Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Raèka

Citat od: CitroX;232189Gumice na amortizerju??

Pri moji xsari je ropotalo, ker je bila fuč gumica na stabilizatorju.

Gumice na stablilizatoju menjane. Poka samo še ob luknjastih cestah, oz ko se kolesa premikajo 'navzgor'...

zlikovski

Èe ti koka ko si navto niha gor in dol, sta lahko tudi stabilizatorja.

Raèka

Xsara problemi!

Jutri (če bo lepo vreme in če bo moja lena rit pri volji) menjam nosilce amortizerja.

Se je že kdo lotil poglabljat v elektriko?
Namreč danes sem videla, da imam 2 enaka konektorja za 'faracajg' priklop. Mogoče ve kdo, kaj je tega fora? Oba imata iste barve kablov, oba gresta v glavno žilo kablov. Le da, na tem, ki sem imela sedaj prikloplen je vsak kabel po 1, pri drugem pa sta mislimda, 2 kabla za minus. Oba imata elektriko ne glede na to, ali je avto prižgan ali ne...
Sedaj me zanima ali lahko oba uporabljam enakovredno? Èemu je namenjen drugi konektor?

gregor

Na xantiji ima tista z exclusive opremo dve vtičnici-dodatna je od strani pri sovoznikovih nogah. Kabli pa so tudi na navadni dvojni. Mogoče je pri xsari enako.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Raèka

******* ******** ******* ****** **** ** *****!!!

Verjetno je vsem jasno, da je to gor mišljeno ko preklinjanje nekih gradbincev (mi je opravičeno). :)
Namreč mislim, da moji xsari počasi izhlapeva duša. V nedeljo sem tankala poln tank, vendar je kazalec kazal med polnim in 3/4. OK, si mislim, da se bo že izravnalo (pač ima ta baba kurja svoje dneve) in bo potem delalo normalno. Oh, sem optimist. Od nedelje je šlo samo navzdol. Vmes se je zdelo, da števec kaže pravilno. Pa sem se motila. Malo poln, malo pol prazen, malo pol poln, malo čisto prazen...
Danes zjutraj sem dala kontakt. Vsa vesela sem bila, da končno kaže pravilno in je plehnati PMS že minil. Takoj, ko sem motor zagnala so mi vsa čreva optimizma padla v vodo, namreč lučka za gorivo je začela utripat, kazalec pa je bil čisto na dnu. OOOOK, ti *****, vidim, da je mogoče res plovec zanič. Glede na to, da vedno tankam po števcu (in v Avstriji) mi to predstavlja večji problem.
Vmes se lepo sprostim v službi (začuda pa danes moj tovornjaček ni imel nobenih izpadov - sigurno mata s xsaro neko navezo ja je**t mene)...
Lepo končam delo, se vsedem v xsaro... Spet moje optimistično sr***e, da števec dela... A GLEJ GA HUDIÈA! Prižgala se je še lučka za stranski Airbag. Dihaj, dihaj, predihavaj popadke... Se peljem in lepo ugotovim, da je tudi števec šel dokončno piškam pet.

Ampak še vedno se nočem znebit tega avta. :)

frodo1

Edina škoda je, da si že toliko vložila v ta avto, pa res nimaš sreče.
:emot61:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

andraž

Nobena ljubezen ni večna... Tvoja pa kot kaže je?

alesz

Ne vem zakaj ,ampak v spominu imam,da se je lučka za varnostno vrečo že nekoč prižigala.Torej takrat ni bilo dokončno sanirani pod sedeži.Večinoma je to na teh vozilih vedno narobe in navodilo citroena je da se sanira z termoskrčljivimi spojkami,če se to stori na obeh sedežih je problem rešen.Plovec ? ti sodobni bencini povzročajo več korozije na kovinskih delih,pomaga čiščenje drsnika v merilniku goriva......

zlikovski

@alesz ni problem v bencinu, da korozira, ampak kvalitete materialov, in to je problem v dandanajšnij avtih, določene komponente so res bolj tak tak.
Današnji avti so usmerjeni bolj potrošniški uporabi, narod pa naseda marsikaterim sloganom proizvajalcev in tradiciji, ki je zbledela pri večini znamk.
Avti so na zunaj lepi in privlačni, za šminko pa nažalost vemo kaj se skriva.

Xsara je znana kot nepokvarljiv avto, sam si jo tudi lastim, in nad tem modelom nimam povedati nobene slabe besede. Zgleda da si ti naletela na nek slab primer.

Raèka

Kaj je mazohizem?
- Si lastiti Xsaro
 Kaj je sadomazohizem?
- Si latiti 2 Xsare :D

Dobrodošla v družini. :P
Srebrna Xsara je dobil svojo sestro dvojčico... Skoraj dvojčico. :)
Identičen motor, identična oblika, isti letnik... :)

Say hello to future KR - RACKA :) :emot112:

P.S. Ne bom odpirala nove teme, zgodba se nadajuje tukaj. :P

zlikovski

Raèka

Citat od: zlikovski;233830Citro viroza! :)

Citro samomor. :D:funny34d:

zlikovski

Prav takega plavega kot imaš ti, je tudi moj no zdaj očetov.

garac

Katera pa bo zdaj za vozit oz bo postala darovalka? Jeba je pri teh starih avtih ker so ponavadi hin iste stvari
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Sem te videl včeraj šibat proti Kranjski Gori, dobro leti Xsara :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si