Citroen servis

Začel/a metzeler, December 15, 2014, 05:52:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Pred vhodom v delavnico piše vhod strankam na lastno odgovornost. Vsak ne sveti zraven ker nima pojma, nekdo nemore ker nima časa tu in tam pa se kak najde in pač je zraven. Sploh če se dvomi kaj je vgrajeno in kaj ni... Simpl ko pajek. Èe pa se mehaniku popolnoma zaupa pa ni treba. Je pa res marsikaj kdaj na delovnem nalogu napisano pa ni narejeno... Zato vedno ko kupim avto naredim vsaj osnovni servis. Filtri, olje pa te zadeve. Drugo pa jebiga nisem kupil novega avta. Èeprav pa sem na tega ki sva ga kupila vsoboto dobil 12 mesecev popolne garancije!

dvorjan

Skoraj na vseh servisih je jasno označeno, da stranke v delavnici nimajo kaj iskati. Sicer pa gre za zaupanje - ali zaupaš servis(erj)u, da je vse, kar je zaračunano, tudi dejansko opravljeno ... Verjamem pa da mehaniki niso prav srečni, če želi kdo stati za njihovim hrbtom. Mar bi vam v službi bilo lepo, če bi vam kdo stalno "dihal za ovratnik"?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Ce je vstop v delavnico nedovoljen,potem tudi mojega avta not ne bi  idli. Papjr prenese vse. Zaupat nekomu...po mojih izkusnjah je malo takih. Tudi servis na katerem je bil servisiran avto ki ga trenutno vozim je med uglednimi,ce bi se mi dalo,bi jim naredil tako sranje. Vse kar so mogoce naredili je da so menjalj olje. Ostalega na vseh jakih racunih pa ne. In zato se jaz na servise pokakam. Noben mali servis si ne bi upal naredit cesa takega. Tisti filter ni bil menjan po moji oceni vec kot 50000.
 Pol pa zaupaj.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

ModelJT

Ja no ko sem jaz delal pri Jerovsku se je vse kar je bilo na racunu tudi naredilo, pa se kaj kar ni bilo. Stranke se tam vecinoma lahko sprehajajo po mehanicni delavnci, seveda pod pogojem da niso v napoto. Ce pa so ali pa je kdo prevec pameten se pa ze mehanik zmeni z njim. V licarsko ali kleparsko pa tako ali tako ze sami ne grejo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Vsem tistim opazovalcem, ki so radi zraven in svetijo, naslednje vprašanje:
Ko krojaču daš, da ti sešije obleko, ali kaj popravi si tudi zraven. Urarju, ko neseš uro tudi? Mobitel popraviti, dekodirati verjetno tudi...
Pa tlakovce, ko kupujete za okoli hiše, tudi sodelujete pri njihovi izdelavi v tovarni...aktivno mešate cement in dolivate barvo...

Mislim, da ni treba dalje naštevati...je brez veze...

Bom, pa dodal še to...večkrat stranko tudi sam na kratko povabim v servis in ji pokažem poškodovani del/sklop, ki je še na avtu...torej jo seznanim z potrebnim popravilom in po njeni odobritvi nadaljujemo z delom. Nikakor pa ni zaželjena konstantna prisotnost stranke...še sam se umaknem, ko moj avto delajo, ker ne želim biti izjema:BigThumbs:

xpuser

Glej stric ki je odprl temo je vprašal kje je lahko zraven.
Gre se za to da če sam pregledaš dele ki se jih naj bi zamenjalo potem pa dobiš fiter ki ni bil še nikoli zamenjan...kot na zgornji sliki.

tomaz555

Èe servisu ne zaupam, mojega avta ne vidijo. V četrtek popoldan mu avto peljem, v petek ga bom prevzel.Motorja ne bom odpiral in gledal za njim, ker vem da bo naredil, kar je potrebno narediti. Da bi stal zraven, mi je škoda časa.

Razumem pa, da nekateri upravičeno želijo videti, kaj jim dejansko delajo na servisu, ker se dogaja marsikaj.

Čojko

Stranke so vedno bolj zahtevne in taka možnost bi morala obstajat, vendar je zaradi različnih razlogov, prepovedano ali vsaj nezaželjeno. Stranka je moteč faktor, delavnica ni primeren prostor za.stranko, varstvo pri delu, odgovornost če se kaj zgodi, ipd., vendar boljši servisi delajo tudi izjeme za zahtevne stranke.
To so servisi, ki jih tu gor večkrat pohvalimo.

@gule, kako kupuješ mleto meso za.čevapčiče? Mesarju tudi ni najbolj prijetno, da ga gledaš kako dela pred teboj.

vinotoc

Citat od: Èojko;195602@gule, kako kupuješ mleto meso za.čevapčiče? Mesarju tudi ni najbolj prijetno, da ga gledaš kako dela pred teboj.

Še hujše se mi zdi, ko mi gostje gledajo pod prste, kako pečem čevapčiče. Najhujše pa je, če od mize slišim, da ne znam peči čevapčičev!
LP Vinotoč.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

gule

Citat od: Èojko;195602Stranke so vedno bolj zahtevne in taka možnost bi morala obstajat, vendar je zaradi različnih razlogov, prepovedano ali vsaj nezaželjeno. Stranka je moteč faktor, delavnica ni primeren prostor za.stranko, varstvo pri delu, odgovornost če se kaj zgodi, ipd., vendar boljši servisi delajo tudi izjeme za zahtevne stranke.
To so servisi, ki jih tu gor večkrat pohvalimo.

@gule, kako kupuješ mleto meso za.čevapčiče? Mesarju tudi ni najbolj prijetno, da ga gledaš kako dela pred teboj.

Saj ih ne dela pred menoj in ih ne kupujem da ih sam delam...

Lovro

Citat od: tomaz555;195590Èe servisu ne zaupam, mojega avta ne vidijo. V četrtek popoldan mu avto peljem, v petek ga bom prevzel.Motorja ne bom odpiral in gledal za njim, ker vem da bo naredil, kar je potrebno narediti. Da bi stal zraven, mi je škoda časa.

Zato pa je treba najti dobrega mehanika, ki mu zaupaš. Tudi jaz nimam časa zraven stati in preverjati, zato sem vedno iskal zaupanja vrednega serviserja.
Pri citroenih imam sicer Merlaka blizu, saj se nahaja v bližini Vrhnike, VW-je pa sem npr. vozil v Ajdovščino h Avto Batiču, Škodo pa v Trebnje (Pan jan). Ravno zato, ker sem tam lahko zaupal serviserju.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

jurep

Jaz sem imel srečo, vsaj glede tega, ko sem bil zraven, ko je mehanik menjal roko na XP. Pri tem sem opazil, da pušča olje iz kompresorja klime. Kasneje sem dal urediti še to - šlo je tesnilo. Se pa za zavedam, da mora biti mehaniku zorno kot ne vem kaj, če visiš v delavnici im mu kot kragulj gledaš pod prste. Je pa včasih koristno. Tudi kakšne malenkosti se lahko naučiš in vprašaš.

lp,

Jure

Romzi

Citat od: mirchi;195539V mojih casih dela na servisih je bila stranka vexno zraven. Pa mi to ni bil nikoli problem. Ce je pa slucajno pametoval o uporabi sile,kladiva,pajserja sem mu pa po opravljenem posegu predstavil tudi napisan postopek dela.

ce bom kdaj vozil avto na servis bom zraven! Razlog za to je zadnji nakup pa tudi izkusnje z avtomobili s potrjenimi servisnimi knjigami.

Kupil sem avto. Letnik2006. 1.6 dizel. Servisiran na uglednem servisu te znamke. Prejsni lastnik je kupil avto star dve leti. Ob nakupu mi je prilozil servisno knjigo in vse racune sevisov. Vse dokumentirano. Ker pac rad pregledam kaj kupim,in preventivno tudi kaj zamenjam ce je potreba sem se da es lotil avta. Zadnji servis je bil opravljen 12000 km nazaj. Zamenjano naj bi bilo vse. Prva stvar ki me je zmotila je bilo nenormalno oksidirano ohisje naftnega filtra glede na prevoze e kilometre. Naslednja stvar ki sem jo preveril je bil zracni filter katerega  sliko prilagam. In glede na to da je za menjavo oljnega filtra potrebno sneti ohisje zracnega mi nadaljna razlaga verjetno ni potrebna. Pa raje bom hitro pozabil kako je zgledal oljni ko sem ga odmontiral.

tak da si lahko pooblascene servise nekam vtaknete!
:BigThumbs:
Samo to bom napisal: glede na to, kaj vse mi je renomiran pooblaščenec podtaknil na avtu, ki sem ga pri njih kupil.... pri polni zavesti, 100% ni bilo to da so spregledali kako napakico, pa kao z vso servisno zgodovino.... pa kakšno jamranje ko sem reklamiral napake - da bodo na koncu imeli z avtom izgubo.... no comment.

Več o tem, kdo in kaj in kdaj pa ne bi... bo že čas pokazal in bodo stranke že same poštudirale kako in kaj ...

Tako da vse, kar je le mogoče, poštimam na avtu sam (olje, filtri, zavore, prema :Hammer3:)

Čojko

Kdor je profesionalec, kdor dela skladno z servisnim učbenikom, kdor ničesar ne skriva in je pošten mu tudi ni problem spustit zahtevne stranke v delavnico, da lahko prisostvuje servisnem posegu.

Èe pelješ avto daleč na servis in tam čakaš, da je avto gotov je vsaj meni v interesu, da sem pri servisnem posegu zraven in podrobneje pregledava avto, se pogovarjava o splošnem stanju, kaj me čaka v prihodnosti, kaj bi bilo morda dobro preventivno narediti že danes, pa morda še ni potrebno, še kakšno rečem z mehanikom, seveda opazujem njegovo delo in če je mehanik na nivoju še toliko raje naslednjič peljem avto tja. Seveda pa sem pri tem kar se le da uvideven in čim manj moteč za delovni proces. Na koncu pa še mehaniku v zahvalo nekaj stisnem v roko.

Jogador

Citat od: Èojko;195616Kdor je profesionalec, kdor dela skladno z servisnim učbenikom, kdor ničesar ne skriva in je pošten mu tudi ni problem spustit zahtevne stranke v delavnico, da lahko prisostvuje servisnem posegu.

Èe pelješ avto daleč na servis in tam čakaš, da je avto gotov je vsaj meni v interesu, da sem pri servisnem posegu zraven in podrobneje pregledava avto, se pogovarjava o splošnem stanju, kaj me čaka v prihodnosti, kaj bi bilo morda dobro preventivno narediti že danes, pa morda še ni potrebno, še kakšno rečem z mehanikom, seveda opazujem njegovo delo in če je mehanik na nivoju še toliko raje naslednjič peljem avto tja. Seveda pa sem pri tem kar se le da uvideven in čim manj moteč za delovni proces. Na koncu pa še mehaniku v zahvalo nekaj stisnem v roko.

Pod tole se tudi jaz podpišem.:BigThumbs:
Je pa res, da nikoli nisem v napoto v delavnici niti ne pametujem.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: