Nakup C 5 1,6 HDI

Začel/a perisher, Marec 17, 2015, 09:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Bom šel pogledat pa ti sporočim kakšno je stanje.
Citroen - kreative tehnoloži.

Lorus

C2 1.4 VTR avt. 2004
C5 Tourer 1.6 eHDi avt. 2012
C4 GP 1.6HDi 2015

ex Dyane
ex Xantia 1,9D
ex Xsara Picasso 2.0HDi 2x (2003 in 2004)

Xandrej

To pa mora bit stroj. 110 konjev, avtomatik pa 1.8 tone... Pa to rabiš letalsko pisto da traktor prehitiš! Pa glede na to da delaš oljni servis prej kot pri 2.0 Hdi ni čisto nobene računice!

breznikar.peter

Avto s to konfiguracijo gre čisto povprečno ( preverjeno ). Kar se tiče prehitevanja, pa pač prestaviš prestavo nižje in pohodiš in ravno tako gre mimo. Ne moreš pa inačit avto s 3.0 " mašinami ", ki jih mogoče vozite. Glede servisov pa ne vidim fore, zakaj bi se razlikovala servisna intervala in zakaj bi bil 1.6 cenejši ? To kar pa nekateri govorijo,da delajo servise na 30.000, pa sploh ne bom komentiral :) Najbl optimalno od 15-20.000, odvisno na kakšni relaciji se vozi avto.

pixxel

:argue1:xandrej ti si za luno

Xandrej

Lepo počasi prijatelj. Preden da me žališ mi lahko vsaj razložiš kaj sem narobe povedal.

mirchi

Vse lepo in prav. Ampak tak mlincek v tako tezkem avtu gre komaj za silo z rocnim menjalnikom,kajsele z avtomatikom. To je mlincek za C4 ne pa za C5. Vozil sem marsikaj,ampak to je preprosto presvoh. Razen ce se vozis sam,do 110. Pizda se spacek je bolj ziv ce ga znas pohodit.

Ce gremo pa gledat porabo,Z 2.0 motorjem se da vozit nizje. Ce mi kdo dokaze,pod normalnimi pogoji,voznja po,ne pod omejitvami,da se motim,castim tank.

trenutno vozim avto s takim motorjem. Tehta krepko manj kot C5,vozim po omejitvah,dnevno 100km,polovica po ac,pa je poraba redko pod 6. Pa z avtom ni nic narobe.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Hvala mirchi!:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

CEPETKO

Sem pogledal samo še nisem imel časa odgovorit. V dveh minutah ogleda zaključek. Dva na zalogi eden karavan drugi limuzina. Oba karambolirana se vidi očno, ter na otip z kazalcem samo krožiš okrog žarometov dobiš višino med pokrovom, in žarometom. Pogledaš razmake linij in je to to. Moj ima 1560 kg prazen če mu nalijem poln rezervoar je to 65 kg zraven pa je že to 1625 + če so še štirje potniki zraven in šofer je to 5X70 kg če vzamem samo povprečje. Je to že 1975 kg + prtljaga in je že skupna teža čez dve toni. Za 1.6 je pa to že preveč. 2.0 je minimalka za takšen voz.
Citroen - kreative tehnoloži.

Lorus

@Cepetko: Hvala za info! Bo potrebno avto še malo bolj pogledat.
C2 1.4 VTR avt. 2004
C5 Tourer 1.6 eHDi avt. 2012
C4 GP 1.6HDi 2015

ex Dyane
ex Xantia 1,9D
ex Xsara Picasso 2.0HDi 2x (2003 in 2004)

xpuser

Res nevem zakaj bi kupil c5 z 1,6 motorjem.

gepl83

Mislim, da sama fuga ni tak problem. Bolj realen pokazatelj je sama barva in njena struktura. Pri moji mami so menjali samo luč od kamna, pa je bila fuga že čisto faljena. Je pa 1.6 definitivno premalo za ta avto. Za moje pojme je še 140km premalo. Avto je enostavno pretežak za tako konjenico.

sl1

Ja "fuge" pri citroenu niso verodostojen pokazatelj da je kaj narobe.
Jaz sem enkrat gledal nove Xsare Picasso na parkirišču uradnega zastopnika v BTC LJ in se čudil - niti ena ni imela fug okoli luci enakih na levi in na desni. Pri večini si pa lahko celo prst vtaknil med luč in havbo na eni strani, na drugi pa ne.
Pa ne mi reci, da so bile vse karambolirane.
To pač ni VW kjer z "lasersko natančnostjo" skrbijo da so vsi spoji enaki in cim manjsi. :)

1.6 hdi ima 250nm navora, zato lahko kar v redu premika 2t tezak avto. Konji niti niso neka postavka, navor se bolj pozna. 2.0 ga ima pa 320Nm kar je ok, vendar neke blazne poskocnosti tudi tu ni, ampak c5 itak ni avto za dirkanje.
Lahko pa 1.6 nacipas pa dobis tudi cca 300Nm... :) Samo ce je rocni, avtomatika raje ne bi cipal ker so bolj obcutljivi.

alesz

CitatJaz sem enkrat gledal nove Xsare Picasso na parkirišču uradnega zastopnika v BTC LJ in se čudil
.....porabil sem en teden da sem vse nastavil,tudi tečaje haube,vratne reže,zapiranje....in res so bile reže zgledne.Po dveh letih so različne,očitno so sodobni avtomobili tako "mehki"da te zadeve kar "lezejo"....

Romzi

C5 MK1 z 2.0 motorjem je imel praktično enake performanse (110KM, 250NM) pa ni noben jamral.... Svak ima C4 GP 1.6 HDI pa tudi pravi da je čisto ok. Ni pa dirkalnik, itak da ne.