C4 Cactus

Začel/a MSrougeZX, Junij 11, 2014, 02:23:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Jaz sem se tudi danes z njim zapeljal. Me je pozitivno presenetil z voznjo. Je bil pa 1.2 vti 82 km. Pelje se zelo solidno, potegne tudi dobro. Poraba tudi ni bila prehuda. Bc je kazal 7,6, ker ga seveda vsi stiskamo do daske. Na avtocesti pri 130 tudi ni preglasen. Volan pa tudi z enim prstom vrtis, se posebej na mestu. Touchscreen je tudi fajn, samo se moras navadit kje pritiskat, pa ne rabis oci s ceste dajat. Hupa pa ni primerna za na ohcet. Prestavlja lepo, edino pedal za plin se je pri polnem plinu nekam cudno zatikal, ampak mozno, da je tepih bil malo prevec naprej. Tako da cez kakih 10 let ga pa tudi kupim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Lovro

Lih tole prdo sem vozil. Taka simpatična rjavkasta barva.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

north

Pedal ima ob enem še stikalo se pravi da ko imaš nastavljen omejevalec hitrosti na željeno hitrost pritisneš do konca in samodejeno izklopi omejevalec hitrosti ..
Citroën - Creative Technology

ModelJT

Citat od: north;190758Pedal ima ob enem še stikalo se pravi da ko imaš nastavljen omejevalec hitrosti na željeno hitrost pritisneš do konca in samodejeno izklopi omejevalec hitrosti ..

Potem pa lahko da je to bilo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Pa za na sankanje na mišouh bo tudi odličen. Gor se pelješ, pol pa ga na streho obrneš in greš v dolino.

garac

čojko za na Mišouh ga ni treba obračat sploh, zadnja leta je praktično brez snega
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Citroënov oblikovni posebnež peto zvezdico izgubil pri varnostnih sistemih
Citroen C4 cactus se je izkazal kot varen in čvrst avtomobil. Ob zaostrenih pogojih evropske agencije EuroNCAP, ki ocenjuje varnost avtomobilov, se vse bolj kaže, da najbolj varne avtomobile od povprečja ločuje predvsem postavka varnostnih asistenčnih sistemov. Serijsko vgrajena elektronika za stabilizacijo vozila ni več dovolj, da avtomobil v tej postavki preseže prag 60 odstotkov.

Varnostni odličnjaki po merilih agencije EuroNCAP pač morajo imeti tudi naprednejše sisteme, ki preprečujejo nevarne nalete, aktivno spremljajo preostale prometne udeležence, infrastrukturo, mrtve kote ...

Sistem za preprečevanje naleta s samodejnim zaviranjem, pa sistem za ohranjanje smeri v voznem pasu ter aktivni nadzor hitrosti so očitno postali tisti ključni dejavniki, ki ustvarijo razliko med varnimi avtomobili in varnostno odličnimi avtomobili na trgu stare celine.

Prav postavka varnostnih asistenčnih sistemov je peto zvezdico odnesla tudi Citroënovemu oblikovnemu posebnežu cactustu. Ta je podobno kot pred kratkim ocenjeni Revozov novi twingo pri treh od štirih ocenjevalnih postavkah – zaščita odraslih potnikov (82 odstotkov), zaščita otrok (79 odstotkov) in pešcev (80 odstotkov) – dobil dobre ocene in s številom točk sledi rezultatom varnostnih odličnjakov. Izkazal se je kot čvrst avtomobil, katerega nova, lahka zasnova potniški celici nudi dovolj stabilnosti tako pri čelnih kot bočnih trkih.

56 odstotkov osvojenih točk pri varnostnih asistenčnih sistemih je bilo torej premalo, da bi cactus v skupni oceni dobil pet zvezdic. To seveda ne pomeni, da ta oblikovni posebnež svojim potnikom nudi premalo zaščite, saj je še vedno varen in čvrst avtomobil.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Drugi dan sem že na  poti s Cactusom. Šibkejši 1.2. Pozitivno presenečen!
Avto se mi dopade, moči dovolj za normalno vožnjo, prožen v nizkih obratih, poraba nizka.
Izgled svojstven, prostora ravno dovolj, skratka, pravi avto za vsakodnevno skakanje sem in tja. Malo mi je edino nenavaden zvok motorja ampak sem se ga že skoraj navadil.
Sumasumarum, zelo zanimiv avto.:emot112:

lp
S

Lovro

Ja, tale bencinski motor prav preseneča s svojo odzivnostjo. Tudi žejen ni, pri mojem je poraba pri mešani vožnji bila 6,6 litra na 100 km. Točno toliko, kot pri mojem dizelašu C5.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Èez kakšno leto, ko bodo rabljeni okoli 10000, bo zadeva zelo zanimiva...

gule

Že zdaj lahko kupiš rahlo razbitega za 6 jurjov, popraviš za 2 in imaš skoraj nov avto za 9000

Čojko

Robotozirane menjalnike pa še kar naprej šinfajo. Še mi zdi je da so večji problem slo novinarji, ki znajo samo ročne menjalnike vozit, kot citroenovi robotizirani menjalniki.
Meni je še v Plurielu letnik 2003 vsak dan bolj všeč ta robotek.

sulicar

Citat od: gule;194791Že zdaj lahko kupiš rahlo razbitega za 6 jurjov, popraviš za 2 in imaš skoraj nov avto za 9000

Za 8 jurjov misliš a ne?:emot77: