Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

sl1

Izgleda, da je pogoj lepota, torej Nemci odpadejo. Najbrž bo kak Peugeot.
Potem bomo pa naprej veselo brali poste: "crknilo to, crknilo ono, ..." :)

zupi13

tomaz555

Za stari avto je verjetno najbojši bencinar. Dizli so super, dokler gredo. Najcenejše zna biti  hitro najdražje. Dobro Xsaro je težko dobit. Sem jo iskal dobro leto nazaj, na koncu se je kupila ( z ogromnim kompromisom, kar se tiče kilometrine) od prvega lastnika, kupljena in servisirana na Drenovem griču. Avto dela brez kakršnih večjih vlaganj, samo redni servisi.

Raèka

*cenzura*

Long story short: odpoved servo volana.

Padla je odločitev, da je modra Xsara v svoji polnoletnosti dokončno končala svojo pot, ter bo postala darovalka srebrni.

OK, servo motorček pobran dol... Kaj pa če je le kriv senzor? Hmmm... Vse kaže na to, saj je bil senzor zalit. Super, nič šravbanja. Ampak kako za lube pisane marjetice senzor iz modre ne paše na srebrno!? Vseenako, enak motor, še enaka oprema... Samo par številk razlike v prometni, pa so že vsi deli XY. Presneti citrus. :emot112:
Jah, nič... Jutri prva stvar poklicat in dobit nov senzor (in upat da bo to rešilo crknjen volan). :BigThumbs:

alesz

Citatservo motorček pobran dol
....?,kakšen servo motorček,ali nimaš servo črpalko,pa tudi nimaš elektronsko podprt volan,senzor,ja senzor meri tlak v servosistemu zato da lahko računalnik motorja prilagodi prosti tek,da ti motor ne crkuje pri manevriranju z nizko hitrostjo.....

sl1

Ja to je Citroen.
Enkrat kličem v neko trgovino z deli in hočem zavorne ploščice in mi reče da naj povem št. šasije.
Pa rečem ta pa ta letnik ta pa ta motor, model, oprema - a ne morete tako pogledati?
Pa mi reče: "Ja, sem poiskal, vendar ima ta model s to mašino in opremo tega letnika 4 različne oblike zavornih ploščic. Brez št. šasije ne moremo vedeti katere so prave."
:Hammer3:

Raèka

Jap, namesto servo motorčka bi moralo pisati servo pumpa. Aaaampak verjetno vsi vemo o čem je govora?

Long story short: a ji lahko je*em vso družinsko drevo Citroenov?

Menjan tist ljubi senzor (na cevi od ppumpe proti računaniku), menjana nervo pumpa, menjana volanska letev... in hudič babji še vedno ne dela!

Danes sem se že malo spogledovala z novo Octavio, ker tole je ratalo že malo preveč nevarno, glede na to, koliko kilometrov naredim letno, mesečno, dnevno...

Še enkrat se bo menjal regulator servo volana, če ne dela pa res ne vem več, kaj bi lahko bilo.

Izkušnje? Namigi? Prostovoljni prispevki? :gimme_money:

Tiki

Hja... Vsekakor bolje nova octavia, kot pa tale xsara... :Hammer3:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

CitroX

Kupit solidno xsaro? Težko bo, ko pa so vse stare. Pred casom sem prodajal solidno 1.8 vts pa ni nikogar zanimala. Pa ni imela niti problizno toliko težav.
Oprosti, če nisi SM parkiraj xsaro na Dinos in si nekaj drugega nabavi. Popravila te stanejo toliko kot kredit za novega mercedesa...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

andraž

A je to edini avto na svetu, da se tako oklepaš te jame brez dna?

xpuser

Èe pogledaš kako se vzdržujejo forumski avtombili moraš imeti res srečo da kupiš nekaj kar dela brez večjih okvar.
Hm naša xp je šla od hiše stara 10 let, brez večjih okvar. Novi lastnik je zadovoljen ker samo tanka in vozi. Mogoče je pa štos samo v tem da je bila celih 10 let servisirna na pooblaščencu?

lugr78

Včeraj avto viden pred prodajalno Škod, bo očitno res šla Xsara v pokoj :BigThumbs:
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Raèka

Citat od: lugr78;241071Včeraj avto viden pred prodajalno Škod, bo očitno res šla Xsara v pokoj :BigThumbs:

Tako je, jutri grem po prevzem Škode Octavie RS...AMPAK Xsara ne gre še nikamor. :Hammer3:
The show must go on. :)

andraž

Pa bo šel spet denar od hiše. Ne za popravila, za kazni.