Sfriziran spak 1.3l

Začel/a garac, Junij 09, 2007, 12:53:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Avto je pri A*** . Ostala je samo šasija na katero sem postavil prednji del čarlestona , zadnji del pa zgradil komplet na novo. Ko sem odšel je ostal avto nedokončan. Originalna karoserija pa ne vem kje je...

Tole so slike ko sem ga delal...

Lovro

Škoda tistih slik na bokih furgona... v bistvu me je zato zanimalo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Etedoron

Jetijev furgon mi je bil zelo všeč, sama predelava v kamper, pa to. Komplet kuhna, postla za dva (še preizkusil sem jo enkrat). Sam sicer GS motorja ne bi dal notri, dovolj bi bil že DAK-ov pogon, pa bi zvozil vse kar bi od tazga avta rabil.

Aja, pa u Strževem je Rudi imel diano s šaltkebeljnom od GS (na tleh), zato si moral vse prestave kontra menjat. Štala za vozit! Žgal jo je pa tako, da je folk itak mislil, da je GS motor notri...
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

sušo

Citat od: janez;125146No zdaj vsaj vem kdo je @batzajla     :)

Pa ga mamo mislm ata...

Drgač pa ja. Un furgon je bil všečen že zato, ker je bil popisan in z vsemi detajli k si jih je Jeti namontiru za lažje prebijanje čez prosti čas in uspešno premagovanje prostorske stiske.

Lovro

Citat od: janez;125227Avto je pri A***.

A-ga niso potem dokončali...

Mogoče pa se tisti del karoserije še valja kje v kakem kotu pri omenjeni firmi.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dyane

Citat od: garac;125108Ja, na vrhniki je bila tiste čase tudi ena diana z GS mašino,

Dijano sem jaz kupil leta 2001 za 50000 sit. Sem se odpeljal domov 180 po stevcu. Je bila nevarna ko šus..ami super šasija, prema desno ami navadni, levo dijana, motor 1300, menjalnik 5 stopenjski. pri 160 je dijano začelo tako zanašati...kot bi bila na ledu. Prodal Tonaju, ki ima mehaniko in papirje...karoserija nekje reciklirana v novem vozilu, vrata pri meni, kakor tudi legendarni GS števec.

V MB je tudi en Mehari super.
[SIGPIC][/SIGPIC]

2sv

mene pa nekaj zanima ko praviš za papirje kaj je to bilo slučajno homologirano

dyane

Ja,homoligirana dyana,na 1220ccm. Jaz sem kasneje kupil orginalne preme ami super,pa ventilirane diske in celjusti,saj se je dy zelo pregrevala pri zaviranji. Potegnila je pa do 100v manj kot 10 sekundah. Imela je lahek vstrajnik in kratek 5st.menjalnik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Dak tudi z GS motorjem ne gre dosti hitreje,kot z navadnim.Po ravnem 120km/h,toda vsaj v hrib gre zavidljivih 100.
Aerodinamika je ista kot pri kamniti steni.Pospeški so OK,končne hitrosti pa nima.Druga muzika bi bila z navadno dy karoserijo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

ModelJT

Citat od: amipick;125816Dak tudi z GS motorjem ne gre dosti hitreje,kot z navadnim.Po ravnem 120km/h,toda vsaj v hrib gre zavidljivih 100.
Aerodinamika je ista kot pri kamniti steni.Pospeški so OK,končne hitrosti pa nima.Druga muzika bi bila z navadno dy karoserijo.

Kateri motor od GS-a pa imaš notri?
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Amipick... po mojem tebe gume matrajo :)

Èe praviš, da ne gre več kot 120... Ma, meni je furgon letu tolk z Dakovo mašino in menjalnikom. Še prej pa sem imel not komplet od AMI 1972 motor in menjalnik... pa je šlo isto. Seveda hribi in pospeški so druga pesem pa vendar, če ga znaš nagnat pred hribom prideš čez kot z normalno dijano.

Sej bom malo zašel s teme... pa vendar. Opažam, da se dandanes ljudje ne znajo vozit s spakami (A serijo). Vsi se vozijo kot po jajcih, pa filozofirajo s prvim prekatom pa ... na koncu ne gre več kot 90 - 95. Včasih smo rekli (vsaj na mojem koncu) , da treba spaka gnat do konca. Do konca v vseh prestavah in potem se voziš normalno kot vsi v prometu. Nisi cokla na cesti. Èe je dobro porihtan avto in z dobro mašino mu nič ne škodi.

Etedoron

Mhm, se strinjam... Mala Siva Celica je imela 602 ccm, pa sem jo enkrat nakrivil na 144 km/h, kar je moj osebni rekord za spačke. Pa v bistvu bi šlo še hitreje, ampak ko sem videl, koliko gre, sem takoj spustil gas (nisem niti hotel hitro peljat, ampak shit happens). Imela je pa Ami 8 vplinjač pa Ami 8 Break menjalnik. Kolikor vem, jo je prejšnji lastnik nakrivil še bolj. :)

Najhitreje kar sem se vozil, je bila pa Rudijeva Dijana, sem bil sopotnik. Po števcu tipa, ki je vozil vštric z nama, je šlo čez 160 skozi prvi semafor v Šentvidu (LJ). Takrat bi se skoraj razfukala, ker je v ta drugem semaforju (križišče z avtocesto) nekdo mečkal in je Rudi zadnji trenutek zahodil bremze. Začela sva žlajfat približno tam, kjer je zdaj OMW, ustavila sva se sred križišča. Pozneje sva izmerila črne črte, ki sva jih zrisala z gumami po tleh in je bila 72 metrov dolga špura.
Dijana naj ne bi bila navita, ampak je Rudi stresal STP dodatek v olje, ki je blazno povečal kompresijo - dolgoročno nič dobrega za motor, kratkoročno pa ... 160...

Dijane itak niso normalni avti. Enkrat sem sepeljal z enim mojim sosedom (pa ne Vido), pri 105 kmh je vrgel v tretjo, da je pospeševal ... Pa saj vemo, kako se tretja že pri 80 dere... Tip sploh ni znal peljat tisti avto drugače kot s števcem total v desno...

Angleži so mi povedali, da imajo na dirkah serijske 602 motorje in dosegajo do 180 kmh, z motorji tudi po 100 konj... 602 je nalašč zamorjen motor, to je treba vedet (Ami 6 so imeli 33 konj, Diane in Ami 8 31, spački samo še 28...).
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

janez

Citat od: Etedoron;125860... Kolikor vem, jo je prejšnji lastnik nakrivil še bolj. :)

...

Prejšni lastnik je itak norc... ga poznam, čudn tip :)

vidobbb

Z mojo mam rekord v tretji 110,v četrti do bele pike na koncu števca.Adijo pamet.

amipick

Janez-tudi jaz sem mislil da so gume.Sem probal z originalnimi pa ni šlo nič boljše.
Kolikor sem se pozanimal pri mojstrih ki so dali že vse to skozi-predelave take in drugačne-pri kasonarjih ne pomaga nič,ima PREVELIK zračni upor.Že ko samo spustim gas na ravnem je kot bi zabremzal,neglede na gume,pač.
Zato pa sem študiral o raznih predelavah motorja,ma so me potolažli in rekli da nima smisla.Bom raje original motor obdržal pa gre kolikor gre,glavno da v hrib vleče.:funny34d:
Drugače pa sem tudi jaz imel Dyanco ki je "letela" 140 brez problema po ravnem,z motorjem 602.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak