Vprašanja glede prodaje C5 II

Začel/a Vlado333, Junij 21, 2015, 01:56:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Razmišljam oldtajmersko,...:Hammer3:

datanitilu

Citat od: Romzi;269369Našraufane nove kugle.
Sem že pozabil kako naj bi se ta avto peljal. :BigThumbs:
Ta stare sprednje so bile letnik 2015, zadnje pa celo letnik 2012, oboje IHFS comfort. Tanove sem dal enake, so pa skor iz fabrike, datum izdelave je avgust 2020.

Kje si jih kupil in koliko si dal

Romzi

Original Alu platišča, na katerih imam letne gume.
Zaradi starosti so notranji robovi platišč načeti (korozija aluminija?), gume posledično zgubljajo tlak. Se sanacije robov lahko lotim sam?
Ali je to bolje to komu dat v reševanje? Komu? In za kakšno ceno? Kakih velikih zneskov ne mislim dajat, za manj kot 100€ lahko dobim jeklena platišča, okrasne pokrove pa že tako ali tako imam.

andraž

Meni se je enako zgodilo. Popravil Avtomojster na Vrhovcih. Pobrusil rob, ki ga je načela rja, zaščitil in pobarval. Popravilo je bilo poceni, mislim da 10 eur.

Dihtunga

Kupi novo in čisto rostfrei ščetko za v baterijsko mašinco, pobrusi tisto stran, razmasti in posuši fenom ter premaži s clearcoat-om, lahko tudi v spreju

Romzi

Novo popravilo na vidiku....
Kaže da so polosovine počasi na koncu... trese (temu bi bolj rekel da ruka cel avto) pri močnem pospeševanju ali pri vleki kamp prikolice v klanec.
Kaj je najpametneje? Obnoviti ali zamenjat z original ali nečim drugim? SKF mogoče?

ModelJT

Bejž čim del od SKF polosovin. To je pa višek krša. Pa vodne pumpe isto.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Romzi

No, zastonj dobil rabljeno desno polosovino.
Za1x je ok, če bo spet kaj podobnega, bom vsaj vedel v katerem grmu tiči zajec.

Romzi

Kdor poceni kupi, 2x kupi :funny34d:
Skratka, okoli novega leta smo montirali novo (tovarniško obnovljeno) polos.
Zdaj je pa RES mir.

Romzi

Pred kratkim opravil tehnični pregled - brez pripomb pri 330.000 km. :BigThumbs:
Me pa zanima glede zadnjih zavornih blokov:
Verjetno je marsikomu znano, da začne z leti aluminij razpadat in prej ali slej odpadejo ušesa, skozi katera je gredo vijaki, ki preprečujejo, da bi zavorne ploščice padle ven. Obstajajo sicer workaround-i z dodajanjem večjih podložk, krivljenjem le-teh in zatikanjem v ročno izdelan utor, samo to ni ravno to.

V glavnem, originalnih zavornih blokov se ne dobi, dobijo se pa na npr. Autodoc-u: https://www.autodoc.si/rezervni-deli/oem/4400l3?search=OEN+4400L3
ali pa na frauto-pl: https://frauto.pl/zacisk-hamulca-citroen-c5-tyl-prawy,id16727.html
Je kdo že kupoval kaj od naštetega in kako se obnese?

andraž

Vprašaj Jerovška, on ima sigurno rešitev na to temo.

Romzi

Sem nabavil preko Autodoca 2 nova zadnja zavorna bloka:
https://www.autodoc.si/ridex/8100261
levi in desni sta identična
Zamenjali pri Merlaku, za1x vse ok (tok tok).

Romzi

Dodajam še, da smo cepetko obuli v letne pnevmatike Sava Intensa HP2 (215 55 R16 97Y XL).
Zaenkrat brez pripomb, sploh v primerjavi z ultra zanič zimskimi, ki so bile na avtu do menjave.