Katerega kupiti

Začel/a andraž, Junij 30, 2014, 06:46:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Da tema ne zaide - vprasanje je bilo glede priporocila motorizacije in opreme v novem C5.

Vsi, ki se pocutite uzaljeni ali napadeni s pojasnili in utemeljitvami, zakaj se pri nakupu prakticno kateregakoli avtomobila izogniti vstopni motorizaciji (in opremi), se lahko pomirite. Vsak pac vozi, kar misli, da je zanj primerno.

Jaz samo izrazam svoje prepricanje, da podhranjen motor ne prispeva k zadovoljstvu v voznji. Vse se pac ne meri samo skozi porabljene litre in decilitre goriva, ali pac?

Lahko pa bi vprasali za mnenje se kaksnega serviserja - sam menim, da motor 2.0 HDI do 250.000 km (okviren cilj nakupovalca) ustvari manj stroškov kot 1.6 HDI z vidika rednih in izrednih servisov.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Èe ni C5 vsaj z 136 konji je poraz... In je zato je forum, da se pove nekomu je 1.6Hdi dovolj ker pač gleda vseskupaj skozi denar oz pač ne ve kako zgleda če imaš več konjev pod haubo.. nekomu pač ni. In meni je še 3.0Hdi premalo pa ne norim po cesti... Žal tak pač je... Sedaj imam avto ki ima pri avt. menjaliku 6.5s 0-100 pa če bi se dalo bi imel hitrejšega ampak kaj češ... Vsakemu svoje in tukaj se nebo prišlo do konca. Vsak si naj kupi kaj si želi in debate, kire gume kiri motor itd itd... ne pridejo nikamor...

Včeraj sem peljal taščin avto 200 km pa to je poezija pa je identičen avto kot gs ima moja pupa samo, da je naš 1.4 oni pa 1.4Turbo pa da ne govorim, da turbak pije manj... :BigThumbs:

andraž

Odločitev je padla, bo 2,0 z 140 KM in Tendance opremo, ki je v neki akciji malo pod 20000.

Čojko

Optimum nakup bi lahko temu rekli. Pa bo imel hidravliko? Navaden al karavan?
Meni je navaden bistveno bolj všeč, samo kaj ko so sfalili tista 5 vrata - lahko bi bila dvojna, kot limuzina, ali kot dvižna 5 vrata. Od GSA naprej so jih imeli v tem razredu 30 let, potem pa gredo to zaje**

@andrej, ko boš imel dva mulca pa en kup njihove obvezne krame boš najbrž čisto drugače razmišljal o vseh teh konjih in o avtu nasplošno. 110 KM je imela xantia, pa C5 MK 1 kot najbolj množično konjenico,... Turbo oz njegov navor v nizkih vrtljajih pa itak potrebuje cca. 1/3 manj konjev manj za iste performanse prožnosti vožnje.

andraž

Za hidravliko ne vem če je zraven. Je pa karavan.

dvorjan

@Cojko:
C5 mkI je pa tudi imel 300 kilogramov suhe teze manj kot pa C5 mkIII. V razmislek.

andraž

Sem preveril, nima hidravlike

Xandrej

Citat od: Èojko;186451@andrej, ko boš imel dva mulca pa en kup njihove obvezne krame boš najbrž čisto drugače razmišljal o vseh teh konjih in o avtu nasplošno. 110 KM je imela xantia, pa C5 MK 1 kot najbolj množično konjenico,... Turbo oz njegov navor v nizkih vrtljajih pa itak potrebuje cca. 1/3 manj konjev manj za iste performanse prožnosti vožnje.

Glej kot sem napisal nikoli nebo to debata ki bi pripeljala do konca. Še enkrat ne norim po cestah kot vedo vsi ki me poznajo tu pa tam pritisnem to je res ampak nekoga ki je pred mano se rad čimprej rešim. Kot pravi vsakemu svoje. Tudi prijatelj je zdaj kupil Insignio dizla z 170 konji, hodi v italijo pa mu avto pije z 2 odrasla in 2 otroka 6 litrov pa se peljae kot car pa ko je treba pritisne če ne pa aut. pa ta motor je vrhunska zadeva... Glej kakorkoli. :BigThumbs:

drmare

Fantje, vsi imate po svoje prav ampak avto je ena sama tuga.......probaj motor, ki špricne 3 do sto, nato se pa pelji z avtom..........zame je avto 1,6 too much! Motor YamahaFJR 1300 pa 145km.......raketa! Sva bestiča 11 let, 100000km, duša zadovoljena...   :)

Vsak svoje jetra hvali....

Xandrej

Citat od: drmare;186501Vsak svoje jetra hvali....

No eto :BigThumbs:

dvorjan

@drmare: Probaj ti tekmovalni gokart, ki ima 2 sekundi do 100 km/h. Imas se malo rezerve. Ceprav priznam - bolj me je bilo strah na tekmovalnem Kawasakiju, sem le bolj doma na stirih kolesih. =)

andraž

Kam smo zašli iz teme, ko me je zanimalo samo kateri motor je najprimernejši v C5 tourerju...

drmare

Citat od: andraž;186521Kam smo zašli iz teme, ko me je zanimalo samo kateri motor je najprimernejši v C5 tourerju...

Na to vprašanje si moraš odgovoriti sam......vse je odvisno od tvojega karakterja, ki ga imaš, načina tvoje vožnje  in od debeline denarnice, mnenja ostalih na forumu so samo odraz njihovih osebnosti.......odloči se sam! Iz odgovorov lahko izluščiš kdo ima težko nogo za volanom in nima nikoli dovolj konjev in tak ti bo svetoval 2,0 in 160KM, njegovo nasprotje, umirjen, skuliran  - takšen bo zadovoljen z 1,6.........vsak prodaja svoje, vozi pa tisto, kar si lahko kupi

Glede mehanike pa, če boš imel srečo ne bo okvar.......ampak ti kupuješ Citroena! Inženirji so skonstruirali vèč opcij ravno zaradi teh dejavnikov......ja hudič je če je preveč izbire.:Red-Wink:

LP Mare

skrt3

Mi smo kupili C5 II break, motor 1.6, nekaj čez 220.000 kilometrov

Uvožen iz Francije, nato je služil za razvoz otrok, vozila ga je ženska.
Zdaj ga vozi več al manj moja žena: vrtec, otroci, plaža, služba, med vikendom se vozimo vsi skupaj. Dnevne relacije 20km+30km.
Žena pravi, da pogreša 6. prestavo (ki je, sicer, tudi prej nikoli nismo imeli), ker je v peti prestavi nekoliko glasen in nekoliko višji obrati, oba sva pač vajena voziti v nižjih obratih.
Glede na to, da imamo avtoceste skoraj nič, se tolažim, da bomo preživeli tudi brez šeste prestave.
Eno uro pred nakupom tega 1.6 sva gledala 2.2 varianto. Èe bi bil tako lep, vzdrževan in ohranjen kot ta 1.6, bi ga takoj kupila. Zavarovanje, poraba in ostalo ni imelo nobene veze.
Sva pa bila zapaljena za nakup, precej časa odlašala v pričakovanju "pametne izbire" in nato končno kupila, čeprav 1.6.
Zmagali so predvsem dejavniki:
citroen
break
udobje
servisiral jerovšek
ohranjenost

Naše potrebe povsem zadovoljuje. Pa tudi avto ali dva lahko prehitiš :)
Nismo pa nikoli imeli raket:
spaček
ami
xsara 1.8 16V
berlingo 1.6 hdi
xsara 1.6
berlingo 2.0 hdi
xantia 1.8 16V

drmare

Citat od: dvorjan;186511@drmare: Probaj ti tekmovalni gokart, ki ima 2 sekundi do 100 km/h. Imas se malo rezerve. Ceprav priznam - bolj me je bilo strah na tekmovalnem Kawasakiju, sem le bolj doma na stirih kolesih. =)

Sekunda sem ali tja ni bistvena.... važno je, da občutiš, doživiš tak  pospešek, žal pri avtu tega ni....vsaj za navadne smrtnike!