FAP filter-risck of filter blocking

Začel/a rokijez, Oktober 07, 2014, 05:52:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Odisej

Evo en update....

Včeraj sem bil pri lokalnem majstru (izpušni sistemi) in mi je rekel, da vzem filter ven in vgradi pregrade (da zaduši zvok) in to pride cca 100EUR, potem pa še "reprogramira" računalnik in to pride še dodatnih 250EUR.....skupaj 350EUR

A ni to vse malo smešno, na uradnem servisu pa brez popustov dobim novega, sicer ne original, za 400EUR z delom.

xpuser

Da je servisiranje sodobnega dizla drago ?

MSrougeZX

Reprogramira za 250eur....hahahhahaaha....smešen si če mu to plačaš...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Odisej

Ma ni šans....sej sem jim povedal da so smešni s tako ceno.

Sem že dogovorjen na drugem servisu, da mi ga spucajo za male pare....poročam!

Xandrej

Pa saj ste dovolj ''privarčevali'' da lahko 3 take filtre kupite.... Kake face. Vsi dizle ko pa je treba šraufat pa jokanje in to na vseh forumih. Nato pa še filtre ven pa se kadi za njimi ko za lokomotivami. Seveda vsi naredijo tehnične! :Hammer3:

xpuser

za 50e bo rajši okoli iskal neke bljižnice.

Odisej

Citat od: Xandrej;220659Pa saj ste dovolj ''privarčevali'' da lahko 3 take filtre kupite.... Kake face. Vsi dizle ko pa je treba šraufat pa jokanje in to na vseh forumih. Nato pa še filtre ven pa se kadi za njimi ko za lokomotivami. Seveda vsi naredijo tehnične! :Hammer3:

Zakaj bi dal 400EUR za nov filter, če ga lahko skoraj zastonj očistim?!?

Za tisti "privarčevani" denar grem pa raj na še en dopust al pa nekam uživat ;-)

Aja, dizla pa zato, ker se mi bistveno bolje pelje od bencinarja....

Pa smo zašli iz teme...bom zaključil.
Sporočim kako sem uštimal, da bo še kdo drug lahko in bo privarčevan denar lahko porabil za to da bo familijo peljal na morje v dizlu. :BigThumbs:

Odisej

Evo...filter očiščen, prepucan in namontiran nazaj. Stroški materiala 30EUR. Vse ostalo pa pač malo dela :-)
Avto se sedaj pelje recimo da kak % bolje, kar se pozna pri malo hitrejši odzivnosti pri dodajanju plina.

V bistvu sem naredil isto kar je povedal ppeterlin pred časom v tem postu...

ppeterlin

Zdravo,
pred nekaj dnevi sem bil na rednem servisu in sem rekel mehaniku da naj avto še na računalnik priklopi. Našel je napako P1435. glede na to da je prejšnji lastnik menjal tekočino pred 2 leti po mojem ni problem da bi je zmanjkalo.

Bom šel na Citroenov servis da preverijo v čem je problem.

Lp,
Peter

xpuser

Kakšen servis je tole da te pošlje na pooblaščenca.

ppeterlin

Zdravo,

Lokalni serviser ima univerzalen računalnik za vse znamke in ni uspel ponastaviti nastavitev fap sistema.  Nima lexie zato bom kar na pooblaščenca peljal 😉

Bishop

Tole najde stric google:

P1435 A/C Refrigerant temperature circuit Range/Performance / EDC15C2-Additive adding system. Faults additive accuracy.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

alesz

ena koda je citroenava druga je fiatova,kode se pri različnih znamkah ne ujemajo vedno.........................................http://obdii.pro/en/code/P1435

ppeterlin

Ja sej downloadal celo knjigico napak Citroena piše isto kot tukaj:
http://c4owners.org/plugins/forum/attachment/1/1360159175_1_FT179111_p1435.png

Mi je pa čudno ker meni ne sveti nič lučka SERVICE...

Sem pa nabavil tudi ta dodatek ki ga bom nalil predno grem na morje http://www.dpfproblems.eu/dpf_power-clean.html

ker na računalniku je pokazalo da je tudi 3. injektor očitno malo zapacan. Pa da mal spuca cel sistem...