hdi cuka

Začel/a mirchi, Oktober 09, 2014, 09:46:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Danes sem Xsari povrnil električno gretje kabine, katero sem odklopil februarja zaradi prežganega kabla. Tega sem dane szamenjal z novim homemade.
Vse se da, če je enkrat dovolj mraz.
Naredil sem pa še modifikacijo ožičenja MAF senzorja, občutek imam da avto deluje bolj uglajeno, nisem pa ziher, lahko da je placebo efekt....
Tole, da ne pišem na dolgo in na široko:
http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/?t=69050

xpuser

Kaj pa tisto cukanje si dopravil, oz. si dobil koga?

Romzi

Zaenkrat nisem dobil junaka. Glede na izjave drugih lastnikov HDIjev se pa bojim da je malo po-svoje obnašanje kar normalno. Bom omenil ko bom peljal na redni servis (se mi ne da doma pod avtom valjat za zamenjavo olja). Zdaj edino kar je še, nisem peveril ali vsaj za probo zamenjal visokotlaænega senzorja in/ali regulatorja tlaka goriva.... Mogoče če ma Penzl kaj na zalogi da bi enkrat v lepem vremenu probal. Zajebat nimam kaj...

Romzi

Kaže da ni Placebo...
Avto je čisto drug. Cukanje se zaenkrat ni pojavilo, sem se prav trudil da bi ....

Romzi

Sem bi zadnjič prehiter. Kaže da je odklop akumulatorja pomagal za 2 do 3 dni, potem pa spet po starem. Kdo ma na lagerju za posodit regulator tlaka?
Citro koda je 1933 38 ....

Romzi

Se človeku včasih userje.... Dobil na probo nov senzor tlaka goriva, zamenjal, zaenkrat ne bom hvalil ker se pol lahko spet kaj pokvari. :bombs:

Je pa (bil) stari regulator brez zunanjega (večjega) O-ringa. Tanov ga ima, kaj, zakaj in kako - pojma nimam.....

altair123

Zakaj ne bi hvalil? Samo zarad hvale se pa res ne bo pokvarilo.
Le škoda je večja če se potem pokvari, ker moraš hvalo nazaj vzet. :) mal filozofije ne škodi

Romzi

Evo. Zato.
Ni nič drugače. Isto sranje. Edino dobro je, da me ne bo nič koštalo.
Sem v bližnji prihodnosti naročen na servis pa da vidimo kaj bo.

dami

Èe lahko še jaz malo filozofiram:
Ne se sekirat, dokler cuka še gre, ko nebo več cuka, ni rečeno da bo še šel....

Romzi

Možno je celo, da so samo nosilci motorja kaj pa vem.
V bližnji prihodnosti bo itak servis, pa se še to pogleda...

Romzi

Včeraj sem si sposodil vakuumski tester. Vsi trije elektroventili so zanič - puščajo pa ne bi smeli. Glede na to da sem enega že enkrat menjal za rabljenega, očitno ni druge kot da nabavim nove. Verjetno je odveč razlagat, da so dragi kot da so pozlačeni. Zelo močno sumim, da je tukaj vzrok "guncanja", če drugega ne, ima Ecu verjetno kar precej dela z reguliranjem lopatic na turbini (wastegate). Za začetek bom poskusil zamenjat vsaj turbinskega, EGR in Dozer zraka (EGR throttle butterfly) pa začasno izločit pa da vidimo situacijo. To mogoče tudi pojasni, zakaj je avto ob odklopu akumulatroja delal lepše - dokler se ni adaptiral na puščajoč(e) ventil(e).

Romzi

Juhu.
Nova elektroventila na turbini in na EGR-ju, dozer zraka je izločen. Še nikoli ni avto delal tako kot zdaj, tudi pod 1500 rpm dela povsem gladko - sicer nimam navade vozit s takimi obrati, vendar v kakih križiščih in dovozih skoraj ne gre drugače kot tako.

firbec

Torej je saga o cukanju končana? Lepo.

Kaj pa cenovno, kolk te je koštalo?

Romzi

Še nič, bo pa tam okrog 80€.
BTW: ti teh problemov nimaš, ker imaš 90KM različico in nima elektronskega krmiljenja turbine. Samo ne nek hebel, ki odpre wastegate, ko turbine doseže nek prednastavljen tlak.
Bi pa kaj rekel kakšno o serviserjih, pa raje ne bi - zgleda da eni ne opazijo ničesar, pa če se vozijo po treh kolesih....

firbec

Mehanikov skoraj ni več, so samo še monterji.
Menjaj vse po spisku, pa bo mogoče težava odpravljena. Da bi se pa mehanik poglobil
v težavo, to pa ne, stane, nima časa, avto je star, se ne splača, ...  Tisoč in en izgovor.

Malo me zanima to cukanje, ker se pri meni občasno pojavlja. Res enakomerna vožnja, neobremenjena mašina, pri okoli 1800 obratov.

Je pa zanimivo, da meni pomaga avtocesta. Po zadnjem tretmaju z vadenjem duše na AC, cukanja ni več, pa še poraba se zniža za dobre pol litra.