Nakup C 5 1,6 HDI

Začel/a perisher, Marec 17, 2015, 09:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: sl1;202818Lahko pa 1.6 nacipas pa dobis tudi cca 300Nm... :) Samo ce je rocni, avtomatika raje ne bi cipal ker so bolj obcutljivi.

Lahko pa tudi 2.0 Hdi načipaš. To pa bi jaz itak prepovedal... Naj se homologira zadeva, kar pa je itak nemogoče ker te CD pločice potem zaustavljajo avto ko so že bremze pa itak vse poddimenzionirano pri citroenu. Pa še potem bi se marsikaj pri zavarovanjih zgodilo! Najboljše bremze pri vseh 7 citroenih kaj sem jih imel so bile pri C6 ostalo pa izpod kritike. Na C5 3.0 V6 so nataknili iste bremze gor kot pri 136 konjskem 2.2 HDi. Kaj pa je dosti komu pa je itak stvar vsakega posameznika.

@romzi si pozabil, da je imel 1300 kg? 400 manj od tega sedaj!

TiTaN

Praviš, da je na 3.0 HDI 340 mm prednji disk podimenzioniran? Èe je temu tako te vabim na testno vožnjo, pa da vidiš kako se 1.8 tone ustavi...

superca13

Po moje je mislil 3.0 bencin, stari C5, tam so bile manjše zavore gor.
C5III, 2,2 in 3.0 Hdi imata odlične zavore.

TiTaN

Èe govorimo o c5 III je imel tudi stari V6 bencinar dobre bremze v katalogu od Brembota piše 330mm spredaj, kar je še vedno ogromen disk in posledično verjamem, da tudi dobro bremza.

Xandrej

C5 1 in C5 2 sem mislil! :BigThumbs:

andraž

C5II lepo zavira do trenutka, ko je treba reagirat in se zelo hitro ustaviti. Takrat se zadeva hitro pregreje. Prehitro.

Xandrej

Pedal začne nazaj tiščat. Pride do nekega plina med diskom in ploščico.

gepl83

Citat od: Romzi;202821C5 MK1 z 2.0 motorjem je imel praktično enake performanse (110KM, 250NM) pa ni noben jamral.... Svak ima C4 GP 1.6 HDI pa tudi pravi da je čisto ok. Ni pa dirkalnik, itak da ne.

Jaz imam c4p 2.0 150, pa pravim da ni ok. :Hammer3::funny34d:

sl1

Èe ti bremze niso ok, priporočam da daš gor samo boljše pakne. Jaz sem imel EBC green stuff na golfu 4 (tdi 110 nacipan na 140) in je bistveno bolje zaviralo kot serijsko.
imel si boljsi obcutek za doziranje zavor, pa bremzalo je obcutno mocneje. Enkrat, ko je prislo do kriticne situacije sem pri max hitrosti na polno zavrl in se je abs vklopil prakticno takoj - pri cca 180km/h.
Ko sem potem peljal drugega golfa s serijskimi zavorami se mi je zdel ko kak star avto brez servo zavor.
Èe imas bolj sporten avto in vozis po kaki gorski cesti ali dirkalni progi, potem imajo pa tudi red stuff ki rabi visjo delovno temperaturo ampak se zlepa ne pregreje.
Za upgrade serijskih bremz na navadnem avtu, je pa green stuff super, ker pase namesto originalnih ker jih delajo za prakticno vse avte.
Edino te pakne niso ravno poceni.

Romzi

Citat od: gepl83;202854Jaz imam c4p 2.0 150, pa pravim da ni ok. :Hammer3::funny34d:

Fantje dragi, kdor pravi da mu je 150 konjičev za tak avto premalo:
- je Schumacher v najboljših časih
- ne zna vozit
- je z avtom nekaj narobe
- je z njim nekaj narobe :Hammer3:

Xandrej

Komu je 1.6 Hdi C5 III dovolj:

- je v penziji
- ne zna vozit
- se boji hitrosti
- je dokaj netehnični tip in ne da ama ništa na avto
- nikoli ne prehiteva
- se vedno in vedno drži omejitev
- nikoli v življeju ni naredil prekrška
- sanja
- še ni vozil hitrejšega avta
itd itd

Nekomu je nekomu ni. 1.6 HDi je v C5 premalo fertik (moje mnenje). Èe pa je komu OK pa naj kupi. Komaj čakam, da bo čipiranje avtov postalo kaznivo pa da vas vidim pol majstre!

Citroenovc

Veš kaj je hec, Xandrej ... si videl novega Espace ... Odbit avto ... noter pa zgolj in samo 1.6 mlinčki ....  (no vsaj za naš trg)
Pa v P 508 tudi tlačijo noter mlinčke ... če sem si zadnjič prav zapomnil - celo 3 valjne 1.2 ...

Skratka - veliki, trpežni, suvereni in dolgoživi motorji se poslavljajo :(

Jaz se sicer absolutno strinjam, da si težke krave tipa C5 zaslužijo konretno motorizacijo - pa ne zato, da bi bil z njim Schumi al pa tolkel rekorde al pa karkol - ampak zato, da se pelješ normalno in suvereno ne glede na to, a si sam v prekmurski ravnici al pa polno naložen v katerega od znanih SLO klancev.
OK

LP
Primož

Bono

Citat od: Citroenovc;202882Veš kaj je hec, Xandrej ... si videl novega Espace ... Odbit avto ... noter pa zgolj in samo 1.6 mlinčki ....  (no vsaj za naš trg)
Pa v P 508 tudi tlačijo noter mlinčke ... če sem si zadnjič prav zapomnil - celo 3 valjne 1.2 ...

Skratka - veliki, trpežni, suvereni in dolgoživi motorji se poslavljajo :(

Jaz se sicer absolutno strinjam, da si težke krave tipa C5 zaslužijo konretno motorizacijo - pa ne zato, da bi bil z njim Schumi al pa tolkel rekorde al pa karkol - ampak zato, da se pelješ normalno in suvereno ne glede na to, a si sam v prekmurski ravnici al pa polno naložen v katerega od znanih SLO klancev.

No ja, tako črno tudi ni.
Zadnjič so na "auto, motor&sport" kompletno razstavili dolgotrajni testni ford focus z 1.0 ecoboostom in 100k km, motor (in vse okoli njega) je bil kot nov.

Bolj je problem to, da tile malčki niso tako varčni kot jih prikazujejo.
Turbo pač zahteva svoje, ko ga stisneš.

Xandrej

Zdaj sem se zavzel da ima ta kafe mlin 5 prestav samo z rocnim menjalnikom. Sem prebral na netu je en napisal "ce bi imel 6 prestav se bi lahko zgodilo da ti na avtocesti ob kakem vetricu odspredaj avto ugasne" lol

gepl83

Citat od: Romzi;202878Fantje dragi, kdor pravi da mu je 150 konjičev za tak avto premalo:
- je Schumacher v najboljših časih
- ne zna vozit
- je z avtom nekaj narobe
- je z njim nekaj narobe :Hammer3:
Prve tri trditve sigurno ne držijo, za zadnjo pa nimam potrdila. :Hammer3:
Za moje pojme je premalo. Bilo bi dovolj, če bi jih motor pokazal. Pri citroenu je pa itak tako, da moraš vzet vsaj 20 konjev več kot jih želiš. Meni bi bilo super, če bi imel novi hdi 180 motor. Pa nisem neki dirkač. Uživam pa takrat, ko imam občutek, da se avto pelje z lahkoto, ne pa, da ga moraš priganjat.