FAP filter-risck of filter blocking

Začel/a rokijez, Oktober 07, 2014, 05:52:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Pa saj ti žere 3 litre pa si ja noter dobil s porabo madona kaj te je 350€ itak si prišparal. :BigThumbs:

touster

Sej sem napisal kako vozim. Samo sporočil sem, da je zdaj (zaenkrat) boljš. Bi pa res moral preračunat ali se mi je dizel splačal :). Vsaj tankat ni treba tolikokrat.
Pač citroeni so jajca, nemški avto pa delajo nafto/bencin.

Xandrej

Prav maš nemški pa francoski so meni vsi delai 10 litrov oz so jemali pa da se ubijem... Še turk doma jemlje 6 litrov ampak samo relacijsko!

altair123

Js bom tko rekel, na vsakih 100 tisoč km prihraniš z dizlom (na račun stroškov goriva) 2500€.

Èe misliš avto imet malo časa in jih menjaš pogosto, potem se dizel sigurno ne splača.
 Èe pa misliš avto vozit recimo tristo tisoč km je pa to 7500€ prihranka, kar pomeni da maš razliko v ceni motorja brez problema not, pa tud za kakšen fap filter se lahko na ta račun kupi.

ppeterlin

Evo, pa sem ga opral :D

Ker sem videl, da so vsi vijaki tako rjasti in zapečeni, da mi jih najverjetneje ne bo uspelo odviti, sem se oglasil na citroenu v Nm in nabavil vse 4 vijake, objemko in novo tesnilo... (34€)

Včeraj ko sem začel šraufat, so se slutnje uresničile :D uspel sem odšraufat 2 od 4 vijakov od tega mi je največ problemov delal eden, ki je bil tako zapečen v luknji da sem ga moral izvrtati da sem ga spravil ven. Objemko sem pa kar prežagal s fleksarco, saj se je samo zvijala...

Šel sem do soseda, ki ima industrijski kärcher in ga najprej temeljito opral z mrzlo vodo in nato še s paro... Na koncu je ostala na tleh zelo velika čisto črna luža kot da bi polil po tleh okoli 30l izrabljenega olja...

Zaenkrat se mi zdi, da avto malo bolj potegne, pa tudi ko sem spremljal trenutno porabo, je za kak liter manjša... bom napisal drug teden ko bom porabil cel tank če in kolikšna je razlika.

To je to... malo švica in prišparanih 120€: BigThumbs:

Na citroenu so mi namreč rekli da kemično čiščenje stane 150€

slika "potem" je bolj motna, ker mi je telefon crknil in je hči slikala z njenim :D

sl1

Namesto da si se toliko matral, bi z bormašino par večjih lukenj noter zvrtal, pol pa naj se zamaši, če se more. ;)

ppeterlin

hehe, to bom takrat, ko bo filter že preveč zapacan, da bi ga spucal :D

Wild_tornado

Mi smo odstranili FAP filter in zablindirali ERG ventil. Po pol leta se na avtu ne pozna čisto nič, vse beluje BP.  
Edino težav z tem nimamo več.
Tudi tehničen brez težav...

martinez66

Moj citroen ima 333000 km in mi je bil fap filter zabit do konca sem ga odpr in zvrta 10 lukenj v njega in sedaj že 1000km brez problema ne javi napak in tudi regeneracijo dela.

Odisej

mene pa zanima ali se na vožnji kaj pozna, da se bo filter čisto zapacal...ker na servisu mi je rekel da je 98% zapacan....pa da bo treba menjat....no od takrat sem naredil že 20.000km pa še vedno BP.
Kaj se splača, odpret in spucat, menjat ??

hahehihoh

Ma na servisih bi radi samo služili. Meni so na ssrvisu pred 17.000 km rekli da imam 87% zabasan filter in samo 0,3l aditiva in nisem nič menjal pa še kar dela brez opozoril!

xpuser

Ma kako vzdrževanje, to voziš dokler gre. :Hammer3:

Odisej

Citat od: xpuser;220416Ma kako vzdrževanje, to voziš dokler gre. :Hammer3:

sej to me zanima, ker ne bi mel pa ravno na dopustu kakšnih jajc :) da vem že prej da se nekaj dogaja.

xpuser

Odisej

Citat od: xpuser;220487Se boš mogoče peljal v mercedesu.

???