Xantia 1.9 TD Break "Georgina"

Začel/a xantos, April 30, 2015, 11:37:50 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Napredek! Končno sem dobil prirobnice za glavno gred, ki sem jih čakal dober mesec. Po kataloški sem gledal (oz. vsaj jaz sem tako razumel), da se dobi kot komplet, vendar sem po 14 dneh dobil, samo za eno stran in potem spet čakanje, da sem dobil še drugi komplet...

Včeraj sem spravil skupaj glavno gred, bate in oljno črpalko. Počasi bo, tokrat res upam da ta vikend...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Citat od: xantos;208063Napredek! Končno sem dobil prirobnice za glavno gred, ki sem jih čakal dober mesec. Po kataloški sem gledal (oz. vsaj jaz sem tako razumel), da se dobi kot komplet, vendar sem po 14 dneh dobil, samo za eno stran in potem spet čakanje, da sem dobil še drugi komplet...

Včeraj sem spravil skupaj glavno gred, bate in oljno črpalko. Počasi bo, tokrat res upam da ta vikend...
Ti si fuknjen :BigThumbs:

Lovro

Kakšne bitke so to... jaz se pa tako hvaležno spominjam moje bivše Xantie. Nikoli nič, kot švicarska ura... ufff, svaka ti čast za potrpljenje, da jo takole šraufaš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xantos

Ja bitka je ja... Ma sem razmišljal, da sploh ne bi rihtal, sam avto itak zariban ne bi bil nič vreden, po delih se mi pa ne da prodajat. Drugače osnova ni slaba, hidravlika porihtana, predihtana, vržem še teh 500eur gor pa mislim, da bi moralo vsaj 2-3 leti delat brez problema...

@Romzi: Ne štejem več kolikokrat sem že to slišal, gre pa limita sigurno proti neskončnosti :Hammer3:

Je pa res, da sem se ogromno naučil, kar mi bo sigurno prišlo večkrat prav.

Še napredek št. 2.

rsm23

Vsa čast!

A si se tudi kakšne nove akrobatske prvine naučil, za proslavo vžiga? :Hammer3:

xantos

Citat od: rsm23;208093Vsa čast!

A si se tudi kakšne nove akrobatske prvine naučil, za proslavo vžiga? :Hammer3:

Hehehehe! Ne ostajam pri klasiki, skok s petnim udarcem :D

xantos

gregor

Še mal pa bo....
O norosti pa tako, zame je nor tisti, ki ob delavski plači za avto da 20, 30 jurjev in potem še jurja na leto za registracijo, kasko zavarovanje.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xantos

Napredek št. 4...

Motor bolj kot ne pripravljen na vgradnjo, namontirati je potrebno še klima kompresor in mikro jermen. To bom naredil, ko bom dvignil motor pred vgradnjo. Pretesnil sem še visokotlačni regulator, ker mi je rahlo solzil. Banda inžinirska ne more dat klasičnega vskočnika na regulator, sem se jeb** ene pol ure, da sem dobil narazen... Tesnila naročil pri M&M Interkom, sicer niso imeli točnih dimenzij, pa sem naročil, kar je bilo najbližje. Razlika minimalna.

xantos

Napredek št. 5...

Motor je na nosilcih, danes še vse priklopim in potem brum brum (upam :AngelPray: ). Sem mislil, da bom včeraj gotov pa sem se spet zezal pol dneva s hidravličnimi lajtngami, tako da nimam več hobotnice. Sem pozabil poslikat, bom danes pa prilepim slikce in obrazložim...

Zeko124

Xantos, vsa čast za potrpljenje in seveda tudi delo, upam da se ob priliki spet kaj vidimo in kaj spijemo :BigThumbs:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xantos

Laufa... Podrobnosti v kratkem, ker se mi ne da pisat, ker sem zjeb** do amena. Ob 4ih spat ob 6ih auf pa na šiht... Se pa po jutru res dan pozna :Hammer3:

Romzi

Citat od: xantos;208291Laufa... Podrobnosti v kratkem, ker se mi ne da pisat, ker sem zjeb** do amena. Ob 4ih spat ob 6ih auf pa na šiht... Se pa po jutru res dan pozna :Hammer3:

:emot112::emot112::emot112:

LukaKST

Vsa čast za opravljeno delo...:BigThumbs:

xantos

No po cca. 150km, lahko rečem, da zaenkrat BP. Malo mi je solzilo olje na sprednjem čepu karterja (pozabil pritegniti :Hammer3: ). Pozabil sem pritrditi tudi plastiko pri koloteku (utrujenost dela svoje) in mi je mahedrala pod avtom, na srečo mi je ni potegnilo pod kolo...

Včeraj sem jo še generalno očistil, ker je bila fsrana ko svinja. Zamenjati še moram platišča ali vsaj nabaviti pokrove, ker zgleda nikakvo brez...

Na zadnji sliki je predelava rezervoarja za LHM. Sedaj nimam več hobotnice ampak je vsak povratek posebej speljan na rezervoar. Malo je stišano, ker je cev med zračnim filtrom in turbino malo napoti. Bolje bi bilo, da bi naredil luknje, tako da bi gledale naprej proti akumulatorju, ker je več prostora.

Cena generalke: cca. 600eur in cca. 80ur mojega dela.

Stvari, ki sem jih menjal, oz. obnovil:
- glava zbrušena, menjani tefloni, nastavljeni ventili
- tesnilo glave
- vijaki glave
- batni obročki
- pohonan cilinder
- ojnični ležaji
- ležaji glavne gredi
- prirobnični ležaji glavne gredi
- semeringi glavne gredi, menjalnika, odmične gredi
- turbina menjana z rabljeno, ampak boljšo
- povratek na servo cilindru
- jermenica "mikro" jermena
- komplet sklopka
- oljni filter
- motorno olje
- olje v menjalniku
- filter goriva
- nove cevi hidravličnih povratkov
- pa še kakšna malenkost, ki sem jo pozabil...

To je to. Upam da bo vsaj dve leti mir, kar se tiče motorja in hidravlike! :AngelPray:

EDIT: Generalka opravljena pri 270kkm.