Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Citat od: DejanO;264283to sem vzel pri menjavi vztrajnika in sklopke enak set ima kolega od 220.000-310.000 km:
cene so na koncu
Lahko zrihtaš kak kontakt lastnika s tem kompletom?
Oz dam jaz kontakt pa me lahko kak od lastnikov konatktira, se tudi zapeljem do koga če je treba....
Ker bi res rad sprobal to čudo, ker zdaj mi pa res ni več čisto nič jasno...
Zdaj menda tudi Jerovšek pravi, da ta set (Valeo 835068) ni v redu in da preveč trese in da so bile reklamcije.
Pred časom sem pa bral da so ravno pri Jerovšku vgrajevali ta set in da naj bi "za vedno" rešil težave s temi sklopkami na C5-kah.

CEPETKO

Jaz sem imel ta kit že prva dva dni se mi je mešalo. Èez 12 dni tega ven in LUK DMF original noter. Treslo kot psa na mrazu ko si spustil sklopko je pa noro grabilo preveč tako da je butalo.Ko sem pospeševal se je tresla celo streha takšen je bil občutek. Enostavno ni  bilo tisto pravo. Koga pa ne moti pa je tako vseeno. Èe si pedanten človek ki zelo dobro sliši avto in čuti ne boš zdržal kot tudi jaz nisem. Razlika sem slišal že v prostem teku avta  vse resonira.Sem mislil kaj te zaj to je jugec ali kaj.
Citroen - kreative tehnoloži.

Romzi

Citat od: CEPETKO;264295Jaz sem imel ta kit že prva dva dni se mi je mešalo. Èez 12 dni tega ven in LUK DMF original noter. Treslo kot psa na mrazu ko si spustil sklopko je pa noro grabilo preveč tako da je butalo.Ko sem pospeševal se je tresla celo streha takšen je bil občutek. Enostavno ni  bilo tisto pravo. Koga pa ne moti pa je tako vseeno. Èe si pedanten človek ki zelo dobro sliši avto in čuti ne boš zdržal kot tudi jaz nisem. Razlika sem slišal že v prostem teku avta  vse resonira.Sem mislil kaj te zaj to je jugec ali kaj.
Se pravi: C5 MkII, 2.0 HDI, Valeo set 4p: 835068? Lamela s fedri, tako kot na sliki?
Ker bereš lahko svašta, nekateri so vgrajevali samo enomasni vztrajnik in lamelo brez fedrov (iz DMF kita), tam je jasno da ni bilo ok....
Ne gre mi samo v račun, kako to da je enim totalno neznosno treslo, drugi pa pravijo da je čisto ok in da se skoraj ne pozna razlika napram DMF. Podobne, nasprotujoče si odzive berem tudi na tujih forumih.

CEPETKO

Ja T4P kit valeo mogoče je  ta kit "malo" boljši za 1.6 ampak v 2.0 ga nikakor ne priporočam.
Citroen - kreative tehnoloži.

Romzi

Sem naročil Sachs Performance sklopko.
Pride ko pride. Predvidevam da čez kak teden.
Ker delam v IT podjetju in po novem delam od doma, bo trenutna sklopka za vsaj dva tedna povsem ok. :breaking_pc:

andraž

Ko smo pri sklopkah, sem po prebranih postih včeraj imel možnost testirat enomasni vztrajnik na C5 II. Lastnik pravi, da je v bistvu enako, mene pa vibracije motijo. Kot je napisal Cepetko, da nekdo čuti avto, nekdo pa niti malo...
Tudi slučajno ni enako. Take zamenjave tudi slučajno nebi želel imeti. Nekaj je rezlike v ceni, vendar "za malo denarja malo muzike".
Vprašanje kaj te mini vibracije povzročijo motorju na daljši rok? Sigurno ni vseeno, če malo trese ali pa nič, kot pri dvomasnem.

gule

Sem jaz to tudi delal, na zahtevo stranke. Seveda ni isto, ne more biti. Pa, da je dobro? Ja nekomu je dobro, če mu v rit tišijo nekaj, tako, da nismo vsi isti.

garac

Gule, no včasih me pa še vedno nasmejes.  Ja ja saj vem, ti nisi vegetarjanac...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Romzi

CitatKot je napisal Cepetko, da nekdo čuti avto, nekdo pa niti malo...
Tudi slučajno ni enako. Take zamenjave tudi slučajno nebi želel imeti. Nekaj je rezlike v ceni, vendar "za malo denarja malo muzike".

No, potem pa to ziher ne bi bilo zame. Opazim in slišim stvari, ki jih še na servisu ne zaznajo. Poleti sem čutil/slišal zadnji kolesni ležaj že kak meec preden se ga je res opazno slišalo. Pa tudi npr. ko sem imel Xsaro HDI... je bil čisto korekten avto, ampak daleč od uglajenega delovanja. Druga pesem je bila Xantia z enakim motorjem, kolikor vem ima večji vztrajnik. Tam je bil pa kar ok
Glede cene raje ne bi... 4p komplet dobiš že pod 300€, tole bo pa kar lepo 700€.
Upam da bo avto delal še lep čas in vmes ne slišim več za sklopko.
Citat od: gule;264354Sem jaz to tudi delal, na zahtevo stranke. Seveda ni isto, ne more biti. Pa, da je dobro? Ja nekomu je dobro, če mu v rit tišijo nekaj, tako, da nismo vsi isti.
:emot112:

Javim ko bo zmontirano.

GSclub

Našega smo kupili z že menjano sklopko in enomasnim vztrajnikom. Glasen je, v prostem teku in v vožnji, pri določenih vrtljajih (pod 2000) prav nemarno vibrira.
V Picasso 2,0hdi 100kw sem ob menjavi dal dvomasni komplet, nobenih tresljajev, tudi pri zelo nizkih vrtljajih jih ni.

Romzi

V glavnem, v petek je prispela modificirana sklopka (ojačana -> Sachs Performance).
Avto je že na servisu. Ker delam od doma na abaku, se nič ne mudi.....
Mimogrede, ko sem avto peljal na servis, sklopka hudičeva zagamana ni hotla drset. :bombs:
Kakorkoli, sporočim izid in prve vtise - ko bodo.
Se pa avti v teh razmerah sploh ne kvarijo, pa kurjo tudi nič... kok fajn... :Hammer3:

Romzi

Zamenjano in ....
Tanova sklopka je popolnoma drugačna kot je bila prejšnja!
Ta ima dejansko tisti pravi filing na pedalu, ko le-ta, ko ga pritisneš, nekje na polovici hoda nekako popusti in "pade" not. Klasičen in običajen občutek na pedalu za sklopko pač.
Prijemlje tako od oka nekja na polovici hoda pedala.
Pa sklopka je dejansko opazno mehkejša - čeprav je ojačana (ojačana košara oz. ojačani/zamenjani fedri potisne polšče + spremenjena lamela). WTF?

Tisto prej pa ne vem kaj je bilo... Bil je nov LuK-ov komplet sklopke + vztrajnika in že od novega ni imela tega pravega občutka. Ni bilo tistega  prehoda, ko fedri košare "skočijo čez" nekje na polovici hoda... Pa prijemala je že od novega povsem na vrhu..

Mimogrede, vztrajnik je bil po 100.000 km še čisto ok (kot sem predvideval), seveda smo ga vseeno zamenjali.
Lamela še ok, so znaki obrabe, ni pa znakov neke zlorabe ali kaj podobnega.
Stara košara oz fedri so pa zgledali zjebani in tudi na mestu kjer nalega potisni ležaj, listnate vzmeti štrlijo vsaka malo po svoje - niso lepo v ravnini. Zdaj ne vem alli LuK dela drek od sklopk ali pa imam samo jaz tako jebeno "srečo".
suma, sumarum: drago ko pes, če bo držalo sem zadovoljen....

Vlado333

Vzmeti niso vse v isti liniji že pri novi.
Meni je pri moji bivši-bivši C5 X7 sklopka prvič drsela pri 34000km, zamenjana skupaj z vztrajnikom pod garancijo pri Merlaku, pri cca 100000km spet začela drseti, takrat zmontiran lukov komplet, pri 200000km zaenkrat še ne drsi. (občasno ga peljem, ker je še vedno v družini)
S temi sklopkami in vztrajniki je kot loto, nekdo zadane sedmico, nekdo pa en d..k.

Romzi

Haha.
Ja tale je zdaj ojačana in bi moralo štimat: https://www.sachsperformance.com/en/clutch-kit/zf-sachs/performance-clutch-3000951837-s O ceni res ne bi :bombs:
Vztajnik pa niti ni tako šibka točka, mogoče za koga ki vozi pri 1200 obratih. :Hammer3:
V glavnem avto še vedno in ves čas laufa tipi-topi, upam da se s temle do leta 2025 ne bom ukvarjal. Pol bo pa počas čas za zamenavo avta. Vlado, mimogrede, avto je zdaj vsak dan v Logatcu, razen ko smo v karanteni...

Vlado333