Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Jebeš take avte s katerim se moraš pogovarjat, da on naredi evolucijo sam s sabo... kam smo prišli... Še kolcalo se bo nam po starih ''smrduhih''...

gule

I zato Viva Dacia!��

zlikovski

Zato jaz prisegam na srarejše bencinarje, olje, filter in gas naprej.
Saj ti novi bencinarji imajo tude vsesorte bombončkov pripetih na motor, ne hvala.
Kao eko mode, ampak ne eko za mojo denarnico :)

andraž

sušo

Ahm, definitivno.
Glede na to da zgodaj popoldne poslušaš 91.30 MHz (zna bit radio SI). In to pri 21 st.C tako na levi kot na desni.
Najboljš, da pobereš tablice dol in v prvo grapo.

Mal OT ampak sm mogu...

andraž

Ni radio Sl. Neko teženje v Italiji.

andraž

Danes mi je po eni strani hvaljen, po drugi grajan senzor pritiska v gumah, rešil gumo.
Zapiska rdeč stop, napiše o nezadostnem pritiski v zadnji levi gumi. Ustavim in vidim, da je skoraj na tleh. Vzrok? Lep, križni vijak 4x8 je montiran v gumo. Veselje z menjavo, napis stop izgine, čez 10 km oranžen napis service sporoči, da gume ali ena od gum nimajo senzorja...
Vsekakor hvala senzor za opozorilo...

andraž

Danes opravljen servis na 260000 km. Menjani ležaji na zadnji premi. Spet se udobno zibamo. Treba bo nastaviti optiko, ker po menjavi volan ni povsem poravnan. Verjetno je bila zadnjič delana optika, ko eno od koles zadaj že ni stalo kot bi moralo. Toni sicer pravi, da je to minimalna razlika, meni pa gre na živce, če volan ni popolnoma poravnan, ko gre avto naravnost.
Sicer brez pripomb in nasvet, naj ne prodajam, ker bi za drugega dodal vsaj 10000, peljal pa bi se skoraj popolnoma enako.

DejanO

pri meni je bilo isto to z volanom po menjavi ležajev v zadnji premi, sem šel na optiko kar na Ptuju. Potem pa vse OK.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Imel 1 malo jačo pa 2 še bolj jačo pa se vseeno s 3 najlepše pelješ tišje in udobneje. Nezman si noti mislit da bi faza 3 bila kaki 3.0 šestak malo navit na ene 300 komjev to bi bila raketa!

HidroThorax

Citat od: Xandrej;262705Imel 1 malo jačo pa 2 še bolj jačo pa se vseeno s 3 najlepše pelješ tišje in udobneje. Nezman si noti mislit da bi faza 3 bila kaki 3.0 šestak malo navit na ene 300 komjev to bi bila raketa!

Js sem tudi imel serijo 1 pa 2 tudi obe 3.0 V6. Trojke pa še nisem peljal, pa glede na to da si tudi C6 imel, me zanima kakšna je trojka v primerjavi s sledečo?
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

zlikovski

Ja trojka gre res lepo, edino trdilec volana se občuti občasno, ostalo brez pripomb.

garac

Meni je naj C5 serija 2 break s 6 prestavami, kar se vožnje in uporabnosti tiče.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

zlikovski

Glede uporabnosti sta res enka in dvojka TOP.
Kot je omenil Garač, šest sopenjski menjalnik definitivno rabi tak avto, z petimi prestavi sta enka in dvojka okrog 130km/h na avtočesti že kar lepo glasni v kabini.