C4 Picasso Intensive PureTech 130 S&S BVM6

Začel/a lalan, April 09, 2015, 07:33:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lalan

Za kaj? Probaš, ne! Al pa špegle pogledaš, če so zloženi.:BigThumbs:
2 Picassoja imamo

rsm23

Pogledaš špegle ali pa probaš na zadnjih vratih. Na navadni "novi" C4 se samo spredaj odklene če das roko za kljuko. Seveda imaš pa še vedno tipke za zaklenit/odklenit na daljincu...

lalan

2 Picassoja imamo

rsm23

Lahko z daljincem kot običajno. Drugače pa kot rečeno daš roko za kljuko, senzor jo zazna in odklene. Zakleneš pa tako da s prstom oplaziš po kljuki (kot unlock na pametnih telefonih). Se hitro navadiš ;)

pastir

Ne vem kako je pri kratkem c4, ker pri grandu se odklenejo vsa vrata, če pritisnem tipko na prtljažniku. Poleg te tipke pa je še ena tipka, ki ima funkcijo zaklepanja.

rsm23

Še par slikc kako to v praksi izgleda:
- 1. ključ je pač čisto običajen...le da se ključ ne raztegne, ampak je pri strani vložen notri za primer, če bi prostoročno ali daljinsko zaklepanje/odklepanje kaj štekalo.
- 2. takole izgleda kljuka. Za odklep daš roko za kljuko, za zaklep pa potegneš prst čez tiste dve črni črtici (med srebrnim delom in ključavnico). Deluje tudi če samo nasloniš gor roko.
Prej sem s tistim, da se "odklene samo spredaj" mislil na to, da so senzorji samo na sprednjih kljukah, na zadnjih jih pa ni. Tako, da če hočeš bit ziher, da si zaklenil lahko to preveriš na zadnjih vratih.
- 3. čim odkleneš avto in zapreš vrata te tole pričaka na zaslonu.
- 4. Tu se nahaja pa gumb za vžig. Ključ lahko odložiš praktično kamorkoli v avtu...lahko je tudi v torbici/hlačah. Èe je izven dosega avto sam zajoka: "Transponder key not in vehicle" oz. nekaj takega.
V primeru, da sistem nebi zaznal ključa (čeprav je v avtu) imaš znotraj sredinskega naslona (malo za stikalom za vžig) posebno mesto, kamor lahko vstaviš ključ in daš kontakt.

Vse tole napisano velja za običajno C4 z Euro VI motorji, ki imajo ta prostoročni zagon. Pri Picassoju najbrž ni dosti drugače.

lalan

Citat od: lalan;204196No evo. Citroen je pa Citroen. Bom brez vzratne kamere (itak me samo šminka matra), ker je baje v model s tem nivojem opreme ne vgrajujejo več, če prav je ob nakupu še bila notri.
Je pa nek priokus. Saj veste. Kak bonbonček pri novem avtu paše. Tako da vseeno mi ravno ni ampak nimaš kej.:Red-Sleepy:
2 Picassoja imamo

lalan

No evo, pa je doma. Fotke sledijo:take_picture:.
Prva vprašanja: Na 12 palčnem zaslonu bi rad mapo od navigacije. Deluje samo, če je tudi na 7 palčnem zaslonu. Ali imam lahko na 12ki mapo, na 7ki pa audio npr.
Ostale funkcije (audio, pot. računalnik ...) pa delujejo ločeno?
2 Picassoja imamo

lalan

Sem opazil, da je napis citroen zadaj pod znakom precej postrani. A je to limano ali kako? Ali to v salonu sestavljajo ali tak avto že pride?
2 Picassoja imamo

rsm23

V tovarni. Verjetno je kak pijan francoz v jutranji izmeno to gor limal ;)
Po domačih izkušnjah imajo popoldne sestavljeni manj felerjev :D

garac

Francoz? Prebivalec francije najbrž, sicer pa Alžirec, Maročan...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lalan

2 Picassoja imamo

rsm23

Èe reklamiraš ti najbrž bodo. Škoda, pa ker nisi že prej opazil oz. preden si prevzmeni zapisnik podpisal.

lalan

Mi bodo poštimali. Sicer pa sem zelo zadovoljen s vozilom in servisom. C4 Picasso je zares velik upgrade Xari Picasso.:AngelPray:
2 Picassoja imamo

lalan

Kako pa pozimi. 18 col zimske verjetno pridejo okoli 700€. Navadna jeklena platišča (ne vem koliko colska pašejo na novega C4 Picasso) z senzorji + gume tudi verjetno kar nekaj pridejo? Torej kako se odločiti?
2 Picassoja imamo