Citroen servis

Začel/a metzeler, December 15, 2014, 05:52:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

metzeler

Zanima me ,kako ste zadovoljni s servisi pri citroenu?To vprašanje sem te dni dobil iz servisa ,kjer so mi opravili 1 servis na c4.Glede na to ,da sem imel zadnje štiri renaulte,sem gospodični odgovoril,da sem razočaran,saj sem pri renaultu lahko vsaj vizualno -skozi steklo spremljal,kaj delajo mehaniki.Tu pa sem avto postavil na parkirišče in ga čez  dobro uro dobil nazaj.Ali obstajajo v SLO.servisi za citroene ,kjer se da videti kaj delajo mehaniki.Verjamem,da delajo pošteno,toda  kanček dvoma le ostaja.lp

Gox

Zelo zadovoljen .. peljem se iz KP, prevozim 130km in pridem na majhen Citroen servis v majhni vasici ... vem da mi bo šraufal vedno isti mehanik, ki mu zaupam .. (včasih če je treba mu priskoči na pomoč, še drugi mehanik)

Vprašam kar me zanima  ... stojim na varnostni razdalji (da ne oviram dela) in tu pa tam še kaj podebatiram.

Kupim še kak modelček iz zaloge, plačam vse skupaj in odidem. Vedno zadovoljen.

xpuser

Te razumem, če ne drugega si v dovomih kaj od računanega so res zamenjali.
Zraven si lahko v gorosupljem in pri brniku praprotna polica...

metzeler

Takšni bi morali servisi tudi biti,imaš dober občutek,ko se odpelješ .lp

Xandrej

Vsepovsod si lahko zraven če ne pa greš drugam. Mislim zakaj nebi smel bit zraven???

Gox

Citat od: Xandrej;195525Vsepovsod si lahko zraven če ne pa greš drugam. Mislim zakaj nebi smel bit zraven???

Ni nujno ... ponavadi ni predvideno da so stranke v delavnici... (varstvo pri delu, varnostne študije itd...)

Zato so čakalnice.

Bo kak mehanik povedal kakšna so pravila ... dvomim da se lahko ljudje sprehajajo po delavnici... kjer lahko pade kaj na njih, jih poškoduje, itd...

gule

Postavite se v vlogo mehanika, ki mora opraviti kakšen poseg...recimo zobati jermen+vodna pumpa+micro jermen in vsi zatezovalci in rolerji, pa da ima enega, ki sveti 4-5 ur zraven...

Iz prakse vem, da so te stranke večinoma tečne in ovirajo mehanika v njegovem delu. Prava stranka bo počakala v salonu, ali pride, ko bo poseg gotov...tako je tudi pravilno.

Še nisem videl, da kdo gre gledati zraven, ko mu sinu operirajo slepo črevo, ali mreno na očesu...mogoče ni prava primerjava, ampak mislim, da je človek le bolj pomeben kot pleh...pa spet verjamemo zdravnikom, zakaj pol ne bi mehanikom?

garac

gule, podpis, zato je po novem vhod skozi sprejem in ne direkt v delavnico, seveda pa lahko tam pocakas in gledas cez steklo, kaj dogaja.

tudi gox ima prav, se skladiscniku gre na zivce, ce sofer pametuje, pa ga mori. Navadno vsak kultivator, ki se profi uporablja ima napis, da je zadzevanje v okolici stroja nezaposlenim prepovedano
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Jaz sem vedno bil zraven..pri vsakem avtu na vsakem servisu...ampak tak, da nisem oviral nobenega in skušal bit uvideven.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xpuser

Za 40€ na uro sem zraven, če jim ne paše grem drugam.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gepl83

Sovražim, če mi nekdo stoji za hrbtom in gleda kaj delam,  zato tudi jaz ne delam tega.

Zeko124

Citat od: gepl83;195535Sovražim, če mi nekdo stoji za hrbtom in gleda kaj delam,  zato tudi jaz ne delam tega.

Se strinjam, zraven sem običajno samo pri diagnostiki.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

V mojih casih dela na servisih je bila stranka vexno zraven. Pa mi to ni bil nikoli problem. Ce je pa slucajno pametoval o uporabi sile,kladiva,pajserja sem mu pa po opravljenem posegu predstavil tudi napisan postopek dela.

ce bom kdaj vozil avto na servis bom zraven! Razlog za to je zadnji nakup pa tudi izkusnje z avtomobili s potrjenimi servisnimi knjigami.

Kupil sem avto. Letnik2006. 1.6 dizel. Servisiran na uglednem servisu te znamke. Prejsni lastnik je kupil avto star dve leti. Ob nakupu mi je prilozil servisno knjigo in vse racune sevisov. Vse dokumentirano. Ker pac rad pregledam kaj kupim,in preventivno tudi kaj zamenjam ce je potreba sem se da es lotil avta. Zadnji servis je bil opravljen 12000 km nazaj. Zamenjano naj bi bilo vse. Prva stvar ki me je zmotila je bilo nenormalno oksidirano ohisje naftnega filtra glede na prevoze e kilometre. Naslednja stvar ki sem jo preveril je bil zracni filter katerega  sliko prilagam. In glede na to da je za menjavo oljnega filtra potrebno sneti ohisje zracnega mi nadaljna razlaga verjetno ni potrebna. Pa raje bom hitro pozabil kako je zgledal oljni ko sem ga odmontiral.

tak da si lahko pooblascene servise nekam vtaknete!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

xpuser

No vse drugo je v tej temi samo to kar je spraševal ne.