Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Raèka

Jap, očitno je ljubezen res velika, saj potrpljenje ostaja, a počasi tudi izpuhteva.
V roku pol mesca so se začele pojavljati napake, ki predvidevam, da so nekako (?) povezane.

Začel je ponovno vklapljati in izklapljati kompresor klime. Lahko, da je le klima prazna, ampak gledena to, da hladi, mislim, da je le težava nekje drugje.

Zadnji brisalec. Malenkost, ki nervira. Ga vklopim, se hoče znoret ko kak potreben ata, in potem ga hekšenšus nabavi in se ustavi tam, kjer mu zapaše... Nikoli ne ponavlja enakih gibov, oz se nikoli neustavi na isti lokaciji.

STOP lučka. Po težavah s kompresorjem sem izklopila konektor za klimo, da mi slučajno ne bi shodila sklopka kompresorja. Pa se občasno za par sekund le spomni posvetit, zapiskat in utihnit (verjetno predvideva, da je klofuta blizu. Ne me zašpecat za mučenje pleha.)...

Števec za temperaturo vode. Jah, ne vem več... očitno imam v avtu cel lunapark, saj se števec igra vertikalo smrti oz. prosti par, saj gre malo gor (do 90°C in malo dol (do 75°C). Predvidevam pa, da je voda vsaj približno veš čas na 90°C. :)

Servo pumpa. V skrajnosti se sliši, da deluje, volan pa trdi drugače. Kot da bi bila neka zapora (?) v sistemu. Olje je bilo dolito ampak še vedno brez sprememb. :funny34d:

Računalnik je bil priklopljen, napak kazalo več, kot je poglavij v svetem pismu...
Računalnik sam sebe mede... Je možno, da je vse to povezano in da je za vse to kriv glavni računalnik, ki mede sebe in še vse sisteme, ki so povezani z njim?

Help? Anybody?

sl1

Možno je, da je kriv računalnik. Obstaja nek postopek s katerim ga lahko resetiraš - 1x sem postal navodila, ko mi je akumulator praznilo, ker ni šel v sleep mode kot je treba.
Najbrž je isti sistem za navadno in picasso. Poišči po forumu. Škoditi ne more.

sl1

Evo, da ne bo treba iskati:

1. prizgi avto in ga ugasni cez minuto ali dve in izvleci kljuc ven
2. pojdi sedet na zadnjo klop in dvigni prednji sedez, da prides do akumulatorja
3. zapri vsa vrata in pocakaj vsaj 3 min
4. odklopi + klemo z akumulatorja
5. pocakaj 15s (jaz sem imel stoparico na mobitelu)
6. priklopi klemo nazaj
7. pocakaj 10s
8. stegni se naprej in vklopi pozicijske luci
9. vtakni kljuc in daj kontakt da se prizgejo lucke na armaturi
10. pritisni in 10s drzi gumb za zaklepanje centralnega na kljucu
11. izvleci kljuc
12. odpri in zapri ena vrata
13. vzgi avto

sl1

Navodila so za XP ki ima akumulator pod vozniškim sedežem, zato moraš biti v avtu med postopkom.

andraž

Glede na vse dosedanje težave, te nove in vrednost avta, je verjetno čas, da gre od hiše.

Raèka

Citat od: andraž;240082Glede na vse dosedanje težave, te nove in vrednost avta, je verjetno čas, da gre od hiše.

Kdej res pomisim o tem, vendar drugega vozila nimam...Tako da, mi preostane samo edina opcija, da avto še naprej pedenam... Somehow...

andraž

Gledam predvesem na vrednost avta in ekstremno vlaganje vanj, pa se še vedno znova nekaj novega najde. Verjetno je ceneje vzet drugega, ki je v boljšem stanju. Na daljši rok bo cenejši.

frodo1

Račka,
bolje bi bilo, da se posloviš od nje. Res je da si veliko vložila vanjo, toda težavam ni videti konca. Èe si se pa že tako navezala na xsaro, morda bolje da poiščeš drugo.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12715758&display=Citroen%20Xsara%202.0%20HDi%20Exclusive
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

sl1

Kaj ti pa garantira, da z drugo staro kripo ne bo zopet 100 problemov?
Kar na pamet menjat en krš za drugi je slabše kot če obdržiš svojega.

Edino če kje dobiš Xsaro od vestnega 1. lastnika z malo km za relativno malo denarja - jurja ali 2, največ 3.
Od enega, ki je redno menjal olje, ki ni nikoli zakuhala, ki je bila vedno porihtana ko se je pojavil problem itd. Pa da ima do 100.000 km.

Pa bencinarja lažje dobiš dobrega in z malo km, kot dizla. Magar ga predelaš na plin, če se veliko voziš, da te vožnja pride primerljivo poceni.
Bencinarji so itak cenejši od dizlov, tako da predelava na plin se naredi za razliko v ceni.

gule

Vsak teden vidim podobne primere. Svetujem nakup novega vozila...seveda strankam, ki ih spoštujem...

zlomjo

Vztrajnost je lepa čednost. V tem primeru bi pa rekel Vklopi razum in kupi eno od kakega noniča.

garac

Xsaro se dobi lepo za drobiž. Pred casom je bila naprodaj ena mk2 z 35.000 prevozenimi km,1 lastnik 1.6 16v za 950ojrov. Seveda je hitro sla k drugemu lastniku
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

Garač, to ja, eno tako. S tako lahko narediš še 100.000 km brez da bankrotiraš in da se samo z njo ukvarjaš.

Raèka

Nič več Xsare. Tale bo zadnja. :)
MK2 mi je delo Satana... sprednji del mi je grd in mi reeeeees ne potegne oblikovno.

Mogoče bo to moj zadni Citrus? :Hammer3:

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/