Nova kočija

Začel/a andraž, April 06, 2015, 10:21:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Po moje je egr in še malo preveč "penzion paketa" v moji vožnji. Se staram?
Zdaj sva dva s enakimi simptomi, torej bo že držalo. Konec smeha.

Citroenovc

Citat od: andraž;256530Po moje je egr in še malo preveč "penzion paketa" v moji vožnji. Se staram?

Niti ne. Poskušaš vozit po omejitvah in v stilu znamke - ležerno. Ampak te FAP pri tem ovira.
OK

LP
Primož

andraž

Ja, nekaj takega.
Kljub tej težavi pa popolnoma drži, da je C5II krasen avto, s katerim sem več kot zadovoljen. Zaradi tega in zaradi kvalitete Jerovškovega servisa ostajam zvest Citroenu. Pa nisem stari romantik, zgolj realist.

andraž

Bil pri Jerovšku, so sčistili FAP. Zdaj deluje kot mora. Mi je Toni vse razložil, zakaj rahlo cuka pri 2000 obratih, ko je zapacan in kako FAP deluje. Zanimivo.
Še bolj zanimivo pa je koliko sem plačal; cca. 2,5 ure dela, pa nova tesnila, za vse sem plačal 39 eur. Vrhunsko opravljena storitev za hecno nizko ceno. Jerovšek za vedno!

DejanO

Super, da si zadevo rešil in da si zadovoljen s serviserjem.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dexterboy

Citat od: andraž;257779Bil pri Jerovšku, so sčistili FAP. Zdaj deluje kot mora. Mi je Toni vse razložil, zakaj rahlo cuka pri 2000 obratih, ko je zapacan in kako FAP deluje. Zanimivo.
Še bolj zanimivo pa je koliko sem plačal; cca. 2,5 ure dela, pa nova tesnila, za vse sem plačal 39 eur. Vrhunsko opravljena storitev za hecno nizko ceno. Jerovšek za vedno!
Nam zaupaš zakaj cuka ali je to preveč pisanja?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

andraž

Malo pisanja. To malo cukanje se pojavlja, ker je FAP zelo zamašen in pri cca. 2000 obratih ni dovolj pritiska izpušnih plinov, da se dovolj hitro prebijejo skozi zamašeno "sito", zato elektronika zazna to dušenje in za trenutek zmanjša "plin". To se praviloma dogaja, ko je FAP že preveč zamašen in ga regeneracija ne očisti več. Ta faza je tudi nevarna, ker lahko pride do požara. Dvigne se temperatura, vbrizg aditiva, čez izpuh pa ne gre, ker je preveč zamašen filter.
Ravno zato ima pri dvojki predvideno menjavo FAP-a pri 180000 km.

andraž

Vem za enega, ki se je vnel pri 195000 km.

Citroenovc

Od kdaj pa je predvidena menjava FAP pri 180k km?
Sivko ima zdaj cc 218k km pa mi ni nikoli kdo rekel tam pri okrog 180k km, da zdaj je pa čas za menjavo. Mehansko pucal ga pa tudi niso nikdar. DOpuščam pa da to piše v kakih servisni knjigi pa da sem površen lastnik.

Ko je Sivko malo cukal pri 2k obratih - je vedno pomagal dodaten režim ostrejše vožnje, da se je prepucal in je dal spet gmah ...

Èe misliš glede zgorelega FAP na onega temnega C5, ki je (če je še) že dooolgo parkiran pri Toniju - po obrabi usnja sodeč nima amo 195k km ... Èe.
Ko ga že omenjam -  ko sem prašal kako pa da se je kar vnel - sem pa nazaj dobil "nekateri preveč časa ignorirajo vsa možna opozorila".

Mi je pa zanimivo da tudi Rdečko cuka občasno pri cca 2k obratih - pa nima FAP.
Sam to cukanje (skupaj s potencialnim kajenjem ob močnem pospeševanju) pri obeh vedno bolj pripisujem EGR. Me bo pa Aleš morda popravil in povedal v čem se motim (?)

Bom enkrat prav malo vprašal kje stojimo s FAP pri Sivku in čemu se Rdečko kdaj obnaša tako, kot bi imel FAP, potem ga pa steraš ša ga mine ... Imam svojo laično razlago. Ampak jo bom zadržal zase, da ne bom učil krive vere.
OK

LP
Primož

CEPETKO

Èe imaš diagnostiko točno vidiš kakršno je stanje napolnjenosti filtra in na koliko km se izvaja regeneracija to je med 600-650 km to ve vsak citroenar. Ni treba na servis če dobro slišiš v avtu v kabini se vse sliši ko začne regenerirati levo pod volanom klika rele regeneracija traja približno  enih 18 km jo tudi občutiš v kabini na pedalu za plin ko cukne in motorju vzame moč. In cirka 8 krat klikne rele v teh 18 km ko je regeneracija končana ventilator miruje. Ko slepi in gluhi prekinejo regeneracijo  je posledica depolution sistem foulti in lučka za motor rumene barve. Zabasanost je posledica prekinjanja regeneracije in ne posledica načina vožnje. Ko nekateri mislijo da ga malo nažgejo se z tem ne vklopi regeneracija če ni  KILOMETROV  med 600-650 se ta ne bo izvedla pa če se voziš 250km/h. Avto je treba poslušat in čutit pa je filter v odličnem stanju.
Citroen - kreative tehnoloži.

andraž

Za menjavo mi je rekel Toni. Da to predpisuje tovarna.
Moj FAP je bil čisto miren do 251000 km. Potem pa je imel dovolj...
Zagorel pa je en srebrn karavan, ki se je redno servisiral pri Trobcu.

Citroenovc

Citat od: CEPETKO;257902Èe imaš diagnostiko točno vidiš kakršno je stanje napolnjenosti filtra in na koliko km se izvaja regeneracija to je med 600-650 km to ve vsak citroenar. Ni treba na servis če dobro slišiš v avtu v kabini se vse sliši ko začne regenerirati levo pod volanom klika rele regeneracija traja približno  enih 18 km jo tudi občutiš v kabini na pedalu za plin ko cukne in motorju vzame moč. In cirka 8 krat klikne rele v teh 18 km ko je regeneracija končana ventilator miruje. Ko slepi in gluhi prekinejo regeneracijo  je posledica depolution sistem foulti in lučka za motor rumene barve. Zabasanost je posledica prekinjanja regeneracije in ne posledica načina vožnje. Ko nekateri mislijo da ga malo nažgejo se z tem ne vklopi regeneracija če ni  KILOMETROV  med 600-650 se ta ne bo izvedla pa če se voziš 250km/h. Avto je treba poslušat in čutit pa je filter v odličnem stanju.

O bogeca ... napisal nisi čisto nič, kar ne bi vedel ali poznal ali upošteval. Sicer vsega kar pišeše niti ne rabiš imeti pri sebi, če imaš le občutek za avto in za vožnjo (in ne cijazenje).

Samo ta o predvideni menjavi na 180k km mi je nova. Oz me nikdar noben ni opozoril/mi omenil.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: andraž;257903Za menjavo mi je rekel Toni. Da to predpisuje tovarna.
Moj FAP je bil čisto miren do 251000 km. Potem pa je imel dovolj...
Zagorel pa je en srebrn karavan, ki se je redno servisiral pri Trobcu.

No potem veš pa zdaj že za dva ...črna Berlina z ledrom (če je še) pri Toniju je tudi zgorel FAP ...

OK, pol pa predpisujejo ... Še vedno mi je hecno, ker sem na 180k servisu prav vprašal kako pa je s FAP ... pa so mi nekaj comp gor priklapljali pa je bilo rečeno da bo še dolgo OK ...  Da pa je bilo treba nekaj programsko narest ... Èe se še prav spomnim ... je le ene 2 leti nazaj ...
OK

LP
Primož

andraž

Sigurno sem ga prav slišal, hkrati pa sodi Toni v kategorijo resnih ljudi, ki nebi kar nekaj govorili.

Citroenovc

Meni že 20 let servisira moj Citroene dotični servis(er). Zato se (malo) čudim.

Vem da so enkrat nekaj mi naredili s FAP - ampak zgolj programsko. In od takrat mnogo manj nadležen. In avto lepše dela.
Sem pa potem razmišljal še, da edino ne vem več a je bilo to na servisu pri cc 180 al cc 205k km ... ker dobro leto ta avto vozim bolj občasno in ne več redno.
OK

LP
Primož