Spaček 1974

Začel/a Tourer c5, Februar 11, 2015, 03:06:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Objemka pride na pumpo, na karburator pa ne.

Tourer c5

Citat od: Èojko;199004Objemka pride na pumpo, na karburator pa ne.

Ja sej na pumpo sm jo tud dau, za karburator sm pa nameraval še vprašat, pa mi ne bo treba.Tenks za info :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Citat od: Èojko;199004Objemka pride na pumpo, na karburator pa ne.

Zakaj je nebi dal še na uplinjač?

Čojko

Ker ni potrebe saj je napeta med pumpo in karburator in se ne more smer sama od sebe.  pa ce kdaj rabiš snemat iz karburatorja to narediš takoj in brez orodja. Tudi original je bilo brez.

amipick

ja,in če postane cev "labava" in se sname iz vplinjača,ti lepo šprica benzin po celem motorju...in tako naučiš avto lajat-woufff:funny34d:
ti kar daj objemke na vse spoje,sigurno je sigurno!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

najbolje, če špukne na kolektor, kot je včasih pri XM LHM
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lenko

Citat od: amipick;199039ja,in če postane cev "labava" in se sname iz vplinjača,ti lepo šprica benzin po celem motorju...in tako naučiš avto lajat-woufff:funny34d:
ti kar daj objemke na vse spoje,sigurno je sigurno!

In vozilo je začelo oddajati nenavadne svetlobne in dimne efekte.

Čojko

Prve dve:take_picture: original na Pallasu, druge dve od Superce.
Cev se ne more sneti dol, ker je fiksirana na filter zraka, lahko pa na Pallasu ročno snameš iz karburatorja in takoj preveris ce priteka bencin.

strauss

Premer nastavkov za dovod goriva na 2cv pumpi in vplinjaču je 5,5 mm, standardne gumijaste cevi , ki so danes v prodaji za gorivo pa imajo notranji premer 6 mm. Zato so ohlapne in jih je priporočljivo pritrditi z objemkami.

dyane

V vsaki malo bolje založeni trgovini dobiš cevi za gorivo 5.5,pa 5mm...tako da je bolj pametno to montirat,kot pa 6mm,ki je prevelika in kljub objemki ni prvi izbor...je samo izbor v sili.

Kaj sr pa tiče objemk..te so zelo ugodne...sam prisegam na inox....in so obvezni del na cevi...povsod,kjer je potrebno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tourer c5

Da ne bom odpiru nove teme bom, kr tuki vprašu, če je v spačka treba dajat neki dodatek v bencin, mislim zato, ker je biu včasih osvinčen bencin zdej pa ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lenko

jaz ga 60.000 km nisem dodal in ni nobenih težav, pa tudi prej pri Amiju ga v 150.000 nisem nalil. Eni celo pravijo da samo svinja. Mislim da so redki, ki ga dodajajo.

gule

Ne dodajaj nič...tudi sam sem na Amiju že 70.000 km naredil in gre ok...in tudi 95 oktanca veselo točim...čeprav ne rečem da ne bencine z več oktani ne dela lepše in gre malo bolje...

thundercat

Tankaš stotko in nič drugega.
Èlan Citroen klub Slovenije

gule

Stotka je predraga...za tisto razliko, je boljše več 95 natočiti...

Vsaj jaz, ki se redno vozim z A serijo tako razmišljam...:BigThumbs: