FAP filter-risck of filter blocking

Začel/a rokijez, Oktober 07, 2014, 05:52:42 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rokijez

Jutro
Imam c4 gp 1.6hdi 2008 letnik 185k km in mi ko zazenem motor napise risk of filter blocking ....
Na original servisu so rekli da je fab filter zabit in da ga je treba menjat pri privat racunalnicarju pa je reku da so grelna svecka zanic in da posledicno lahko zabije filter zato napise to napako svecke mam u planu menjat
filter sm meu zadnic vn in sem ga uprau pa niti ni bil zabit kej hudo
Je meu ze kdo take probleme in kako jih je resu?
Hvala

Kavka

Filter prepihaj na AC- vozi se v četrti kakih 10 km, seveda ko bo motor dovolj ogret, tako da boš imel visoke obrate, tam proti 4000, pa ni vrag da se ne spuca, če res ni preveč zapacan. Pa svečko zamenjaj seveda, če računalnik kaže napako.
Pa malo lepše piši, bo lažje brati :BigThumbs:

xpuser

Taprvi nauči se pisat, tadrugi svečke so 4 (štiri) in se jih menja v kompletu.

jumper1

Citat od: rokijez;191210Jutro
Imam c4 gp 1.6hdi 2008 letnik 185k km in mi ko zazenem motor napise risk of filter blocking ....
Na original servisu so rekli da je fab filter zabit in da ga je treba menjat pri privat racunalnicarju pa je reku da so grelna svecka zanic in da posledicno lahko zabije filter zato napise to napako svecke mam u planu menjat
filter sm meu zadnic vn in sem ga uprau pa niti ni bil zabit kej hudo
Je meu ze kdo take probleme in kako jih je resu?
Hvala

Zaradi grelnih svečk ti že ne bo fap filtra zabilo,prej je vzrok egr ventil.

xpuser

Diagnostika pa mehanik ki ve delat z njo.

Vlado333

Na testerju naj ti nekdo preveri diferencialni tlak, če je ta v mejah normale je s fap filtrom vse cool, sem pa skoraj prepričan, da je dosežen kilometerski prag v računalniku, ko naj bi se menjal fap filter. Zdravilo za ta "problem" je, da ti s testerjem samo, potrdi zamenjavo fap filtra in bo lučka ugasnila.

rokijez

Hvala vam za predloge bom zaceu preiskusat pa javim kk pa kej se bo dogajal.

jesenice

pozdravljeni,

pri pregledu z PC je filter 66% zabasan, pa tlak je serviser omenil. Ali se bo samodejno regeneriral? Probal sem voziti z 3000 obrati cca 30 min pa nič. Avto ima 165000 prevoženih.

Hvala za nasvete !

north

Èe ne izvede nekdo prisilne regeneracije filtra nebo nič FAP tekočine je še dost ?
Citroën - Creative Technology

Ubozic

Pozdravljeni.

Moj p4gp pa mi vsake toliko napiše Risk of particle filter clogging.
Lahko to kk elegantno rešim?

hvala za odgovor in lp.

Urban

veso

Poglej v to temo: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=12610.
Tam sem dal odgovor kar se je meni storilo za takšen primer.
LP

xpuser

In kaj se boste zdaj v stroške vrgli, nakup vinjete pa neki visoki obrati da se filter sčisti?

Dejte malo razmislit pred nakupom.

ppeterlin

Zdravo

glede na to, da ima avto 130000km in da vozim večino časa po lokalnih cestah zadnje čase vedno večkrat izpiše Risk of particulate filter cloging. Kakor sem prečekiral po internetu se da FAP filter demontirat in sprat s Kärcherjem. Glede na to da je FAP filter na C4 GP na dost dostopnem delu bi se ga kar lotil spucat in nato posušit v kaki pečici. Moram na kaj posebaj paziti?

Lp,
Peter

Citroenovc

A da bi mu pa privoščil 15min hitre vožnje po AC v malo ostrejšem režimu (magari v 3. ali 4. prestavi 4k rpm 10min) pa ne bi probal?

Meni se zdi, da ti bo vzelo to veliko manj časa, živcev in pa tudi, v končni fazi, manj nevarno za osebno zdravje bo, kot je neka samosolistična akcija snemanja FAP filtra, pranje, sušenje ipd.
OK

LP
Primož

touster

Jaz imam večinoma avtocestno vožnjo in mi to javi 2x na tank. Po ca 5 minutah pa lučka izgine. Pri delovanju motorja pa ne čutim razlik.

Jerovšek pravi, da bodo ob servisu spucali FAP in naj bi bilo ok. Preveril je tlak oz neki (nisem mehanik, pa sem pozabil) in da je še ok. Niso pa vsi FAP filtri taki za razstavit. Eni se dajo spucat, eni pa ne..