Sfriziran spak 1.3l

Začel/a garac, Junij 09, 2007, 12:53:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Dyane super 160 po ravnem brez problema v 5 brzini, po hribu 180km/h..:funny34d:

Mehari super 120 v 4. brzini.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Kaj pa ko je treba na hitro spremeniti smeri in zavirati, se ustavi 100 m prepozno?

janez

Citat od: andraž;126089Kaj pa ko je treba na hitro spremeniti smeri in zavirati, se ustavi 100 m prepozno?

...Pol se pa losi smejijo :emot74::emot74:  " evo pa smo citroena prevrnli... hahahahah"

pubi2cv

Moj Spak gre skor isto v hrib gor al a dol:Hammer3:

Po AC v trojanski klanc 110 z leve al pa z desne, če ni veter v šajbo....

Končna itak ni tolk važna, sam da se ne vserje pred hribom....haha:BigThumbs:

Etedoron

Citat od: andraž;126089Kaj pa ko je treba na hitro spremeniti smeri in zavirati, se ustavi 100 m prepozno?

Ma ni tko grozno. Pred nekaj leti je bil avtotest, mislim da v Auto Bildu, tekst med tanovim golfom (mislim, da je bila takrat štirka) z ABS proti nekemu spačku furgonu.
So hoteli pokazat superiornost moderne tehnologije, pa se je zgodilo, da je spaček nascal golfa.

Bremze imajo umerjene na naraven ABS. S spačkom boš zelo težko kuril gume. Sam sem to izkusil enkrat, ko mi je na avtocesti zaškarjal šlepar. Ena tistih situacij, ko se pospeševalni pas na avtocesti prevozi tako, da se ga čimprej zapusti, namesto da se POSPEŠUJE po njem. Skratka, kamijon je šel cca. 30 na uro, jaz pa cca. 115, ko me je popolnoma zaprl in sem zahodil. Ustavil sem se kakšnih 15 cm še dovolj zgodaj, torej iz 115 na enih 15 v cca. ... hm... ajd, 50 metrih.

Rezultat - diski in ploščice sežgani v dveh sekundah, ampak živi smo...

Spaček je sposoben marsikaj in njihovi lastniki smo prevečkrat potiskali v skrajne meje. Osebno mislim, da če že tako preklet hočeš imet mašino, s katero boš letel 180, si kupi avto, ki je bil NAREJEN za 180, ne pa kmetijski pripomoček, narejen za maksimalno hitrost 60 km/h in s 'cruising speed' 45 km/h.
Nekaj drugega je, če imaš furgona in ti gre na živce, ko pred vsakim klancem počepne. Ficko ima 625 ccm, Vojko ima GS... Se obnese, ampak plačaš ceno. Benz bo kmalu 1,5 evra, v zahodni Evropi bo kmalu 2 in če ti avto kuri najmanj 8,5 litrov, ne greš prav daleč na počitnice.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

dyane

No zato pa sem Superco pred 10 leti prodal, ker je že takrat ko je bil bencin "poceni" to biloi vse predrago....in še danes furam 602...a ne vec kot 130.....
[SIGPIC][/SIGPIC]