Xantia 1.9 TD Break "Georgina"

Začel/a xantos, April 30, 2015, 11:37:50 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

HidroThorax

Bravo :emot112: .  Zdej pa se Activo zrihti  :BigThumbs:
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Romzi

:BigThumbs: Tole s hobotnico je pa carsko, bravo.
Želim ti, da bi v naslednjih letih zamenjal svoj podpis....

zlikovski

pa za kakih 5000km menjat motorno olje, ko si vse to menjavo, zdaj da se lepo vteče, potem pa lepo svežo masažo not vlit.

xantos

Citat od: zlikovski;208370pa za kakih 5000km menjat motorno olje, ko si vse to menjavo, zdaj da se lepo vteče, potem pa lepo svežo masažo not vlit.

Tak je plan ja...

Evo takole zgleda "hobotnica" na avtu. Kot rečeno bolje bi bilo, da bi priključke dal tako, da bi gledali proti sprednjemu delu avta. Je malo gužve ampak je na meji regularnega...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

glavno da ne ščije
Pa všeč mi je, ker je bolj obvladljivo tudi če začne scat.

rsm23

:emot112:
Meni pa šele sedaj vse skupaj deluje kot ena hobotnica. Rezervoar si pa tudi spucal kot, da boš čokolešnik iz njega jedel (vračam zajebancijo :D)

xantos

Naredil prvih 800km in šel tankat. Poraba 7L/100km, pričakujem, da se bo še malo znižala, ker je veliko laufala na dvigalu. Zaenkrat vse suho, kar se tiče hidravlike in hladilne tekočine, malo mi pušča povratek oljnih par, ampak nič drastičnega, toliko da rosi...

Motor teče lepo, ko je hladna vžge ko se ključa samo dotakneš, topla pa rabi par obratov štarterja. Baje je kriva masa na menjalniku, bo treba odrezat, dat gor nov kabel čevelj, pa bo.

Hidravlika tudi ok, edino malo previsoka je spredaj in zadaj, bo treba po korigirat.

Namontiral sem platišča od pr**** zgorene in je izpadlo zelo kulsko. Bom poslikal ko utegnem.

V glavnem zankrat vse BP, samo sladke skrbi :BigThumbs:

xantos

Čojko

Romzi

Naj kdo reče kar hoče - meni je Xantia MK2 limuzina in s spojlerjem eden najlepših avtov.

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

superca13

Citat od: xantos;208761Motor teče lepo, ko je hladna vžge ko se ključa samo dotakneš, topla pa rabi par obratov štarterja. Baje je kriva masa na menjalniku, bo treba odrezat, dat gor nov kabel čevelj, pa bo.

:BigThumbs:

Kako si to ugotovil?
Kaj pa se zgodi z maso, ko je topla?

lp

xantos

Citat od: superca13;208793Kako si to ugotovil?
Kaj pa se zgodi z maso, ko je topla?

lp

Saj pravim baje... Po izkušnjah Gregorja, naj bi bilo to. Kontakt med sponko in kablom oksidira...

xantos

Zamenjal olje (Total Quartz 9000) in oljni filter po opravljenih cca. 3000km po generalki.

Drugače nekih problemov ni, motor lepo dela, hidravlika ok, malo sicer masti pri vakuum črpalki ampak nič drastičnega. Avto tudi lepše gre kot, takoj po generalki. Se je zgleda vse lepo usedlo in naglihalo. Tudi problemov z vžigom pri toplem motorju ni več. Kar tako naprej hehehehe!

xantos

Spet ena malenkost, ki jo bo potrebno urediti. Namreč ne dela mi gretje zadnje šipe. Najbrž varovalka ali po vsej verjetnosti rele. Tudi precvikana žica je lahko vzrok... Mogoče ve kdo z glave če je še možnen kakšen drug scenarij?