nakup

Začel/a primoz75, Marec 14, 2015, 06:34:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

primoz75

Pozdravljeni

sem nov na forumu.

Odločam se za nakup rabljeneg avtomobila in nekako v finale je prišel Citroen C4 Picasso. Motor, ki je v igri je 1.6 HDI (112 KM). Pogledujem tudi za robotiziranim menjalnikom, letnik avtomobila 2011-2012 (torej že restyling).

Sprašujem vas, na kaj naj bom pozoren pri nakupu in po morebitnih slabih straneh tega modela vozila :)

hvala za vsak info :)

dvorjan

Pojdi na testno voznjo, da bos videl, ali ti tak pogonski sklop sploh ustreza - predvsem menjalnik.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

primoz75

sem že vozil in se mi zdi zadeva dobra.

primoz75

evo, opravil nakup :) avta ni še doma, ju3 bo na vrsti registracija in vožnja domov :)

moj prvi Citroen (po 3 Pežojih) ;)

Čojko

čestitke in naj ti dobro služi
Pa lahko ga tudi predstaviš in malo opišeš izkušnje, primerjave, pluse in minuse,...

primoz75

bom bom...

:)

najprej ga moram fizično domov pripeljati

altair123

Pa da ne boš takoj začel po robotiziranih menjalnikih pljuvat. Kake 10000km mu daj časa da se navadita eden na drugega. Moraš se znebiti konstantnega primerjanja kdaj in kako bi ti opravil menjavo, če bi sam menjal. Ko se tega znebiš je zadeva super, če seveda ne cuka in ne trese in podobno.

Čojko

Podpis! In ko se navadita en na drugega, ne cuka, ne trese in podobno.

primoz75

na menjalnik se še navajam, je pa zadeva na prvi pogled zlo ok :)

nič ne cuka in trese. Je pa zelo zabavno v poziciji M ;)

primoz75

evo, danes delal relacijo KP - LJ in ko sem v LJ prišel iz AC v mesto mi je na križišču (in tudi pol) pri speljevanju 'cukal'...vidim da je to ne tako redka težava tega menjalnika.

Moj je letnik 2011 in tej naj bi imeli že porihtan software...

primoz75

gepl83

Ni rečeno. Moj je 2012, pa so mi na novo sw naložil. Ja tole cukanje se pa kar navadi. V 95% časa menjalnik deluje prav super. Ostalih pet je pa včasih kar malo živceparajočih. Ravno danes sem v križišču pustil pol profila, ker me je razkuril menjalnik.:funny34d:

primoz75

aha...torej zna to bit prej softwerska napkaka kot pa hardverska ? :)

garac

a si bil pri Lugru na obisku v Kranjski?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

primoz75

Citat od: garac;200204a si bil pri Lugru na obisku v Kranjski?

ne poznam.