hdi cuka

Začel/a mirchi, Oktober 09, 2014, 09:46:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Prosim za pomoc. Peugeot 307hdi 90 letnik 2003 cuka. Pravzaprav grokira,rozlja,cuka,ugasa. Za primerjavo ko va prime trokira kot star bencinar z zapikanimi platinami. Se eda gori antipolution. Tester navi napako na pedalu plin a,common rail pritisku,ventilu na crpalki in racu alniku. Ventil na crpalki,in tipalo cr sem mennal. Trudil s ostalimi tipali,gledal i   istil mase pa  ekak ne najdem napake. Prosim za  nasvet in pomoc.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

cikocx

Cx za zmeraj:BigThumbs:

mirchi

MATEJ2

lahko je več simptomov: filter goriva, črpalka goriva, rele črpalke.....
Nekaj inf. je tu, vendar gre za 110hp motor
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=11717

Èe menjavaš te senzorje in reg.tlaka jih sprobaj z novimi oz. 100% delujočimi, z isto oznako!!!

Romzi

Jap pri meni na Xsari 80kw je bil isti problem, mislim pa, da ima HDI 66kw enako.

mirchi

Filter izlocen,zraka ne vlece. Danes probam pregledat rele. Se pa tezava pojavlja pri vrocem avtu. Crpalka v rezervoarju je ok. Pa tudi vziga avto odlicno. Topel in hladen. Z napako ali brez. Ma pa avto realnih 160000

alesz

CitatDanes probam pregledat rele
Citatčrpalka goriva, rele črpalke
Rele vključuje črpalko,če jo ima,torej avto dela ,ali pa ne.Zelo malo verjetnosti je da zaradi tega cuka.Dobro pa je če že nekdo svetuje napako na tem releju,da pove kje je.....?

mirchi

Po shemi mi ni tezko pogledat ali poiskat. Priznam pa da tavam v temi kaj bi lahko bilo. Je imel kdo tezave z pedalom plina?

alesz

Razna cukanja ponavadi niso značilna za pedal plina.napaka na pedalu se v večini primarov kaže v pomanjkanju moči.Ali imaš sigurno vredu rumeni konekror na senzorju tlaka skupnega voda.Večina teh zadev izvira iz tega konektorja,sploh pa še če je starejši ploščat tip.........

mirchi

Bom preveril in porocam.

zlikovski

Kaj pa senzor pozicije na vztrajniku?

mirchi

Danes uspel pogledat peugeota. Po nasvetu snel kabel in dozivel presenecenje. Zadevo izoliral,preventivno odstranil se konektor,zadevo zlotal. Po 100km zadeva se vedno spila.
@alesz,hvala.

Romzi

Romzi

Bom kar tule nadaljeval če avtor ne zameri....
Skratka enkrat sem že jamral da Xsara ne deluje čisto tako kot bi morala. Vsaj moj občutek je tak. Občasno se pojavlja nekakšno cukanje, najbolj opazno je v nižjih prestavah in ob povsem enakomerni vožnji (minimalno pritisnjen plin). In se kar iznenada začne, potem pa še pogonski sklop s svojimi lufti pripomore da zadeva resonira (lahko bi rekel da "gunca") cca. 2x na sekundo. Malenkostno dodajanje ali odvzem plina zadevo prekine.
Komu peljat da si bo vzel čas (ne samo da reče da je vse to "normalno")? Zaradi mene je avto lahko tudi 2 ali 3 dni na servisu pa naj se vozijo da res opazijo kaj se dogaja. Opazneje je v toplem oz. še bolj v vročem vremenu (včeraj popoldne recimo).
Mogoče tudi nasvet kaj v živo gledat na Lexii? Ali pa kako narediti posnetek dogajanja med vožnjo in ga potem pogledat? Se to da narest z Lexio?

mirchi

Regulacijski  entil na crpalki?Mogoce bi pomagalo  ciscenje z ultrazvokom...