Nakup C5 letnik 2011

Začel/a sulicar, September 07, 2014, 11:08:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Ok sem pred nakupom novega C5 MKIII,ker nam je MKI odslužila svoje ...zagledali smo se predvsem na 2.0hdi karavan exlusive oprema(predvsem zaradi hidravlike,bixenon,navigacija,memory sedeži)po možnosti avtomatski menjalnik.Zanima me pa:
-kakšen je motor 2.0hdi 120kw?
-a se hidravlika kaj kvari(ker na MKI je nisem niti pipnil pri 365000km)?
-kako prepoznaš da ima memory sedeže,ker na vseh slikah se ne vidi vsega in nimajo vsi vsega obkljukanega(a je mogoče 1,2 in M na vratih?)in ali je to že v opremi exlusive?
-kako je z avtomatskim menjalnikom se kvarijo so dobri ali raje ročnega?
-kako je s sklopko?
-kakšne tovarniške napake imajo letniki 2011?
-kakšno je vzdrževanje napram C5 MKI(filtri,olje itd.)?
-ker smo omejeni moramo vzeti na lizing tako,da verjetno avto iz uvoza..katere dilerje priporočate in katerih se obvezno izogibati?

Vem,da boste zagovarjali avte kupljene pri nas,ampak sem imel tega tudi iz uvoza in mi je služil 8 let(300000km) brez večjih problemov,pa še take opreme ni pri nas oz. jo zelo težko dobiš za normalno ceno.Vidim,da je par dilerjev,ki ti nudijo garancijo,predvsem hvalijo enega iz Slov.Bistrice...

LP

xpuser

kaj naj rečem, imaš kup tem o zadnji seriji beri in se čudi

sam bi šel tega pogledat in zraven pogledal koliko so bili redni in izredni servisi
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8817294&show=1&avto=

sulicar

Ta ni kar iščem....vem,da je polno tem o tej seriji...mene izrecno zanima od letnika 2011 in ta nov 120KW motor!

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

sulicar

Ja vem pa powera tudi,ta da garancijo na vse avtomobile...rad bi če še mi odgovorite na ostala vprašanja,saj sem se full zagrel za ta avto,pa še rabim ga nujno saj sem trenutno  brez...

DejanO

alesz

CitatJa vem pa powera tudi,ta da garancijo na vse avtomobile
Mislim da ne......ti ljudje imajo zavarovano to pri zavarovalnici,zavarovalnica je tista ki potem to izplačuje.Pri vsaki zavarovalnici je drobni tisk......bognedaj da je pa še zavarovalnica italijanska in avto zavarovan peko italijanskega dilerja,naš diler za katerega trdite da ima celo dvorišče vozil,je pa franšiza.....

sulicar

andraž

Pri vseh teh zavarovalnicah je vedno nujno, da tekst zavarovanja in pogoje prebere nekdo, ki se v to res spozna. Marsikaj krasno zgleda, ko pa je treba izplačati znesek se pa zelooo zatakne.

sulicar

Vse super,ampak mene še vedno zanima kako je s temi 120 kw motorji!In če bi mi lahko kdo odgovoril na moja vprašanja...ker večina tem je za 140 konjske motorje in starejše letnike...aja pa danes sem gledal par c5 z navigacijami in sem opazil zelo slabo stanje zaslona=-O

StefZ

Zdravo!

Bom jaz na kratko odgovoril. Pri uvozu je vedno gambling - tako kot pri igrah na srečo. Lahko dobiš ali pa izgubiš... Toliko kot so ti iz uvoza cenenjši od npr. slovenskih si spravi v štumf in imej na stran za popravila (pa upaj da bo dovolj). Isto se ti načeloma lahko zgodi s slovenskim avtom.... Ampak nakup rabljenega je vedno loterija :)
Moj je tudi iz uvoza trenutno naj bi imel (poudarjam naj) cca 170000 in zaenkrat nič

- Motor:
Gre za nadgradnjo starega 2.0 hdi. Isti je pri Peugotu, Fordu. Testi ga kar hvalijo in naj bi imel celo manjšo porabo kot 140 konjski ker lažje premika vso težo. Je gor kar nekaj uporabnikov s tem motorjem - bo kdo ki ima to verzijo povedal kaj več.

- Hidravlika
Isto obstaja možnost da cilindri začnejo solziti, puščati,...

-Memory sedeži
Imajo vsi exclusivi - če ima na vratih tipke je to to

-Sklopka
Je pri 163 konjskem druga in ni več problematična

-Avtomatski menjalnik.
gre za klasični avtomatik, ki naj bi ob rednem vzdrževanju (ki ga po servisni ni :) ) deloval brezhibno. Je pa spet gambling z uvozom in elektroniko....

-Kakšne tovarniške napake imajo letniki 2011?
Hladilnik klime so menda prestavili tako da je ok. Ostajajo idiotski omejevalci in še kaj....

-Kakšno je vzdrževanje napram C5 MKI(filtri,olje itd.)?
Ne bi vedel ampak predvidevam da je olje, filtri,.... isto

- o spraskanih zaslonih je tudi že tema, težavah s amortizerji tudi, stroških servisev tudi, težavah z avtomatskim menjalnikom tudi, pa še kaj se najde....

Evo. Na kratko. Drugače pa si vzami čas in prelistaj c5 III temo - vsega ti nihče ne bo in ne more še 1x napisati.

LP

sulicar

To pa je že malo boljše:-P  hvala!Ja saj se zavedam da je nakup rabljenega loterija,ampak koliko berem ta forum je največ problemov z novimi kupljenih pri nas....

Prosurfer

Za l. 2011 ne vem, lahko pa povem kaj glede l. 2013 120 kW HDi Excl. avtomatik po dobrem letu lastništva).

Kaj pa te konkretno zanima?

-kakšen je motor 2.0hdi 120kw? Motor je OK. Èe iščeš avtomatika, manjše izbire itak ni, za večjega pa ni prave potrebe. Je optimum pri avtomatiku in maksimum pri ročnem (razen če bi metal denar skozi okno in rabil raketo).
-a se hidravlika kaj kvari(ker na MKI je nisem niti pipnil pri 365000km)? Do zdaj se ni kvarila, niti na prejšnjem C5 II v 8 letih. Nič vzdrževanja. Lahko pa naletiš na mino, tako kot povsod.
-kako prepoznaš da ima memory sedeže,ker na vseh slikah se ne vidi vsega in nimajo vsi vsega obkljukanega(a je mogoče 1,2 in M na vratih?)in ali je to že v opremi exlusive? Stikala 1,2,M na vratih so pravi pokazatelj, to je zagotovo že v Exclusive. Imam sive usnjene, ki so manj školjkasti in bi še 1x izbral enake.
-kako je z avtomatskim menjalnikom se kvarijo so dobri ali raje ročnega? Velika dilema, sem bil sam pred njo in sem še zdaj (ročni menjalnik je vseeno bolj živahen, ampak večino časa imam raje udobje avtomatika). Poskusi, kaj ti je všeč. Kvari se ziher bolj redko kot ročni (kjer so bile težave sklopko), ampak takrat stane servis malo več. Sicer pa je zato malo bolj zaspan motor in 10-15% večja poraba, imaš pa desno roko (in levo nogo) na voljo za kaj drugega... ;)
-kako je s sklopko? Ne bi vedel, moj je nima (ziher ne bo drsela kot pri prejšnjem C5 II).
-kakšne tovarniške napake imajo letniki 2011? Imam 2013, ne vem. Vsekakor pa je napaka manj prostora kot v C5 I in C5 II.
-kakšno je vzdrževanje napram C5 MKI(filtri,olje itd.)? Enako oz. zelo podobno.
-ker smo omejeni moramo vzeti na lizing tako,da verjetno avto iz uvoza..katere dilerje priporočate in katerih se obvezno izogibati? Dilerji so vsi lisjaki, nikoli ne prodajajo dobrih avtov (ker so predragi), ampak tiste, pri katerih se največ zasluži (enako oba prej navedena).