C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Slauc

Pozdravljen GOX imam citroena c4120vti seveda tudi nekaj težav z njim zanima me s kom bi se lahko posvetoval glede teh težav

Gox

Pozdravljen,

zapelji se do Merlaka na Drenov grič.

(Èe pa ti ni predaleč, k Jenku v Cerklje na gorenjskem)

Lp

Gox

Nekaj dni nazaj ... vozi oče C4, nekje 200m pred domom zapiska STOP, prazna guma.

Oče počasi do doma in parkira. (sicer je videl da avto piska STOP, ma je mislil da se je prižgala rezerva ?!? in se počasi pripeljal na dvorišče)

Se pripeljem jaz nekaj minut kasneje, gledam avto, zadnja guma prazna. Noter kar lep kos železa.

Odšraufam kolo, naložim v picassoja in grem na AMZS. Pravijo prevelika luknja za njihovo injekcijo, treba flikat, kar pa oni ne delajo.
Me pošlje na firmo "avtobusni prevozi", kjer mojster pogleda, pravi da AMZS nima pojma, da ima on debelejše injekcije :) Nabije noter in guma spet pušča.
Potem je bilo treba sneti gumo, zbrusit znotraj in zaflikat s fliko kakih 8x8cm ...

Po 1 uri je gotova. 17,5€ popravilo.

Počasi itak razmišljam o menjavi teh Alpine5, letnik 2014...

Avto ima 129800km ... 1 leto od servisa je mimo, prevozil cca 9tisoč km.
Planiram servis opravit v januarju, da ne delam gužve v "ta veselem" decembru. Prednje ploščice so še originalne, verjetno bodo še zdržale en servisni interval.

Na avto nimam nobene pripombe :)
Škoda da se ta model ukinja ...

gule

Seveda se ukinja. Da se lahko P 308 boljše prodaja.

Gox

Za menjat žarnico zadaj ... rabimo ključ 10 (1 vijak) dostopen skozi luknjo v prtljažniku ... + torx izvijač (2 vijaka) za razstavit luč, da pridemo do žarnic.

Menjano :)

Ima pa C4 z dnevnimi lučmi 4 žarnice 21/5W ... dve spredaj (pozicija, dnevna luč) in dve zadaj (pozicija/štop)

Treba imet kako več na zalogi.

xpuser

Žarnice osram original se najdlje zdržijo.

Gox

Danes sem odpeljal moje domače na en božično/novoletni izlet v Italijo.

Vožnja malo po AC, malo lokalne ceste, malo mesto. Počasi, umirjeno, brez hitenja.

Poraba goriva, skoraj prenizka za bencinarja.

Jaunarja bo treba počasi se na redni servis naročit, ključek že sveti.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

zlikovski

Zdaj so ti lastniki smrdlivkotov fauš, ker imaš manjšo porabo kot oni ;)

Čojko

Meni so favš, ker si lahko privoščim okoli 11 litrov 100 oktanca na 100km.:BigThumbs:

Gox

1.6 Vti je zanimiv motor s širokim spektrom porabe :)

Zunaj naselij, odprta cesta, normalna vožnja po omejitvah, brez "težkih" pospeševanj, bo poraba 6L.

Strogo po mestu bo poraba 8-9L ...
Na avtocesti pri 130km/h bo okoli 7L.

Pri 150-160km/h pa nekje cca 13L.

Tako da skupno v zadnjih 40 tisoč km sem na 7,8L povprečja. Kar se mi zdi ok :)

MSrougeZX

Zadnje case hodim nagledavat minije ravno s tem motorjem... Edina razlika je menda v menjalniku ki ima 6 prestav.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

zlikovski

Meni tudi pije nekje 8-9L supera pa se nesekiram ker prišparam pri FAP-ih, turbini, šobah, grelcih,.. in podobnih loncih.

altair123

ne pozabit na prihranek pri cestnini...

Gox

E tako ... naročen na letni servis ...

133.000km bo v 6,5 letih ... pri meni od 91.000km dalje.

Redni letni servis + pregled proti prerjavenju pride 6 let po prodaji vozila, pa mogoče bo potrebno prednje ploščice menjat. (so še ta prve noter)

Drug teden ...