hdi cuka

Začel/a mirchi, Oktober 09, 2014, 09:46:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Danes sem še "odprogramiral" EGR. Dela še malo lepše in bolj zvezno.

lugr78

A to odprogramiranje lahko narediš tudi za 100 kw dizla?
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Romzi

Pojma nimam. Verjetno da bi šlo, če je Boschev ECU. Informacije sem dobil tukaj: http://www.ecuedit.com/

jumper1

Citat od: lugr78;201273A to odprogramiranje lahko narediš tudi za 100 kw dizla?

Gre samo eni sistemi so bolj komplicirani drugi pa manj ampak načeloma pa gre pri vseh

sendro

Citat od: Romzi;201206Danes sem še "odprogramiral" EGR. Dela še malo lepše in bolj zvezno.

A si ga odprogramiral s blokado vakum cevke ali z računalnikom(kopirnje mape iz eeproma,obdelava s softwerom in flash-anje nazaj v eeprom?

Romzi

Citat od: sendro;202078A si ga odprogramiral s blokado vakum cevke ali z računalnikom(kopirnje mape iz eeproma,obdelava s softwerom in flash-anje nazaj v eeprom?

Vakuum itak da blokiraš, potem pa ja:
download, brisanje flagov na dveh mestih v programu in upload nazaj v ECU.
Da EGR ni več prisoten se lepo vidi tudi preko Lexie, kjer je jasno vidno, da je EGR neaktiven (pod parametri je ves čas na nuli, enako tudi "air dozer")

firbec

A lahko malo več napišeš o poteku reprogramiranja?

Kaj pa na porabi, se kaj pozna? Ali pa pri segrevanju motorja?

Še katalizator ven, pa boš odstranil vso eko navlako :)

Romzi

Ja.
Download sem naredil z MPPS vmesnikom (in programom).
Potem sem si naložil program WinOLS in naredil po inštrukcijah v tejle temi:
http://www.ecuedit.com/egr-switch-edc15c2-t31 (dva bitka postaviš na nulo)
Nazaj naložil zopet z MPPS...
Neke hude razlike ni, sem se pa losal dveh (od treh) elektroventilov za vakuum (ostane samo turbo, EGR in dozer zraka sta izključena).

sendro

Citat od: Romzi;202265Ja.

Sam sem delal z KWP 2000+,ki pa podpira samo"ta stare"Bosch EDC 15 ecu-je,MPPS je novejši in podpira tudi EDC 16 in 17 ecu-je, ki so v novejših avtih.
Nekje na tujih forumih sem bral,da se EGR lahko odprogramira tudi z ECU SAFE-om programom(s katerim lahko odstraniš tudi DPF filter)v katerega prav tako naložiš mapo iz ecu-ja,samo da ti potem program sam najde egr ali dpf mapo in ti jo odstrani.
Spet na drugem forumu pa piše,da ti ta program naredi "le"ignoriranje napak,ki so prisotne po obdelavi(kao odstranitvi mape) DPF in EGR-ja.

Me pa zanima zakaj nisem mogel priti z Lexio v ecu Berlingota 2005 HDI 2.0,saj mi ga sploh ni hotela zaznati.a je mogoče zablokiran ali kaj?

abrezo

Citat od: Romzi;202265Ja.
Potem sem si naložil program WinOLS in naredil po inštrukcijah v tejle temi:
http://www.ecuedit.com/egr-switch-edc15c2-t31 (dva bitka postaviš na nulo)
Nazaj naložil zopet z MPPS...
Neke hude razlike ni, sem se pa losal dveh (od treh) elektroventilov za vakuum (ostane samo turbo, EGR in dozer zraka sta izključena).

Ok, vidim da si uspešno odpravil to težavo s cukanjem pri vožnji.
Glede na obilico odgovorov sem sedaj čisto zmeden kaj je in kaj ni bilo vzrok. Mi lahko torej povzameš kaj so bili vzroki za takšno delovanje. Kolikor razumem si disablal egr ventil, kaj je torej z posameznimi elektroventili, katere treba pogledat oz zamenjat. Men se je namreč po 3/4 leta spet pojavilo to sranje s cukanjem (al kako se naj izrazim).

Hvala in lep pozdrav!

Romzi

Blokada EGR-a in menjava vakuum aktivatorja za turbo sta pripomogla k nekoliko bolj gladkemu delovanju, nista pa povsem odpravila težave. Zadevo sem ves čas sumil: nihanje tlaka goriva (oz nihanje odčitkov s senzorja tlaka). Potem sem dobil na test nadomestni senzor in se je ob menjavi izkazalo, da je bil moj "onesnažen" z nekim tujkom. Vseeno sem se kak teden vozil z nadomestnim in je bilo vse bp. Svojega sem nato konkretno sčistil (namočil v bencin in spihal s kompresorjem) in je tudi bp.
Najbolj pogost vzrok za cukanje pri teh motorjih je pa kot kaže zjahan konektor senzorja tlaka goriva. Simptomi so pa precej podobni če ne kar enaki.

Romzi

@Abrezo: nič ne pišeš o tem, za kater avto in motor gre.

zlomjo

Kaj na tehničnem opazijo pri meritvah, da je EGR odklopljen?

Romzi

abrezo

Citat od: Romzi;205692@Abrezo: nič ne pišeš o tem, za kater avto in motor gre.

Berlingo 1.6HDi (2007) 75KM. Se pravi sedaj so težave odpravljene? Ker najbolj me je razjezilo da se mi je to po 3/4 leta spet začelo dogajat, ko sem že mislil da sem zadevo odpravil. No skratka da še jaz opišem s čim sem mislil da sem odpravil težavo oziroma je zadeva se nehala nagajat za cca 3/4 leta.
Odprl sem ohišje okoli volanskega obroča in pregledal vse kontakte in jih malo prebrusil s najfinejšim šmirglom (zarad suma oksidacije). Avto mi je namreč pričel nagajati po globinskem čuiščenju pri enem privatniku. Enako sem naredil s konektorji pri senzorju gas stopalke. Najbolj sem drugače sumil, da ima avto probleme s kodo ključa in da motor enostavno za hip ugasne ko elektronika zgubi to kodo. Zanimivo je bilo tudi to, da sem med vožnjo slišal neko cvrčanje v ohišju pri volankskem obroču, zato sem le tega razdrl in naredil zgoraj opisano (mogoče je vzrok bil v vlagi ki je ostala znotraj po globinskem čiščenju). Prav tako občasno ni delovala hupa (troblja) , in sem s tem posegom rešil tudi le to. Tako da, skrajno zanimivo, kaj naj rečem. Mogoče je čas da ponovno malo pregledam te kontakte, samo sedaj bom pa res moral pogledati tudi ta senzor o katerem govoriš. Problem do sedaj je bil ravno v tem, da tega senzorja nisem našel oz ne morem pridet do njega, razen če se avto dvigne in se dostopa do njega od spodaj.

Hvala za tvoj odgovor, če pa boš še kaj ugotovil pa prosim da deliš informacije.

BTW, tudi jaz sem menjal EGR ventil, ker mi je obd javljal napake. Menjal sem z rabljenim, ki do sedaj še ni javljal napak.