Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Med menjavo valja je mehanik pogledal še vse diske. Sprednji so zreli za menjavo. So kakšni boljši/slabši, če bo dal na izbiro več opcij?

andraž

Èe je pa kaj na C5 skrajno bebavo narejeno, so pa to lučke za osvetlitev tablice. Tole ven spravit...

gule

Kupiš novo. Ni drago 3-4 eur.

andraž

Saj bom moral. Polomil na obeh straneh po en nosilček.

gule

Pa še žarnico dobiš zraven.

andraž

Prihaja servis na 220000, bom takrat zamenjal.

andraž

Relacija Lienz - Ljubljana.

Čojko

A imaš tudi ti orgazmičen avto?:Hammer3:

andraž

andraž

Pri Jerovšku opravljen servis na 240000 km. Toni zelo pohvalil avto. Je kot šus pravi.
-zamenjali jermena in napenjalce ter vodno črpalko
-4 spone stabilizatorja
-spono volana
-desni volanski končnik
-zadnje ploščice in struženje diskov
-mehansko čiščenje fap-a
-menjava hladilne tekočine
-menjava motornega olja in filtra
-menjava zračnega filtra
-menjava kabinskega filtra
-optika

Plačal 799 eur.

Čojko

Se pravi, da ciljaš na 300+:BigThumbs:

andraž

Ne bom ga še prodajal, ker je res dober. Toni je rekel, da bi dal za novejšega vsaj 10000 več, če bi se hotel enako dobro voziti, kar sigurno ni pametna računica. Raje vložim denar v kaj drugega. Vozil ga bom še kakšni dve leti.
Pozabil sem še napisat, da so obnovili tudi zaganjač.

andraž

Bom se zapeljal do Jerovška, me pa vseeno zanima kje je težava.
Zdaj ima avto 250000 km, 10 tisoč nazaj opravljen veliki servis s čiščenjem fap-a. Avto vozi cca. 90% relacije.
Včeraj mi je ob konkretnem pospeševanju v dolg klanec zapiskal opozorilo o možnosti zamašitve fap-a, katero je v nekaj sekundah ugasnilo. Da bi bilo premalo tekočine za fap ne izpiše.
Potem se je začelo sledeče. Avto v vseh obratih, posebno pa pri +-2000 ne vleče enakomerno, temveč cuka. To je skoraj popoln ritem cukanja. To ni cukanje, ki te meče po avtu, temveč zelo mehko, kot bi minimalno dodajal in popuščal plin. Morda zadnje čase ob konkretnem pospeševanju tudi malo bolj črno pokadi.
Konkretni obrati tega problema niso rešili.
Kakšne ideje s čim se bo moral Toni ukvarjati?

Čojko

Citroenovc

Opisal si točno to, kar je meni v intervalih tako rad delal sivko, kadar ni bil ves čas na polno gonjen ... FAP se pač mora sčistit. Èe si se recimo peljal na en lep miren družinski izlet po lokalkah (naredil recimo 200-300km nežne vožnje) - je ob prvem pravem polnem pospeševanju začel točno s tem, kar ti opisuješ. Pomagalo je pač samo to, da si ga "zgonil" in prepihal in s tem prečistil.

Ampak ja, saj se mi je zmeraj na tem forumu s strani mnogih smejalo v ksiht, ko sem opisoval take doživljaje ...

Aja, ni fora, da avto vozi relacije, fora je KAKO jih doživi. Penzionistično ali s pospeševanji na polno v rdeče polje. V drugem primeru NE BO hecal.

Za zadnje: ko je sivko pa ob konkretnem pospeševanju začel tudi črno kadit - je bil pa EGR.
OK

LP
Primož