Punce so dobile spačka

Začel/a Čojko, September 30, 2014, 09:55:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Lep je, čestitam. Kolikor te poznam, bo čez čas še lepši. Pa takrat še kake slike od blizu :emot77:

Okoli bajte (tudi lepa) imaš pa prav lepo okolico :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Srečno vožnjo :BigThumbs:!

Se pa strinjam z X-om, obstajajo posebni preparati za to, vprašaj Mezyja s čem maže streho od svoje druge ljubezni ;).

Upam da je tale diht, ker sem slišal na servisu da nekaterih Plurielov do boga niso mogli zatesniti, vsekakor ne dvomim da boš tudi to uredil.

:emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Hvala vam za pohvale in dobre želje.

Avto je bil negovan, mazan ipd., vendar ne čisto povsod, zato sem šel v lekarno po dva deci glicerina za 6 EUR (stara šola vzdrževanja) in na debelo vse namazal, kar sem našel gumjastega, da se dobro vpije. Streha pa je že sedaj dobro zaščitena in trenutno ne potrebuje ničesar več.

Bodo pa tudi detaljnejše slike bolj od blizu, vendar zaenkrat še nisem imel časa dobro poslikat avta.

gule

Ja Èojko, če res imaš denarja viška, boš šel neke brendirane preparate kupovat, ki pa so vsi na bazi glicerina..., pa boš namesto 6 dal 20 in več eur...

Glicerin podpiram 100%, ga tudi sam uporabljam in je najboljša stvar za gumo na avtu...

Drugače, pa ta 1.6 motor sploh ni slab...je verjetno najboljši PSA bencinar v tej kubikaži...

Xandrej

Glej prijatelj teh ciničnih postov ki jih pišete v vskai faking temi že itak marsikdo prezira.

Èe pa le idi v trgovino pa najdi najbolj poceni zadevo rec. od armor all gel za nego pnevmatike pa speri avto pa namaži na eni strani eno gumo z glycerinom eno gumo pa z gelom pa da boš mogoče z dokazilom videl, da je glycerin zadeva ki se bo iz gume sprala ob dežju nakar bo tista namazana z najtabolj poceni gelom ostala namazana še en čas še mogoče 2-3 pranjih vozila.

Seveda pa če je glycerin najboljša zadeva zate pa tudi to trditev podpiram v 100%

gule

Osebno vsako zimo kupim glicerin v lekarni in ga uporabljam za kedere na avtu, se je odlično pokazal. Danes operem avto in namažem vse gume okoli vrat in prtljažnika, pa tudi če je čez noč debeli minus, zjutraj odprem normalno vrata. Sem uporabljal tudi neke brendirane zadeve in so se popolnoma enako obnesle, le da so lagano odišavljene in da so večkrat dražje, pa da veeelikoo manj pride količinsko zadeve. Samo to sem hotel reči in nič drugega, oziroma zakaj plačati več in dobiti manj?

Pa lep pozdrav

garac

@xandrej, pa si sploh kraj poskusil z glicerinom, da nisi ti pomešal to z silikonom?
@čojko, namaži, ne moreš falit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Glycerin sem jaz uporabljal dolgo dolgo nazaj saj mi je tašča farmacevt pa tega lahko dobim kolko češ. Problem glycerina je da se z vodo dokaj hitro spere. Napram drugim žaubam. Rec sem gume včasih z glycerinom mazal pa to je samo dol padlo. Sedaj uporabljam gel za nego pnevmatik. Pa to namažem tu in tam ker je še od prej zadeva gor. Tudi ko spereš avto. rec. včeraj sem ga spral pa pošprical felne z sprejom za šiščenje feln pa je guma ostala namazana. Gre pa se za poceni zadevo glede na to, da to imava s fotrom eno leto če še ne kje več za 3 avtomobile.

Sem pa res dolgo nazaj uporabljal glycerin ker druga pametnega ni blo. Ampak gremo naprej tehnika, kemija, gifti grejo naprej in mi z vami! ;)

gule

Zdaj, ko malo razmislim je Pluriel pravi Citroen...mogoče eden od zadnjih novejših. Namreč ima svašta vgrajeno(streha, menjalnik senso drive ipd), vse revolucionarno. Po drugi strani, pa vse to šteka, pušča dela probleme...tako, kot vedno pri Citroenu...

Vsekakor razumljiva izbira...

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

To kar Xandrej predlaga sem tudi sam po nasvetu trgovca kupil pred cca. enim tednom, vendar nisem še preizkusil. Baje da je super stvar in da imaš za zelo dolgo časa.

@Gule, to si zelo dobro napisal. Do zdaj ta Pluriel ni delal problemov in upam, da jih tudi v naprej ne bo bistveno več kot se pričakuje za 11 let star avto z malo kilometri.

@mirchi, jbg,... življenje je en sam kompromis.

V glavnem zamenjano je podnožje varovalke za ventilacijo na BSI enoti, ki se je čisto stopilo. Strošek popravila je bil zanemarljiv kolikor stane BSI, ki se ga v takih primerih  zamenja in na novo naloži ves program avta. Še dobro da obstajajo še vedno električisti, ki znajo cinit dvojne spoje, imajo kakšne stare kose doma, ipd.
Novo je tudi stikalo za rikverc prestavo, ki kot zanimivost stane originalno na Citroenu po redni ceni manj, kot ga dobiš od konkurence s popustom.

Čojko

Porabili smo prvi tank bencina - poraba 9,1 oz. je približno tako žejen kot GS
Na menjalnik se še navajam - res me moti ko tako hitro menjuje navzgor. Se pelješ po mestu po ravnem malo nad 50 in je že v 5 prestavi :breaking_pc: Ali morda kdo ve če se lahko to kako preprogramira?
Imam še za rešiti zadnjo levo luč, kjer je malo odstopila zgornja plastika in pušča vodo. Pa malo pušča tudi med vožnjo v dežju na A stebričku.
Pravi Citron!

dvorjan

Citat od: Èojko;191677Ali morda kdo ve če se lahko to kako preprogramira?

Ne vem, ce se to preprogramira na uradnem servisu ...

Lahko pa poskusas z razlicnimi stili voznje. Mogoce bo ob malo bolj odlocnem pospesevanju menil, da je v "sportnem nacinu", pa ne bo tako hitro menjal ... Vsaj do zelene hitrosti, potem bo zbil na minimalne obrate ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Da ni tvoja danes klicala mojga mehanika?  Je reku da je gospa klicala, da ima pol Pluriela v vodi, desna stran :)

Čojko

Ne, je bil suh razen pri jutranji vožnji v službo v nalivu je malo pri obeh vratih nad ogledalom pokapljalo.
Pongrac?