nakup

Začel/a primoz75, Marec 14, 2015, 06:34:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C4P

Èe je pri 1.600kg težkem avtu povprečna poraba okoli 7 litrov....potem ne vem kaj bi rekel. Prav zaradi tega, se kupi raje močnejšo mašino, da avto posledično vozis pri nižjih obratih in seveda manj ''teras''. POsledično ima enako, če celo ne nižjo porabo od švohejšema motorja....je pa avvto visok,tako, ad mislim da je to super poraba za tak avto. Z čipanjem pa mogoče pridobis do 3dcl manjšo porabo.

primoz75

A je kdo čipiral 1.6 HDI motor? Kaj se pridobi?

pri ponudnikih čipiranj sem tudi zasledil, da ti odstranijo DPF filter...kako se to obnese?

Čojko

Citat od: primoz75;200774Kaj se pridobi?
čisto drug karakter avtomobila

primoz75

to mi je jasno, da ima avto po 'posegu' popolnoma drugi karakter? Ma se splača?

Da ne bo pomote, nisem preveč zainteresiran, tok iz firbca...če je že kdo oz. ima kdo tako kombinacijo naštelano...

Čojko

Konkretno tole ne. Imam pa vse turbo dizle že 12 let čipane. Xsara 2.0 HDI 110 KM, Peugeot Partner 2.0 HDI 90 KM in trenutni Opel Vivaro 1.9 CDTI 101 KM.

če primerjam 2.0HDI 90 KM , ki je zaspan proti 1.6 HDI 90 KM oz. ima 1.6 veliko bolj prožen motor že iz zelo nizkih vrtljajev pa precej daleč tja proti 4 jurjem. Po čipanju je prijemal precej prej, tudi zavrtel se je dlje, navor mislim da 260 Nm in moč 116KM sta ga polno naloženega lepo peljala 150kmh v Vrhniški klanec v peti, prej pa si moral v drugi polovici klanca prestavit v četrto, da si tam malo pod 130 kmh prišel pod vrh.
Verjamem, da bo pri 1.6 HDI nekaj podobnega oz. celo nekaj boljše, da o prehitevanjih niti ne govorim, ker so potem poezija.

primoz75

kako pa se pol pozna povečan navor na motoriziranem menjalniku?

lalan

Xara Picasso ima 13 let in tako se odločam za intenzivno :take_picture: opremljenega novega bencinarja 130 KM. Ali je poleg intesive opreme še kaj potrebno? V igri je tudi Qasgqai. Oba sta okoli 20K€. Se še odločam.
2 Picassoja imamo

lalan

Pa koliko citroenarji spustijo ceno glede na cenik na netu.
Npr: Intensive PureTech 130 S&S BVM6 96/130 po ceniku pride 23.750,00€.
2 Picassoja imamo

primoz75

v Kopru sem v salonu videl da imajo objavljeno 'normalno' ceno in ceno s popustim. Vendar ne vem ali je to tako objavljeno za vse modele...ali le za tiste v morebitni akciji.

C4P

Vem, da se je prav v KP kolega zadnič dobro spogajal sicer za Berlinga...dobil ga je za 14.350, dizel, vsa oprema.

primoz75

Berlingu se glih menja 'generacija'. Verjetno je to kaj vplivalo na ceno :)

C4P

Neglede na to.....bo moj nasledni avto, ko tega c4picasso-ja zvozim;)

primoz75

Citat od: C4P;201261Neglede na to.....bo moj nasledni avto, ko tega c4picasso-ja zvozim;)

A Berlingo? Jaz sem imel dosedaj tri (ok, Peugeot Partnerje) pa ne vem če bi se vrnil nazaj....

lalan

Jest pa iz Xare Picasso na C4 Picasso... Še farbo izbiram med rdečo, belo in temno modro.:emot112:
2 Picassoja imamo

primoz75

Citat od: lalan;201277Jest pa iz Xare Picasso na C4 Picasso... Še farbo izbiram med rdečo, belo in temno modro.:emot112:

Rdeča, rdeča, .... :BigThumbs: