Problemi DS3

Začel/a irnesds5, November 14, 2014, 08:31:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

irnesds5

Živjo, jst mam en problem pa me zanima če lahk kdo pomaga. slabe pou leta nazaj sem kupil od prijatleja DS3, NA FORUMU je pod HASKO.. auto je čipiran na 230 hp, pol leta je super delal do zdej res nobenih tezav.

tri dni nazaj ko sem se odpeljal od hise sem ga do autoceste normalno vozil čakal da se segreje na delovno temperaturo, potem na autocesti malo pritisnil na gas ga vozil okol 160kmh ko sem sel dol z autoceste se na semaforju ustavim in se je zacel auto tresti, pridem domou odprem haubo pogledam in se masina res ful ful trese , ko vozim je normalno mogoče malo cuden zvok, ko je v leru se pa preveč trese no ful se opčut tud ko sedis notr, zdej eni na hitr so povedal da mozno da je sla ksna svecka ali pa cinšpula ? ima mogoče kdo ksno idejo kaj bi lahko blo ? hvala:Paint-Angry:

Gox

Pozdravljen,

možno da je šla svečka ... tako da avto dela na 3 cilindre.

(naša xsara je tako laufala, mašina skakala, zvok drugi, ropotala ... ena svečka je bila uničena)

Pokliči mehanika, da ne bo še kaj šlo.

irnesds5

sm klical je reku da je zelo vrjetno da je sla CINŠPULA , svečke naj bi ble menjane na uradnem servisu 2 mesca nazaj =) v pondeljk mam sele servis ker nima danes nič frej.

hvala GOX

tomaz555

Èe me spomin ne vara, je tale prijatelj Hasko avto močno zlorabljal(dodal je celo link, lahko da se motim). Verjetno takša vožnja in predelave avta pač pustijo določene posledice.

DS3r

Očitno tale mesec ni mesec ds3jev. Moj je tud začel nekaj zafrkavat. Prejšni teden je prvič crknil so pobrisali napake in je blo en teden ok. Včeraj mi je pa spet na avtocesti pri pospeševanju fuknil v rezervni program, prižgala se je lučka za motor in je začel delat po treh cilindrih. Ga ugasnem spet prižgem dela normalno samo lučka svet. Danes zjutraj pa spet ko sem šel na šiht. Sploh se ne usedem več v njega dokler nebo zrihtan 100%. Svečke so ble pa tud pri mojem menjane 6000km nazaj

Jogador

Citat od: DS3r;193634Očitno tale mesec ni mesec ds3jev. Moj je tud začel nekaj zafrkavat. Prejšni teden je prvič crknil so pobrisali napake in je blo en teden ok. Včeraj mi je pa spet na avtocesti pri pospeševanju fuknil v rezervni program, prižgala se je lučka za motor in je začel delat po treh cilindrih. Ga ugasnem spet prižgem dela normalno samo lučka svet. Danes zjutraj pa spet ko sem šel na šiht. Sploh se ne usedem več v njega dokler nebo zrihtan 100%. Svečke so ble pa tud pri mojem menjane 6000km nazaj

Srečno s tem, kolega je obupal po večkratnem obisku servisa (so mu menjali vse od nekih konektorjev do verige in napenjalca), pa avto še vedno ni delal kot bi moral, simptomi so bili pa isti, kot jih ti opisuješ...:breaking_pc:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

DS3r

Sam delam pri Merlaku tako da sem pri koritu =) sva danes z sodelavcem zamenjala cinšpule iz mojega na njegovega in obratno pa  bomo videli sedaj. Je pa avto itak še v garanciji tako da se sploh ne sekiram preveč. Edino kar je zoprno je to da nikoli neveš kje te bo avto pustil :argue1:

Jogador

Ja on ga je imel na servisu tam, kjer je novega kupil (na Celovški v Lj), pa razen tega, da so mu vsakokrat kao nekaj zamenjali, ni bilo nič bolje.

Èe si pri Merlaku, potem boste gotovo zrihtali, če boš pa ugotovil točno kaj je pa le napiši, bi me zanimalo =)

Ja, nov avto pa moraš met asistenco zraven, malo ne gre skupaj (hecna stvar-mene v 2 letih lastništva 15 let stara xantija ni enkrat pustila na cedilu, kolega je bil trikrat v tem času v nadmoestnem avtu pa je kupil novega ds3 thp).
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

irnesds5

Sm biu dans pr privat serviserju :

in je reku sledeče mene je kr začela glava bolet... ena svečka naj bi bla mastna ker prisitk mece olje vn iz motorja, potem pravi da tm k so svečke, v treh je 10 bara pritiska v eni je 2 bara, in je reku da bi mogl glavo motorja dol dajat pa pogledat pa neke ventile menjat mogoče je kšn zanič, moj auto ima 16 ventilov krat 25 e priblizno itd... je reku cerka 650 e stroska... zdej nevem al naj mu vrjamm al ne... al probam samo mastno svečko zamenjat ? nism nek mojstr glede serviseranja pa mozno da me je nategnu =D

andraž

Èe sta prejšnji lasnik in ti vozila avto v stilu izkoristka 230 KM, potem je zelo možno da je imel motor tega tretmaja dovolj... Nič ni večno, pa čeprav je naredil Citroen.

garac

vsaka stvar ima svoje omejitve, ki jih v tovarni predvidijo, oz stestirajo. Nekaj najbrž pustijo rezerve, razni tunerji pa gredo dostikrat čez to mejo, ker samo menjava zračnega filtra in dvig tlaka turbine ni rešitev. Èe drugega ne, ne zdržjo sklopke.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DS3r

Citat od: irnesds5;193769Sm biu dans pr privat serviserju :

in je reku sledeče mene je kr začela glava bolet... ena svečka naj bi bla mastna ker prisitk mece olje vn iz motorja, potem pravi da tm k so svečke, v treh je 10 bara pritiska v eni je 2 bara, in je reku da bi mogl glavo motorja dol dajat pa pogledat pa neke ventile menjat mogoče je kšn zanič, moj auto ima 16 ventilov krat 25 e priblizno itd... je reku cerka 650 e stroska... zdej nevem al naj mu vrjamm al ne... al probam samo mastno svečko zamenjat ? nism nek mojstr glede serviseranja pa mozno da me je nategnu =D

Jst bi se vseeno zapeljal do poobaščenega serviserja da ti avto priklopjo na tester preden se glava dol daje...odločitev je pa tvoja

jumper1

Èe ni kompresije ni drugega kot glava dol,če pa je svečka mastna od olja je pa luknja v batu!

zlikovski

Saj je bilo nekaj napisanega kolko se spomnim glede tega avta in tununga, kot sem že takrat omenil, nekaj navijat brez glave, poleg tega pa moraš z pametjo vozit, drugače se to dogaja, ni vse samo stiskanje pedala za gas..
No upam da ni kaj resnega.

DS3r

Poročam spet. Avto je po enem tednu spet crknil v soboto zvečer. Vžgem normalno po parih metrih začne trokirat in seveda lučka za motor in zaslini program. Ugasnem prižgem dela normalno. Včeraj se je lučka celo sama od sebe ugasnila amapak mi je zjutraj na poti v službo spet vrglo v rezervni program. Kompresija je ok. Cinšpule tud, tlak bencina tud po parametrih... Uglaunem ko bo tale problem rešen do konca in bom siguren da ne bo več crkaval gre avto v prodajo