Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: tomaz555;256495Citroenovc najlepše pa je, da se Citroen kiti s 100 letno zgodovino.

Si mi vzel z jezika. Oz s prstov za tipkovnico.
OK

LP
Primož

Romzi

Za Cepetko iščem sprednje sedeže:
- prva izbira je samo sedežni del BEŽ Alcantara oz. dovolj bi bil tudi samo sovoznikov sedežni del (ponavadi so bolj ohranjeni in se da prestavit na voznikov sedež)
- bež USNJE, v tem primeru rabim oba, da bo vsaj nekako zgledalo
- bež velur (al kaj je že), tudi v tem primeru rabim oba, vem pa da načeloma izgubim elketrični pomik in gretje sedežev, ampak ok.....

Èe kdo ima ali pozna koga....
051 500 6 devet 5

Citroenovc

Z zadnjo opcijo izgubiš samo gretje. Exclusive je imel serijsko velur s kombinacijo električnega pomika; Alcantara (ali usnje) z gretjem pa za doplačilo.
OK

LP
Primož

Romzi

Kakorkoli, sprejemljivi so tudi "ročni" sedeži.
Itak avto vozim v 99% samo jaz.

Romzi

Lahko nadaljujemo debato s sklopko.
Po cca. 100.000 km in štirih letih je sklopka spet začela več ali manj skozi po malem drset in jo imam poln k***c. Poln k***c imam tudi skakanja po pedalu sklopke in zažiganju lamele da potem spet kak dan mogoče zdrži odločen pritisk na gas. Da ne govorim o vlačenju kamp prikole. Po občutku vztrajnik sicer še ne ruži, samo to mi čisto nič ne pomaga.
Govoril sem tudi s pooblaščenim servisom oz. kar njihovim mehanikom in je realnost taka, da so pred leti zamenjali ohoho teh kurčevih sklopk, tako na C5 II kot na C5 III (100kw), dostikrat so tudi nove drsele ali začele drset spet po 20-30 tisoč kilometrih. Menda je težava v dizajnu teh sklopk (samonastavljivi mehanizem), katerega dobavitelj(i) očitno niso nikoli odpravili.
Baje da tega samonastavljivega sranja na 4P kitu ni in tudi ni težav z zdrsavanjem - lahko to kdo prosim potrdi?

Kar se tiče vibracij, sem prebral cel kup mnenj iz prve roke, osebno govoril tudi s tipom ki ima enako C5-ko kot jaz in vsa mnenja iz prve roke so pozitivna (mogoče da je avto malenkost glasnejši).
Enako - pozitivno - mnenje sem tobil tudi od tipa, ki je šel na Valeo 4P kit na C8 (2.0 HDI 100kw)

V glavnem, tokrat sem 99,9% da grem na enomasni kit. Ne zato ker je par evrov censjši, ampak ker enostavno rabim trajno rešitev.

Dr. MadMan

Jaz sem imel na svojem karavanu sachsovo sklopko športno ojačano. Motor je bil čipiran iz 136 na 175 KM. nikoli po menjavi sklopke nisem imel problemov. Prej pa samo zdrsevanje pa kao "samonastavljanje". Skratka vzami sachs sport serijo če jo še delajo pa mir.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Romzi

Citat od: Dr. MadMan;263859Jaz sem imel na svojem karavanu sachsovo sklopko športno ojačano. Motor je bil čipiran iz 136 na 175 KM. nikoli po menjavi sklopke nisem imel problemov. Prej pa samo zdrsevanje pa kao "samonastavljanje". Skratka vzami sachs sport serijo če jo še delajo pa mir.
To je možno ja. Zanima me samo nekaj: si dobil kompletno sklopko (garnituro) ali kot ločen del samo lamelo in košaro?
Ker tole je milo rečeno zasoljeno:
https://www.sachsperformance.com/en/clutch-kit/zf-sachs/performance-clutch-3000951837-s
To sta "samo" lamela in košara, vztrajnik je potem posebej?

Romzi

Èe ima kdorkoli od soforumašev na 100kw 2.0 HDI (najbolje citroen c5 mk2) montiran Valeo 4p kit (835068) in je pripravljen posodit avto za eno krajšo testno vožnjo, naj se mi prosim javi. Èastim kavo/čaj/pivo/malco/pizzo. :BigThumbs:

Zaželjeno v okolici Ljubljane ali Vrhnike, v MB ali MS se ravno ne bi vozil.

Jelly

Citat od: Romzi;263900Èe ima kdorkoli od soforumašev na 100kw 2.0 HDI (najbolje citroen c5 mk2) montiran Valeo 4p kit (835068) in je pripravljen posodit avto za eno krajšo testno vožnjo, naj se mi prosim javi. Èastim kavo/čaj/pivo/malco/pizzo. :BigThumbs:

Zaželjeno v okolici Ljubljane ali Vrhnike, v MB ali MS se ravno ne bi vozil.

Jst ga mam samo nisem blizu (danska)

DejanO

jaz sem ga imel, avto je zdaj vsaki dan v Lj, lastnik je iz Postojne.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Romzi

Sem se pozanimal kolikor se je dalo in večinsko mnenje je, da se Valeo 4p na tem avtu ne obnese.

Citat od: Dr. MadMan;263859Jaz sem imel na svojem karavanu sachsovo sklopko športno ojačano. Motor je bil čipiran iz 136 na 175 KM. nikoli po menjavi sklopke nisem imel problemov. Prej pa samo zdrsevanje pa kao "samonastavljanje". Skratka vzami sachs sport serijo če jo še delajo pa mir.

Zelo verjetno bomo šli v to varianto - OEM DMF + Sachs Performance Kit (cca. 15% večji dopustni navor).
Kje si nabavil sklopko? Direktno pri ponudniku (https://www.sachsperformance.com/en/clutch-kit/zf-sachs/performance-clutch-3000951837-s) ali pri kakšnem našem trgovcu?

Dr. MadMan

Jaz sem nabavil pri kolegu ki dela v anet. Direkt pri koritu. Lahko pa vprašaš gor če ti pošljejo v SLO.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

DejanO

to sem vzel pri menjavi vztrajnika in sklopke enak set ima kolega od 220.000-310.000 km:

set vztrajnika in sklopke Valeo    Potokar   -30%    261,39    
oljno tesnilo spojne osi 210550   Potokar   20%    15,00    
vilica sklopke 722799   Potokar   40%    15,50    
semering polosi 40x58x10   Potokar   40%    3,30    
semering polosi 32x50x10   Potokar   40%    12,03    
semering glavne gredi 90x110x7   Potokar   40%    13,00    
Olje Total trans 75W-80, Gear 8, 2 l   Motorna olja       13,80    

cene so na koncu
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Romzi

Citat od: Dr. MadMan;264282Jaz sem nabavil pri kolegu ki dela v anet. Direkt pri koritu. Lahko pa vprašaš gor če ti pošljejo v SLO.
Aha, je dobavljivo v Slo... ok.. bom preveril. Tnx.