nakup

Začel/a primoz75, Marec 14, 2015, 06:34:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C4P

Pozdravljen Primož,

Sam si lastim tak avtek. Sicer letnik 2008, z 100.000km od 1. lastnika. Sedaj, po cca. pol leta vožnje in vsakodnevne uporabe lahko rečem le: super avta za tak denar.
Avto je protoren, udoben,...poraba mi niha med 7,1l pa do 7,7litra na 100km. Z menjalnikom pa sem zadovolen. Vozim se tudi v avtu, ki ima ''popolno'' avtomatika, pa moram rečt da ni toliko velika razlika, kakor nekateri pravijo. Glede softwear-a pa ne vem. Na mojem je bil zamenjan 2011 leta. Sicer lepo menja. Je pa res da kdaj pa kdaj malo poheca. Ampak še zmeraj sva z Pablotom nerazdružljiva dvojica, meddrugim tudi takrat ko prehitiva kakega bavarca na odstavnem pasu ;).

primoz75

C4P: hvala za napisano. Podatek o porabi mi je koristen. Po prebranem naj bi ta avto s takim motorjem (1,6 HDI pil pod 6 lit) meni pa ga na tej poti ni uspelo spraviti pod 6 lit. Pa sem bil sam v avtu. Verjetno bo poraba prej 6-6,5 kot pa manj. Seveda zmerne vožnje. Bo držalo?

C4P

Ja, poglej. Avto ima po prometnem dovoljenje 1756kg. In da bo avto kuril 6litrov je utopija. V pravljice pač več ne verjamem. Osebno imam 2.0hdi z 136konjev, tako da ne pričakuje porabe pod 7litrov. Meni tudi BC kaže 7,1, v realnosti pa poraba je 7,513.....In ne poslušaj raznoraznih profesorjih, češ, kak je to slab avto in slab menjalnik. Nekaj moraš vedet, da bi bil tak menjalnik v npr. VW avtu bi bil pa svetoven in oh in sploh. Tako, da...odkleneš, se vsedeš in užgeš ter uživaš v udobnosti, katero si Citroen nudi. Pazi, da mrzlega ne teraš, pa redno servisiraš in menjaj olje....avto ti bo služil še dolgo;) :BigThumbs:

wragec

Srečno vožnjo in čimmanj problemov z avtom. Sam mam C4GP 2.0, robotiziran menjalnik letnik 2008. Mam ga že 4 leta in do sedaj brez problemov - 180k km. Poraba med 6,8 in 7,5

primoz75

Citat od: C4P;200245Ja, poglej. Avto ima po prometnem dovoljenje 1756kg.

a nima manj?

sicer pa hvala vsem za lepe želje :)

gepl83

V moji prometni piše 1580 kg. Pa je 2.0 hdi. Poraba pa od 7 do 8. Avtocesta mu ne paše.

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

primoz75

C4P

Izpred 5 minut slikano iz prometne. letnik 2008, 2.0hdi...označeno z rdečo.

primoz75

Citat od: C4P;200280Izpred 5 minut slikano iz prometne. letnik 2008, 2.0hdi...označeno z rdečo.

hja, 2.0 je normalno da je težja zverina :)

C4P

Kukrkol.....tak velik in visok avto zahteva svoj davek na porabi;)....
Drugače, kako si kaj zadovolen z menjalnikom?

Čojko

Zračni upor terja svoj davek, pa skromna konjenica še drugega. V kolikor urediš čip tuning se recimo pri konstantni vožnji pri določeni hitrosti na AC poraba zniža. Pri našem Vivarotu iz 101v 127KM se je pri hitrosti 140 kmh kar za skoraj 3 litre oz iz 12,5 pod 10.

primoz75

Citat od: C4P;200289Kukrkol.....tak velik in visok avto zahteva svoj davek na porabi;)....
Drugače, kako si kaj zadovolen z menjalnikom?

te dni je avto bolj parkiran kot pa kaj drugega :)

bo še cajt to preizkušati.

altair123

Avto (2.0 Hdi robotiziran) imam 6 let in 180Mm. Software so mi "menjali" leta 2010 in od takrat je mir (zgleda da imam kar srečo). Včasih bolj na grobo zamenja, včasih pa kot bi prav počasi spustil sklopko. To drugo se mi dogaja kadar je fejst naložen. O procentih težko sodim, moja ocena pa je da v povprečju manjkrat neoptimalno prestavi kot bi sam...
Poraba pa je v razponu od 5,7 (ja prav sem napisal petcelihsedem!) do 10,5. Se pa strinjam, da za 5,7 mora sodelovati tudi vreme :) Rekel bi, da je po ravni cesti pri 100 na uro in brez vetra 6,0 minimum pri praznem avtu in mojimi gumami. Doseč 10litrov pa tudi ni noben problem. Malo krame na streho in 150 potovalna hitrost pa si tam.

primoz75

Kar visoka poraba. Kolikšna je torej pri 2.0 mašinah?

Kaj pa čipiranje 1.6 mašine? Pomaga?