Dyane by Dyane

Začel/a dyane, Junij 29, 2014, 12:56:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

tako kot vsaki pravi "Spačkar" , ki ima eno veliko ljubezen do A serije in Citroenov imam tudi sam veliko delov za ta vozila in seveda še eno Dijanco na zalogi.

No zgodba tele dijance sega daleč nazaj v leto 2001, ko sem jo kupil, takrat za 10000 tolarjev...kompletno. Bila je namenjena da se preobrazi v superco in se gre z njo na Svetovca v Avstrijo...in pa ker nikoli nič ne gre po planu sem šel na svetovca s svojo Starkico  69. celo sliko sem našel..jo prilagam.

Ker pa je starka imela Ami podvozje, sem se takrat vanj zaljubil in sem leta 2003 kupil komplet Ami podvozje(lahko naložiš in je hkrati mehko)...no od takrat naprej je zgodba počivala vse do lanskega leta, ko sem podvozje končno sestavil skupaj, ampak po moje:

Prednji most dyane 74k km, sprednje roke ami, fedre zelo dobre ami, zadnja prema dyane in to je kombinacija na katero sam prisegam...odspredaj mehka odzadaj pa roke dovolj široke, da 145 gume ne čohajo na notranji blatnik, a hkrati dovolj udobno. Amortizerji gredo gor spredaj stari orginal, odzadaj pa Boge ali pa spimpan monroe(se je zelo dobro izkazal).

Je pa imela karoserija eno slabo stvar...to da so jo nekaj popravljali. Ampak ker je bilo vse narejeno v stilu 90 ih, sem lepo odfleksal bek....podi kr neki, pragi tudi, stena od smrtnika, vse skupaj spotegnjeno, sprednji desni steber preveč nazaj, zadnji preveč noter, levi preveč ven, stena prenizka, luknje na  notranjem blatniku pa so bile rešene z 410-ko.karoserijsko maso..:Hammer3:

Ker pa je šasija od Amija sem dolgo čakal na ustrezne karoserijske kose, ki pa mi jih je zrihtal Zeko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Še par slikic , stebričke na desni strani sem moral popravit, sploh spodnji del.

Na levi pa je zadnji na meji, tako da še razmišljam ali ga obdržim ali bo romal na pokopališče.

Ker pa delam dijanco počasi ob prostem času, včasih tudi samo kakšno urco ali dve, napreduje počasi, ampak računam da bo kmalu kleparsko narejena.

Drugače je karoserija vrhunska, hzelo dobro ohranjena in ko bo končana, bo zagotovo ena boljših pri nas.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Vrhunsko stari, lepo si se je lotu... :BigThumbs:!

Aja, pa zadnji blatniki te pri meni čakajo, včeraj prinesel iz Skaručne :).

Le tako naprej :emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Oživljajo se dyance,take in drugačne...Lepo!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Saj je zadnji čas,da Dijane zacvetijo v svojem najlepšem sijaju.

No malo še ostalih komponenah;

Motor je od cluba, bati 8,5 :1, obročki stari dobri orginal...no naj še povem da jih ima na grbi le dobrih 70k...cilindri brez roba, glave porihtane, tefloni orginal pc. Edino kar sem odstranil so gumjasti pokrovi cilindrov.
Vztrajnik je itak lahki, fergazer ami stari tip.
Menjalnik od dijane.
Karoserija italjanski cimos hehehehe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

:Zelo lepo videti, tako pošvasano Dijano...si ji življenje podalšal, za 20-30 let...:emot112:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dyane

Hvala za spodbudne besede!
Malo utrinkov dela in vgrajenih kosov, ki so  v nulo na 10dinko mm natančno, vse luknje na podih se natančno prekrivajo z šasijo, pragi tudi, zunanji radius enak orginalu. Matice m11 fini navoj. Sem kar nekaj karoseriskih kosov vgradil a tile so do zdaj narejeni najnatančneje in iz dobre pločevine. Mislim da bo zdajle dijanca kar nekaj let zdržala leto in zimo...vprašanje koliko se bom z njo vozil pozimi. H

Prage sem spasal brez problema, le  desni A stebriček mi je dal vetra, saj je bil prevec nazven. Na koncu mi je uspelo vse spasat....ko bo čas spet nadaljujem

..
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Èestitke tudi iz moje strani. Pa bo še ena več obnovljena. :emot112:
Èlan Citroen klub Slovenije

dyane

tuhundercat...ja konkuriral ti bom heheh

Nekaj utrinkov izpred nekaj let ko sem začel fedre skupaj sestavlat.

Preme na kupu

Ja tako bogo je izgledal moja delavnica pred leti....in sedaj
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Evo do sem prisel...pragi podi stena stebrički so zrihtani ob prostem času sledi še flikarija in ostalr podrobnost. Dijano mi je uspelo dobiti lepo u linijo...tako da sem zadovoljen. Kakšen dan si še moram vzeti za kleparijo...nato sledi ličarija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MaGo5

Tvoje delo je občudovanja vredno. Le tako naprej pa bo Dyanca lepa ko solza :BigThumbs:.

garac

odlično, samo tako naprej
A pločevino si vso sam izdelal, podi, pragovi, pod pedali...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Lepo tole napreduje. Zdaj me že obadva z zekotom dohitevata, se moram podvizat hehe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Citat od: garac;186249odlično, samo tako naprej
A pločevino si vso sam izdelal, podi, pragovi, pod pedali...

"Ker pa je šasija od Amija sem dolgo čakal na ustrezne karoserijske kose, ki pa mi jih je zrihtal Zeko."

Da ne bo rabil Dyane pisat. hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]