Katerega kupiti

Začel/a andraž, Junij 30, 2014, 06:46:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

@ andraž

S sklopkami in vztrajniki pri 2.0HDI od letnika 2012 naprej, ni več problemov.

šofer

Citat od: Vlado333;186185@ andraž

S sklopkami in vztrajniki pri 2.0HDI od letnika 2012 naprej, ni več problemov.
Torej če je izdelan po 1.1.2012 problemov s sklopko pri 103 kw, 2.0 hdi ni več?
Kako pa je z modelom 100 kw (136KM), 2.0 hdi, letnik 2008? So morda kakšne razlike?

Vlado333

Od organizacijske številke 12775 dalje, so vztrajniki in sklopke od močnejšega brata (160ks) in posledično ni več problemov. (zaenkrat :)  )

Datumsko pa žal ne vem kdaj se je ORG 12775 "pojavila".

ModelJT

ORGA 12775 je bila na 31.10.2011.
[SIGPIC][/SIGPIC]

pixxel

:BigThumbs:1.6 hdi prav lepo vlece
5 oseb nalozen klima na morje in nazaj poraba 5,3l na 100km
vozil po avtocesti od 120 do 150km na uro
regionalne po omejitvi
 ne vidim podhranjenosti
odvisno kaj si kdo zeli
ce bi kupoval bi se enkrat isto

dvorjan

Jah, ko je treba pa na regionalki na hitro prehiteti avto ali dva (kaj sele tri ali vec), ti pa 1.6 HDI in 112/115 konjev nic kaj dosti ne pomaga ... Kljucna razlika med motorji vecjih prostornin je v pospeskih - kdor trdi, da ti v prometu niso pomembni, laze sam sebi ali pa je res nezahteven voznik.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

GSclub

lahko pa obrneš tudi drugače - ga (jih) je res nujno treba na hitro prehiteti?

MaGo5

Èe imaš pri c5 malo manj konjev pod ritjo se pač prilagodiš in ne siliš v neko situacijo  prehitevanja več vozil hkrati. Vzameš v zakup da si na cilju pač nekaj trenutkov kasneje. Kar pa ne pomeni, da tudi jaz ne bi imel kaj močnejšega. Biturbo mora biti žvau :AngelPray:

dvorjan

Ce vam je cilj v zivljenju samo sparati in se odrekati ter slediti drugim pocasnim udelezencem v prometu, potem so vstopne motorizacije avtomobilov za vas. Ostali pa raje vozimo modele, ki niso "dinamicno izzvani".

Zeko124

Je reku dec, ki fura 2CV6 :D.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Citat od: Zeko124;186375Je reku dec, ki fura 2CV6 :D.

Tako. :emot179:

Preostalih 99% casa pa avtomobile z vec kot 150 konji ... S tem da tudi s spackom nisem prakticno nikoli najpocasnejsi na cesti - kako ironicno ...

Dr. MadMan

Dobra izbira besed "dinamično izzvani" ;-)
Osebno raje vozim močnejšo motorizacijo pa ne da bi norel po cesti ampak zato, da kadar je treba stopiti na plin imaš vsaj nekaj rezerve po dpokrovom.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

pixxel

:funny34d:ja da prehitis tri vozila hkrati

ModelJT

Dvorjan saj tri ali več sploh ne smeš prehitevati. :) Jaz se z AXom, ki ima 50KM čisto fajn vozim. Malo kuri, zavarovanje je skoraj najcenejše in cestnina je najcenejša, 5 ljudi tudi lahko pele malo bolj počasi ampak gre, če sem sam v njem se mi vozniki še umikajo včasih, prehitevati se tudi da zelo normalno pri nižjih hitrostih, pri višjih pa tudi ni preveč drugače, samo malo moraš dlje naprej gledat. V kak klanec mu zmanjka, še posebej če so ostri ovinki, kjer moraš nogo z gasa dat ali celo zavirat, sam ne more bit vsak za vse hehe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Zato pa je toliko različnih motorjev, da vsak izbere sebi najljubšega. Večji motor, višji stroški,...