Punce so dobile spačka

Začel/a Čojko, September 30, 2014, 09:55:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Citat
CitatSem enkrat doživel, da je tip avto podstavil na ušesca, podložil pa, pazi to, z lesenimi klocni...Da je moj avto ga
In kako bi vi dvigali avto....?

CitatTole je bilo mišljeno v množini....les je mogoče mehkejši kot tista trda guma...

Jogador

Kolikor sem jaz delal v gumarski industriji smo avtomobile podlagali s podlogami iz trde gume na masivnejše dele avtomobila bolj proti notranjosti, večina ima itak označene oz očitno ojačane dele karoserije za ta namen. Jasno, vedno tudi ne gre, ampak potem uporabiš vsaj gumo, ne lesa...

Mogoče sem pa samo preveč picajzlast za svoje dobro =)

Bomo zamestili temo o lepem plurejčku, kriv sem pa jaz, bom sebe oklofutal.

Edit: @alesz sem prebral dodatek, tisti les, ki ga je imel tip za podstavke ni bil mehak, definitvno pa ne mehkejši od gume, ki smo jih tam uporabljali. Pa še tisto smo podstavili pod most oz primerno mesto.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

rsm23

Citat od: Jogador;193903Točno to, ta ušesa so namenjena premikanju avtov po produkcijski liniji v tovarni, pa recimo še za občasen dvig, če imaš gumidefekt, ampak tisto ne poškoduje nič, ker je samo del teže gor.
Ja, ušes so samo za po liniji, pa kot praviš za menjavo gume, ker itak takrat avto samo nagneš na stran (oz. ga privzdigneš) in je precej manj obremenitve kot pri celem dvigu.
Èe se pa celega dviguje, pa se da ponavadi roke dvigala dovolj iztegnit, da pridejo pod most.

gule

Samo pa eni res imajo utopijsko mnenje o avto dvigalih. Normalno, da se podtakne kamor se "stigne" in to je to...še posebej v dnevih menjave gum...

Tiki

Nekateri avtomobili (recimo megane l.00, fiat marea) nimajo drugih nameskih točk za dvigovanje razen tistih nesrečnih "ušes"...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Čojko

Ta Pluriel je prišel iz LJ in nato iz Kranja, kjer se je celo leto vozil. Za nas iz obale je to zelo rjav avto, kjer so avtomobili tudi po 11 letih še kot iz trgovine.
Ga bom ob priliki detaljneje poslikal, da vam pokažem vso rjavino,... hehe

Citroenovc

Citat od: Èojko;193934Za nas iz obale je to zelo rjav avto, kjer so avtomobili tudi po 11 letih še kot iz trgovine.

Razen če:
- nimajo smole, da jih poplavi visoka plima (vem kaj to pomeni za avto),
- ne rabijo met smole iz točke a, dovolj je, da so "bivajo" dokaj blizu obale pa jih počasi že naje sol - sploh če je kje načeta površinska zaščita.

Skratka - ni čisto tako.

//avti iz Idrije so tudi lahko uporabljani samo za relacije pa vemo kaj to pomeni, ane ;)....
OK

LP
Primož

Čojko

Tisto XM, ki si ga gledal je prišel iz Nemčije. Zato je bil tak kot je bil.

prlek

Meni trosi 1.6 sensodrive , enak pluriel 6,7 so pa samo relacije vsak dan 5km v sluzbo in nazaj. Ko gremo kam dlje pa med 6 in 6,3.

Čojko

Zadnje čase je ta Pluriel moje vsakdanje vozilo za v službo, sensodrive menjalnik odličen za ta namen oz. mestno drsanje, prestave so mi postale nepomembne, navadil sem se na njegovo pamet in dela ok, ne cuka, ipd. Morda bi ga bilo dobro nadgraditi in mu povedat naj menjuje v nekoliko višjih vrtljajih, saj ni dizel,... Deluje vse brezhibno, ko je dež priteče malenkost noter( kapljice, nič kritičnega), vendar tudi že vem kako bom to rešil. Najbolj me moti trdo vzmetenje v kombinaciji z kratko nerodno razdaljo in ko grem čez luknje, razne jaške me tako pretrese, da sem zjutraj zmanjšal dozo kave,...

še nekaj obljubljenih :take_picture:

boklavdi

Citat od: Èojko;193934Ta Pluriel je prišel iz LJ in nato iz Kranja, kjer se je celo leto vozil. Za nas iz obale je to zelo rjav avto, kjer so avtomobili tudi po 11 letih še kot iz trgovine.
Ga bom ob priliki detaljneje poslikal, da vam pokažem vso rjavino,... hehe

Kaj pa Krown zaščita.....sori, če si že pisal,...ne sledim celotne teme.

Lp B

p.s. jaz sem se za mojega Twingeca odločil in ga peljem v ponedeljek v Škofjo loko

Čojko

Ne, ta ne potrebuje zaščite. Je zdrav, pa je prišel iz celine. še iz dobrih predkriznih časov. Sedaj pa bo na obali, kjer praktično ni soli.

zlikovski

Jaz bi vseeno stisnil v njega krown, teh nekaj evrčkov in eno uro dela pa ni omembe vredno.

dbostjan

Tudi jaz tako mislim, če že ne zaradi rje pa zato, da se namažejo vijaki in mehanizmi, ki drugače niso dostopni. Avto je čudovit in verjamem, da bo potem še boljši...

zlikovski