Xsara - leglo težav :)

Začel/a Raèka, Februar 16, 2015, 01:07:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Raèka

Mi mamo pa novo šipo! :emot112:

Nekateri (ne moremo dokazat) so mi dal za nosilec brisalca kamenje, posledično je ob nalivu mi to spraskalo šipo. Ravno v višini oči. Avto so imeli avtosteklarji cel dan brez nadzora in sicer smo se zmenili da mi najprej samo spolirajo, da se vidi če bo kaj bolje.

Pridem po šihtu po avto in najprej kar mi je v oči stoplo je uničena elektronska antena. U PM. Pa tolk časa sem se jo trudla montirat. Zdej pa vse to razdret in novo gor... Novost je tudi temna stran šipe... Tiste črne pikice med senčnikoma. :D Končno konec sijanja sonca v učke. :)

Zdej je pa tko lepa lubica, pa tko lepo se skozi vidi, da nočem sploh uporabit brisalcev. :D

Raèka

Po dolgem času...

... bla, bla bla... poka to... poka ono... tam nekaj škriplje... (to lahko spustimo)...

AHA! Zadnja prema.

Kje lahko najceneje dam obnvit premo in kolikšna je predvidena cena? :)

zlomjo

Sem bil siguren, da si menjala avto in firmo.

grgos

moja frendica jo je menjala na peðoju 207sw pomoje 2006 letnik ne dolgo nazaj , cena obnovljene 200-300 eu pa je pol na pobudo mehanika raje dala kr novo 400 eu ...čist tako za primerjavo ....teli tvoji xsari pa pa ornk  dogaja glede da z svojo 1999 ni blo nekih težav ...dobra si da vstrajaš hehe

Raèka

Verjetno se jo bo dalo kar obnovit, je pa enoletna garancija. Nekako se ne grem več s temi novimi deli ubadat...

Saj... Kogarkoli vprašam, če ima težave s xsaro mi odvrne negativno. Očitno je moja zakleta.

Se pa veliko sama učim, tako da prihranim na stroških. :D

Po plači gre prema na obnovo pa da bo mir. Naj bi bilo v enem dnevu fertik...

@zlomjo: Kdaj pa kdaj me ima da enostavno dam taavto v pokoj in grem po Škodo. Ampak to je še zmer Račka (tak vzdevek ima :P).

garac

Potokar d.o.o. jih ima pa stare ni treba vračat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

Ja saj počasi bo tale Račka čisto nova. ;)

Raèka

Èaka se plača... :D:Red-Sleepy:

frodo1

Citroen servis Žgajnar Rogaška, verjetno bo tam najceneje.
:emot170:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Raèka

Xsara odšla med angelčke.

Včeraj zvečer ob poskusu vžiga motorja so obrati samo padali, dokler avto posledično ni ugasnil (Normalno cca 900,potem 500, potem 300, itd). Ob ponovnem vžigu enaka situacija, potem pa ni več vžgala...

Jo prekolnem, pošljem v vsa moška in ženska spolna rodila. :argue1:
Parkrat sem jo še počila po šasiji (ker ponavadi če nekaj ne dela, počiš in čudež se zgodi)...

Trenutek trezne glave in malo pomoči je prinesel diagnozo ventil prostega teka.
Klic za novega prinese informacijo, da stane 230€. 230€? 230€!?
Aboard the mission.
Najdemo rabljenega. Kü£. 30€. Pa še slučajno senzor vžiga (je bil tudi malo naglodan).
In kako naj se sedaj kamorkoli odpeljem? Jah, štantgas bomo malo dvignili... Malo... 2500 v prostem teku. :funny34d:

Včeraj je bila menjava ventila. Nekaj časa je bilo OK, potem pa spet nihanje obratov, vendar ne v tej meri, da bi motor crknil.

Sedaj pa: je kdo imel podobne težave?
(Predvidevam, da ne, glede na to, da je samo v moji naseljen sam hudič.)

Je možno, da se je v filtru za gorivo nabralo toliko vode, da je le ta začela zmrzovati in je zato okrnjen dotok goriva?
Je pa 3k km čez servis. (Ups.)

jumper1

Poglej še tisto vakuum cevko ki gre na desni blatnik na elektroniko ki uravnava količino goriva,da ni slučajno kje počena.

Raèka

Bomo preverili cevko, hvala.
Zaenkrat po menjavi ventila dela normalno...

Pa da se malo pohvalim... Danes je imela redni servis na 20k km. Sama zamenjala filter olja, goriva (z malce več pomoči), ter zraka.
Z novim oljem je sedaj motor veliko tišje, ter prede malo bolj normalno.

Nekako ne obupam nad tem avtom...
Sedaj imam že v planu nabavit VTS, obnovit motor, ter jo imet bolj za lepotičenje. :take_picture:

Gox

Smo bli danes v Gozd Martuljku, pa nobene Xsare nismo videli :)

grgos

zih je šla na Vršič na probo hehe

Raèka

Citat od: Gox;229508Smo bli danes v Gozd Martuljku, pa nobene Xsare nismo videli :)

Xsara jebila cel dan na Bledu, v službi. Jaz pa z njo. :Hammer3:

Sankaška proga? Bo kaj s sankanjem letos? :take_picture: