Katerega kupiti

Začel/a andraž, Junij 30, 2014, 06:46:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Kaj od motorizacije pri C5 je najbolj ok? Mislim na motor 1,6 ali 2,0, ter pri 1,6 motorju možnost 5 ali 6 stopenjskega menjalnika. Kaj je najbolje v smislu karakteristike/cena/vzdržljivost/cena servisov za popolnoma povprečnega porabnika, ki misli imeti avto vsaj do 250000 km.

dvorjan

2.0 HDI, ni debate. Po moznosti 164 KM razlicica ali pa avtomatik.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

antasi

Osnovnega 1.6 hdi po možnosti brez hidravlike..

Kdo kupuje? Ti ali kdo drug. Je že imel kaj podobnega?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Citat od: andraž;186062Kaj od motorizacije pri C5 je najbolj ok? Mislim na motor 1,6 ali 2,0, ter pri 1,6 motorju možnost 5 ali 6 stopenjskega menjalnika. Kaj je najbolje v smislu karakteristike/cena/vzdržljivost/cena servisov za popolnoma povprečnega porabnika, ki misli imeti avto vsaj do 250000 km.

2.0 HDI 164 KM in AUTOMATIK!

andraž

Ne kupujem jaz, kupuje prijatelj, ki še ni imel Citroena, mu je pa C5 zelo všeč in bi ga imel. Ima proračun tja do 20000, je že hodil okoli in gledal 1,6 motor z 5 stopenjskim menjalnikom, tendance oprema, ki bi stal toliko. Ni pa zahteven uporabnik.

dvorjan

Citat od: andraž;186088Ne kupujem jaz, kupuje prijatelj, ki še ni imel Citroena, mu je pa C5 zelo všeč in bi ga imel. Ima proračun tja do 20000, je že hodil okoli in gledal 1,6 motor z 5 stopenjskim menjalnikom, tendance oprema, ki bi stal toliko. Ni pa zahteven uporabnik.

Pa ne bo dal 20 jurjev za podhranjen motor in 5-stopenjski menjalnik v letu 2014?! Menda ja ima kaj pameti. Avto ima 1,6 tone, ko se vanj vsedejo stirje pa je natankan pa preko dve toni. In pri 1,6 dizlu je dinamika takega vozila, hja, podpovprecna, da ne bo prehud pridevnik.

Sam zagovarjam tezo, da mora biti motor kos avtomobilu, ta pa mora imeti tudi kaj opreme (za udobje, razvajanje, se posebej avto ranga C5). Pa ceprav zato kupis leto ali dve starega namesto novega ...

Lovro

Verjetno je bolje vsaj 2.0 HDI.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

1.4 Hdi se nea da dobit? Pa kak pa to leti!

:Hammer3:

Še enkrat bom rekel kot pravi dvorjar. 1.6 Hdi za C5 NI vredu pa da se vsi tukaj na glavo postavite. Premalo v vseh pogledih tudi še ste 90 letni ata... Dvorjan je te besede malo zavil v folijo!

visar

če se pogovarjate o 1,6 e-HDi ju in živi oziroma se veliko vozi v mestu je avto zelo dober. Poraba je nizka (seveda po nekaj kilometrih ko se prične ugašati) in več kot zadosti močan.

Avtomobil me je zelo navdušil saj tudi potegne razmeroma dobro.... skratka v mestu je doma.

Drugače pa raje ostanem na mojem 2.0 HDI ju, saj so daljše vožnje z njim prava fantazija.

Idealno bi bilo 2.0 eHDI :-)
______/\\______
______/\\______

Dr. MadMan

2.0 HDi z avtomatikom ali pa ročnim kar mu je ljubše sam 1.6 kot je reku Adrej je samo za truge vozit po pokopališču.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Jogador

Sem vozil 2.0 HDI 164 z avtomatikom in ročnim, pa se mi je zdelo dovolj za tolikšen (tako težak) avto, 1.6 je mlinček, sploh če ga še naložiš.
Meni je sicer bil bolj všeč ročni menjalnik.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Zeko124

Kolikor se spomnim prakse pri Jerovšku je bila takrat na voljo popolnoma nova limuzina, 2.0 HDi in z exclusive opremo (resda brez navi paketa) za 24.000, a 1.6 brez hidravlike res stane le borih 4k manj?

Meni se tudi zdi 1.6 HDi premalo za tak avto, kvečjemu za skakat po mestu, na avtocesti pa hitro vidiš da je 2.0 HDi precej bolj suveren. Naslednji preskok pa je seveda V6 Hdi... ;)

Tudi malo dvomim da je 1.6 HDi overall kaj dosti cenejši za vzdrževanje in vožnjo od 2.0 HDi. Nekje dobiš, nekje zgubiš.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Doma imam Fiat Bravo 1.4 (90KS) kupljen NOV, star 3 leta z 40K prevoženimi. In isti čas kupljen Bravo 1.4TJet (120KS) kupljen NOV star 3 leta prevoženih 14K kilometrov od tašče... Pa to je kot noč pa dan. Turbak gre ko svinja pa žere manj kot pa najin tamali 90 konjski ki pa res dobesedno ne gre nikamor. Breg čustiš ko ga še sploh ni tak, da je prava žalost. Moja pravi, da je vredu jaz pa noter znorim. Ko se pelješ pa daš gas se dobesedno ne zgodi nisto nič kaj šele ko moja premore klimo vklopit te pa itak adijo... Da ne govorim o turbaku kako lepo gre da nemoreš vrjet. Sem pa zadnjič vozil Gulietto z 170 KS bencinarja turbaku to pa je že napol raketa! :BigThumbs:

andraž

Malo sem pregledal ponudbo. Dobi se tudi 2,0 140 KM za 19900. Tendance. Je ta motor ok? Kaj pa sklopke so še problematične?

dvorjan

A pa 20k je fiksna meja ali se lahko pogleda tudi kakega Excluziva za kakega tisocaka vec? =)