hdi cuka

Začel/a mirchi, Oktober 09, 2014, 09:46:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Citat od: Romzi;191439Ali pa kako narediti posnetek dogajanja med vožnjo in ga potem pogledat? Se to da narest z Lexio?

Med vožnjo imej prikazane paramatre, ki bi jih rad spremljal (npr. Injection->Parameters Measurement->Main parameters 1).
Ko končaš z vožnjo, naredi kot bi hotel zapret Lexio. Predno zapreš te vpraša, če hočeš shranit Trace. Shrani Trace in potem ne zapret Lexie, ampak se vrni v glavni meni in pojdi po Consult Stored Data, izber shranjen Trace in dobil boš pregled vseh sprememb merjenih parametrov.
Ker bo tega veliko (npr. vsaka spememba hitrosti ali obratov) je verjetno pametno, da si pod Parameters Measurement sestaviš svoj pogled parametrov, ki bi jih rad meril - opcija se imenuje Personalized parameters measurement ali nekaj takega.

Kaj točno merit v tvojem primeru pa nebi vedel.

Romzi

@rsm, hvala za tole

Pozdrav,

mi lahko kakšen znalec komentira zajete podatke?
Malo se nagibam, da izmerjen tlak goriva preveč niha. Nisem pa ziher, ker ne vem kako točno in hitro naj bi sledil referečnim vrednostim...

Gledam npr. okrog 620 sekunde in naprej. Obrati se skoraj ne spreminjajo, airflow (MAF) tudi ne, samo tlak goriva leta gor/dol za 50 barov ...

rsm23

Kolikor se jaz zastopim, se mi zdijo izmerjene MAF vrednosti previsoke. Tam v prostem teku (pri 803rpm) bi morale biti vrednosti bolj v rangu okoli 280-300 mg/cp. Razlika v pritisku goriva pa tudi tam nekje +/- 10

Romzi

hmm, maš prav bolj kot guglam, bolj kaže na tvoje vrednosti v prostem teku.
To mi precej smrdi na težavo na EGR-u. Ga odklopim, pa bom videl če se vrednosti kaj spremenijo. Èe se ne, potem bi bilo za pogledat EGR?

rsm23

Hja težko kaj svetujem, ker pri meni je kako leto nazaj bil problem edino z MAF-om, kar se je manifestiralo v slabih pospeških oz. anemičnosti motorja do ca 2500 rpm.
Bom poiskal, če imam slučajno še od takrat shranjene meritve, pa pogledam kakšne so bile kaj vrednosti ostalih parametrov.

Romzi

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:
Hvala in še enkrat hvala, v pravo smer si me usmeril.....
Sem poskusil s priklapljanjem vakuuma na EGR in odklopom pa ni bilo razlike. Potem še potegnil vakuumsko cevko za reguliranje turbine in ugotovil da imam za EGR nikakav vakuum. Priklopil turbinski vakuum na EGR in voila, airflow je padel na cca. 220 mg/cp. Ko sem naprej preverjal cevke, sem prišel do zaključka, da mi pušča:
a) elektroventil ki proži ....hm kaj pa pravzaprav proži? Mogoče blow off ventil (a ni to nekaj kar naj bi omogočalo bolj mirno in prijetno ugašanje dizla?)
b) nekaj kar je proženo s strani srednjega elektroventila

Skratka, priklopil nazaj vakuum za turbino in EGR, tretjo cevko (ki zauga nekje v "prazno") pa zamašil, tako da srednji elektroventil tudi če dela - dela v prazno ....

Avto dela 200% bolje, še se sicer občasno pojavi zaganjanje, vendar v veliko milejši obliki, sicer je pa tako nekako "smoooth" za vozit. Prej nikoli tako v dobrem letu lastništva, grdo se je avto obnašal že odkar imam, vprašanje, kdaj je na tem avtu nazadnje delal EGR. Še malo pa bom začel javno šimfat čez tistega ki mi je avto prodal s kupom napak (sklopka, en feder sem dobil spredaj od xp, tale hec z EGR oz karkoli že je ta skriti porabnik vakuuma, ob nakupu ni bilo zraven homolgacijskega kartončka :argue1:, zadnjo premo še nekako požrem, ker itak prej ali slej pride do tega da razpade)...

Da skrajšam, je obnašanje tlaka goriva v redu (priponka) ali še enkrat pregledam konektor oz. še bolje ga kar izločim?

cikocx

Zanimivo, pravi majstri ste
Cx za zmeraj:BigThumbs:

Romzi

Mah če bi bil pravi majster, bi že zdavnaj rešil tole. BTW, tisto čudo, ki ji ne vem imena je menda "Air doser" oz. "EGR Throttle butterfly". Mi lahko nekdo po kmečko prosim razloži čemu točno služi in najpomembneje: a to rabim oz. se splača popravljat oz. iskat kaj je vzrok puščanja vakuuma ali ne?

rsm23

Ni problema, če lahko, rade volje pomagam.
Ja, tole z vakuumom sem pa malo pozabil. Lani, preden se je menjal MAF sem tudi jaz skakal okoli vakuum cevkic. Takrat sem ugotovil, da se delno losala cevka na vakuum pumpi.

Tale odstopanja tlaka se mi pa še zmeraj zdijo prevelika. Žal svojih starih meritev nimam več (vmes na novo namestil Diagbox).

Romzi

Evo, št. 12 na prvi sliki oz. št 17 na drugi, na tretji pa je posnetek kosa....

xpuser

Èist tak, a imaš občutek da zavore slabše primejo, da je pedal bolj trd.

Romzi

Ne, očitno ima vakuumski sistem dosti rezerve in relativno majhne luknjice na razdelilniku, da so ostali ssitemi še kot kaže zadovoljivo "napajani".

alesz

Citattisto čudo, ki ji ne vem imena je menda "Air doser" oz
Omejevalec pretoka zraka,ko nahitro spustiš plin ali pa ko zaustaviš avto ti ta zadeva dolno zapre dotok zraka v sesalne cevi,da vrtljaji hitreje padejo...........

Romzi

Se splača potem popravljat (menjat) ali je načeloma vseeno?
Lahko mogoče še komentiraš pripeto Excel datoteko glede tlaka goriva?
Kabel oz. konektor senzorja je pomoje ok, sem pa na spletu tudi zasledil, da imajo teli HDI-ji dokaj pogosto težave z regulatorjem tlaka (naj bi bil v regulatorju en tini-mini filterček oz mrežica, ki se utegne zabasat...).

Romzi

Ok, takole. Avto je sicer od zadnjega popravka nekoliko bolj uglajen, vendar to še vedno ni to. Enostavno je nadležno za vozit in pika.
Vem da je tudi tukaj gor par mojstrov, predvidevam da marsikdo zna marsikaj, nima pa firme da bi se tukaj javno izpostavljal .... torej, na zs sprejemam ponudbe za temeljit pregled oz. servis moje Xsare in morebitno odpravo nadležnega delovanja.