni obvezno pokazati homo karton?ka, potem se pa on lahko odloči ali te bo peljal na tehničnega pa tam preveril ustreznost ali ne. Brez te podalage te ne more kaznovat (zvedel od policaja).

hadei

Citat od: Odisej;13887....hehe

Sem klical na Citroen Slovenija in je tip rekel, da za xenon kit ne rabiš vpisa v homologacijski karton?ek, ?e ima xenon kit homologacijo po kateri je bil narejen test o ustreznosti EX.... (npr. E4,....). Pravi pa da je vse ostale predelave (feltne, spojlerji,...) potrebno vpisat.

?e te ustavi policaj, mu ni obvezno pokazati homo karton?ka, potem se pa on lahko odloči ali te bo peljal na tehničnega pa tam preveril ustreznost ali ne. Brez te podalage te ne more kaznovat (zvedel od policaja).

Uf, ta pa je dobra.:emot15:
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

?e policist dvomi v brezhibnost vozila zaradi predelave, bo lastnik njemu dokazal, da je vse na vozilu urejeno z karton?kom-homologacijo. drugače pa je je kazen, izložitev iz prometa, odvzem registerskih tablic in odreditev izrednega tehničnega pregleda. Seveda se avto ?e prej fotografira. Glede na to, da je vozilo izločeno zaradi tehnične neizpravnosti, bo vozilo tako dolgo iz prometa, dokler ne bodo na tehničnem rekli...."dobro je sedaj, nepravilnosti so odpravljene, vozilo je lahko znova v prometu".

Pa ?e nekaj iz zakona:

luči in odsevniki na vozilu
60. ?len

(1) Na vozilih v cestnem prometu smejo biti nameščene samo homologirane luči in odsevniki, predpisani s tem zakonom in podzakonskimi predpisi, izdanimi na njegovi podlagi.

Posami?na izdelava, predelava ali dodelava vozil
212. ?len

Motorna in priklopna vozila, ki se posami?no izdelujejo, predelujejo ali dodeljujejo, morajo biti pregledana v skladu s predpisi o homologaciji pred pri?etkom uporabe v cestnem prometu. Dolo?ba se smiselno uporablja tudi za predelavo posameznih naprav in opreme vozila.

Izložitev predelanih vozil
248. ?len

(1) ?e policist ugotovi, da je v cestnem prometu vozilo, ki je predelano tako, da ne ustreza Tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec, in ta predelava ni vpisana v dokumentu o skladnosti vozila, tako vozilo izloži iz prometa in odvzame registrske tablice.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Jaz imam drugi avto starejši od letnika 1997 katerga je potrebno imeti karton?ek....Kako naj mu jaz dokažem......?

Npr. se najde en zaguljen p...... pa re?e da nekaj na avtu ni OK. Ima močnost, ane. Kaj pa jaz naredim ker v prometni ne piše vse?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

?e narediš kakršnokoli modifikacijo na vozilu, greš na RTI v MB ali LPP v LJ in re?e?, da bi šelel homologirat naprimer ?ir?e in večje gume, zatemnjena stekla in podobno. Ker seveda nimaš karton?ka ti bodo izdali oni z vsemi vpisanimi modifikacijami, ki jih imaš na vozilu. čisto preprosto. Ne misli, da si izvzet iz take procedure samo zato, ker je avto starejši od 1997. Jok...ne moče.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Ne razumeva se. Pravim, da policist lahko misli(ali pa te j**** v glavo) kot si napisal:
?e policist dvomi v brezhibnost vozila zaradi predelave, bo lastnik njemu dokazal, da je vse na vozilu urejeno z karton?kom-homologacijo. drugače pa je je kazen, izložitev iz prometa, odvzem registerskih tablic in odreditev izrednega tehničnega pregleda. Seveda se avto ?e prej fotografira. Glede na to, da je vozilo izločeno zaradi tehnične neizpravnosti, bo vozilo tako dolgo iz prometa, dokler ne bodo na tehničnem rekli...."dobro je sedaj, nepravilnosti so odpravljene, vozilo je lahko znova v prometu".

Recimo, ker ima močnost in te hoče.........ali pa močno JE.

V glavnem nimam mu s čim dokazat, da tak avto je. Sej ni vseved da bi moral vedet kakšni so vsi avti po pravilih.
Ne pravim, da boš kaznovan.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

Logi?no, da niso vsevedi, samo stvar je v tem, da tudi niso od včeraj in se večina spozna v avte. ?e posebej nekdo, ki večkrat kaznuje zaradi nehomologiranih naprav. Verjami, da takšni dobro vedo kaj je originalno na vozilu in kaj ne.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Za vsak avto obstaja homologacijski karton?ek. Poikli?e? v citroen pove? serijske številke v Koper mislim in čez 3 dni boš dobil domov karton?ek ki je bil izdan ko je prišel v slovenijo tvoj avto Jaz sem enako naredil za Xantio 1993 letnik...

Odisej

sicer je pa tako.....do sedaj sem vozil ?e veliko avtomobilov s xenon ?arnicami in niti eden ni imel v homologaciji vpisanih xenon luči....to pomeni, da tudi policaj ne more vedet za vse avtomobile, kateri imajo serijsko xenon in kateri ne....
tko da pomoje ni panike.

hadei

Kdo pa govori o kakšni paniki....pa? debatiramo kaj je prav in kaj ne. Enemu je panika ?e samo to, ker je nekdo ventil?ke na avtu menjal...
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

bi prosil da mi nekdo uredi karton?ek za mehari 1973, iz karton?ka bi najbolj videl kaj je original na na njem verjetno, pa ?e lahko dam xsenonke not
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

?e ga nimaš oz. ne obstaja se prijavi? na LPP ali RTi pa narediš homologacijo in karton?ek je tukaj. Mislim pa da je v bazi podatkov od 1990 leta dalje kolikor se spomnim.