Nakup C 5 1,6 HDI

Začel/a perisher, Marec 17, 2015, 09:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Zdaj smo že itak posrali temo .....
En mal nekateri pretiravate s temi konji in navorom in vsem. Desetletje nazaj je za večino vozil zadoščalo pod 100 konji in še to so bili večinoma bencinski. Zdaj pa .... ni varno za prehitevanje, pa ni udobno, pa ni fensi.
Èe že, bi se PSA grupa lahko malo bolj potrudila in naredila svoja vozila malo bolj prijetna za vozit (razna cukanja, prehod iz under- v over- in over- v underrun,...).
Pi***a, se pa npr. peljem s kamp prikolo pripeto na ubogo Xsaro od Dragonje proti Šmarju oz. Kopru, pa me ovirajo osebna vozila ki se vozijo s 60km/h po običajni cesti. WTF pa konji pa vsa navlaka od GPS-ov, ESP-jev ABS-ov in premium športnih gum, za volanom pa konj od konja

Edit: saj sicer se pa načeloma strinjam da mlinček ne sodi v avte ranga C5, C4GP, P407, P508 in podobno.

Čojko

Citat od: Romzi;202903peljem s kamp prikolo pripeto na ubogo Xsaro od Dragonje proti Šmarju oz. Kopru, pa me ovirajo osebna vozila ki se vozijo s 60km/h po običajni cesti.

:argue1: a ti si tisti, ki si me s kamp prikolico tako prehitel, da nisem niti tablice uspel videt,... mamicu ti dirkaško,... :Hammer3:

Èe se je mogoče kdaj kdo po Franciji vozil, ali pa morda kje drugje s podobno kulturo vožnje mu je ta 1.6 HDI varčen mlinček čisto dovolj za v C5. Èe ne bi bil, ne bi imel kupcev in ga tudi ne bi proizvajali. Sem pa zadnjič vozil načipanega exclusiva iz 160 KM na 200 KM in lahko rečem le poezija in da ni zame, ker bi me non stop preveč rajcalo,..

superca13

Po moje je nekje vmes resnica: kultura vožnje je pri nas podn od podna. Tisti, ki se kaj po tujini in drugih kontinentih vozite, boste se zagotovo strinjali z menoj.
Kulturni voznik ima tudi pri nas 100KM več kot dovolj, je pa res, da se z močnim avtom tudi po omejitvah da precej prijetneje vozit kot z podhranjenim.

Xandrej

Butli so pri nas pa vsepovsod jaz nevidim nobene razlike v svetu pa pri nas. Butli v Mariboru pa butli v sloveniji, butli na Madžarskem, Avstriji, Nemčiji, Italiji pa še kje. Edino v ta velika mesta katere ponavadi obiskujemo so malo večje gneče in ljudje so navajeni stat v koloni pri nas pa kolon načeloma drugje kot ob konicah v LJ ni tak, da to je to. Jaz v MB nisem čakal v koloni še v življenju nikjer več kot 2 semaforska intervala. Èe se pa voziš po prehitevaljnem pasu pa ti blendajo po celem svetu. Zadnjič sem bil v nemčiji, ga žgem proti Munchenu dol po 4 pasovnici preko 230 pa ni hudič da se je en našel pa mi zadi blendal jebogabog...

Glede C5 1.6 Hdi še enkar pozabljate, da so bili avtomobili prej dosti lažji kot pa rec. C5 ki ima od 1.7 tone dalje. Zakaj so ga naredili? Ker so pač izpolnili norme da imajo % avtomobilov ki imajo manj emisij in da se hvalijo, da imajo C5 porabo od 4.3-7.2 l/100 km... To je edini in res čisto edini razlog.

sl1

Veliko je odvisno od tega kako avto potegne - kako hitro se odpira loputa za zrak predvsem, ker potem vse ostalo (vbrizg goriva itd) deluje v soodvisnosti od tega. Dejanskih konjev itak vecino casa uporabljamo samo 20-30%.
Ce vzames golfa 4, je zelo direktna povezava med gasom in loputo in 115 konjski nacipan na 150 prav brutalno potegne - toliko da je vcasih ze neprijetno. pri 60km/h das v 3. in gas do konca in bo po suhem asfaltu kopal.
Recimo bmw3 istega letnika lahko pritisnes naenkrat gas do konca in bo sicer konkretno ampak lepo zvezno potegnil - brez brutalnosti, lahko bi rekel z "obcutkom".
In vsi novejsi avti imajo na 1. mestu skrb za okolje s pravilnim in kontroliranim  izgorevanjem, zato delujejo bolj uglajeno, ampak nimajo iskrivosti kot so imeli vcasih.
Celo obstaja ena zadeva ki vsem avtomobilom z elektronskim gasom (vsem novejsim) zopet omogoci hitrejse odpiranje lopute za zrak in s tem boljso odzivnost. Konjev ni nic vec kot prej, ampak je dosti bolj zivahen avto potem.
Je precej bedno da ko rabis pritisnes na plin do konca in potem se 1s nic ne zgodi ker elektronika racuna iz 100-tih parametrov kako doseci optimalno izgorevanje, pa potem pocasneje pospesi kot bi lahko, da ne bo unicila planeta.

Drugace je pa cipanje zakon - no vsaj bilo je, dokler niso proizvajalci zaceli dajati noter sklopk in polosovin, ki se serijskega navora ne zdrzijo, da ne govorim o pocenih blokih itd.

sl1

c5 1.6 hdi je direkt za nacipat. potem se sele normalno pelje, pa registracija je poceni.
Itak tudi z nacipanim ne mores dirkati, tako da bo verjetno dolgo delalo. :)
To je pac za slo trg optimum.
Ce si avstrijec ali nemec pa pac nabavis 2.7 hdi pa te boli... za njihove standarde je to ceneje kot za povprecnega slovenca kupiti opel corso 1.4.

Čojko

Xandrej, ene parkrat na leto se z Opel Vivaro 1.9 TDCI original 101 KM načipan na 127KM s familijo zapeljem iz KP na Ptuj in nazaj, kjer gledam da vozim 140 km/h po števcu. Morda gre kakšen klanec malo s težavo oz. moram vreči v 5 prestavo in to je to. Kombi ima reko 1800 kg + vsi sopotniki, prtljaga in zračni upor. Poraba nekaj malega čez 9 litrov.
Vozil sem se tudi v C5 2.0 HDI 110 KM, ki je tudi dovolj za normalno vožnjo, ter v dvorjanovem načipanem na 136 KM, ki je šel prav zelo spodobno.
Tej novi 1.6 16v HDI motorji pa so še toliko bolj odzivni, širše območje uporabnih vrtljajev, se lepo zavrtijo tudi preko 4000 vrtljajev ko prehitevaš,...

garac

@čojko zadnjič sem se peljal s skoraj novim Pasengerjem. se pravi enako vozilo, kot tvoje, ne vem koliko KM je imel, ampak peljal nas je prav solidno hitro in presenetljivo udobno. Moram reči, da sem bil pozitivno presenečen, čeprav sem v kombi prestopil z približno 800KM mašine.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Èojko veš kak bi se pelal z novim Jumperjem ko ima 180 konjev? Pa mislim, da nebi žrl 9 litrov. Kaj pa bi šele blo če bi ga čipno na 210 konjev... Seveda se ne rabi ampak to so teme ko se ne pride do konca.

Vsakemu svoje. :BigThumbs:

Čojko

Citat od: Xandrej;202881Vsakemu svoje.  

S tem se strinjam.

Citat od: Xandrej;202881Komu je 1.6 Hdi C5 III dovolj:

- je v penziji
- ne zna vozit
- se boji hitrosti
- je dokaj netehnični tip in ne da ama ništa na avto
- nikoli ne prehiteva
- se vedno in vedno drži omejitev
- nikoli v življeju ni naredil prekrška
- sanja
- še ni vozil hitrejšega avta
itd itd

S tem pa se ne morem.

Saj se boš kmalu poročil, pa še kakšni naraščaj dobil, ki ti bo pobruhal avto ko ne boš po penzionistično vozil ovinkov,.. pa boš tudi ti znižal kubike in konje in znal cenit marsikaj drugega bolj pomembnega na avtu. Avto kupuješ glede na svoje potrebe in ravno zaradi tega obstaja toliko raznovstnih.:BigThumbs:

sulicar

Točno tako!Moja vedno pravi kaj tak norim oz. divjam,ampak jaz pravim,da vozim tak vsak dan po 130kmB-) Ona pa ko bom jaz v avtu in tamala ne,potem pa se res zamisliš.....ampak se 90% vozim sam tak,da sem se odločil za 2.0 165KM:-P

gepl83

V glavnem, odloči se sam če ti je dovolj. Probaš pa je. Mnenje ima pa itak vsak svoje.

Xandrej

Citat od: Èojko;202921S tem se strinjam.

S tem pa se ne morem.

Saj se boš kmalu poročil, pa še kakšni naraščaj dobil, ki ti bo pobruhal avto ko ne boš po penzionistično vozil ovinkov,.. pa boš tudi ti znižal kubike in konje in znal cenit marsikaj drugega bolj pomembnega na avtu. Avto kupuješ glede na svoje potrebe in ravno zaradi tega obstaja toliko raznovstnih.:BigThumbs:

Moj post se je nanasal na onega prej nic drugega hotel sem samo povedat, da se vsak sam odloci.

Najbolj pa me razpizdi ko so ljudje ko dobijo otroke se jim svet ustavi in cisto nic drugega na svetu vec ne obstaja. Pozabijo celo na partnerja zivljenje pa vse. In spet druga tema. Vsi najini prijatli imajo otroke in dostim se je svet ustavil samo jamrjajo pa ni da ni. Najmanj jamranprijatwlj ki imabotroka fejst bolanega. Mah... Drugi ze 4 leta ni peljal punce, zene kakorkoli na vecerjo, kino ali vsaj kako dvourno razvajanje.  Pa spet vsakemu svoje. Pa nemorem sodit ker se nimam oteok pa ne vem laj bo ampak partner je eno otroci pa drugo.

Sva imela pocasen avto papjanji dirkac pa je bil poden. Se za mondeota 140 konjskega bi se se lahko kje kaki konjicek nasel pa.nihce ne dirk.  Kazni ze nisem 10. Let dobil pa v 10 letih nisem imel manj kot 200 konjskega vozila.

Naj se vsak sam. Odloci forum pa je da se komentira malo.

Lp

odpad

Jaz odlašam s čipanjem 140 konjskega 2.0 HDi že kar precej časa. Me zelo matra in prav bi prišlo 30 konjev dodatka, skrbi me samo material, predvsem zloglasna sklopka.

Se pa teh 140 konjev presenetljivo lepo pelje. Sicer ni nek presežek, avto ima 1700 kg, vleče pa kar lepo. Imam še peugeota 1.2 eTHP (130 konjev, 3 cilindri) in precej bolje vleče tam nekje do 140, potem pa ga predolg menjalnik čisto zamori. There's no replacement for displacement :)

1.6 HDi je pa verjetno za nedeljske vožnje.

sl1

"1.6 HDi je pa verjetno za nedeljske vožnje."

Ja, pa moras si dati gor se klobuk ali pa vsak beretko, ce ne pa vsaj kapo s siltom, ceprav je to bolj za na traktor. :)